-
Re:Samsung LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
Привет. Имам Самсунг 40В650 и съм го вързал с компа през DLNA с LAN kabel. Изтеглих mkv филм с българско аудио, но ми излиза само на английски /плейвам от телевизора/. Как да си настроя аудио потока и ако не може - с какво да го обработя, че да ми излиза бг.аудио?
Благодаря
-
Цитат:
Първоначално публикувано от oraclebobo
Привет. Имам Самсунг 40В650 и съм го вързал с компа през DLNA с LAN kabel. Изтеглих mkv филм с българско аудио, но ми излиза само на английски /плейвам от телевизора/. Как да си настроя аудио потока и ако не може - с какво да го обработя, че да ми излиза бг.аудио?
Благодаря
Най-лесно и за предпочитане е с MKV Merge, като след като заредиш файла си избираш потоците или кой да ти е по-подразбиране.
http://www.bunkus.org/videotools/mkv...downloads.html
Успех!
-
Здравейте, имам следният проблем. Не мога да постигна звук от видеокартата ми тя е ( NVIDIA GF 9400 GT 512 MB RAM 128-bit, HDMI) към телевизор SAMSUNG Серия 4 (LE 32A437). Кабелът е HDMI - HDMI . Картината е с добро качество, но няма никакъв звук. Ако някой е имал сходен проблем,нека пише. Благодаря предварително.
-
Цитат:
Благодаря
Здравей,
Меню-настройка-излъчване-предпочитание-основен аудио език - Български, там са настройките и за субтитрите и телетекста. Провери дали в Меню-Звук-Език на звука-Български
Цитат:
Първоначално публикувано от Phenix
Провери дали с програмата дали наистина има и двете аудиота и ако не стане с настройките в което се съмнявам, премахни английското и остави само БГ то и го преенкодирай
Успех!
-
Цитат:
Първоначално публикувано от dinko55
Здравейте, имам следният проблем. Не мога да постигна звук от видеокартата ми тя е ( NVIDIA GF 9400 GT 512 MB RAM 128-bit, HDMI) към телевизор SAMSUNG Серия 4 (LE 32A437). Кабелът е HDMI - HDMI . Картината е с добро качество, но няма никакъв звук. Ако някой е имал сходен проблем,нека пише. Благодаря предварително.
Динко някои карти искат допълнителен кабел от звуковата карта към видеокартата. Прочети си в книжката на видео картата или в сайта на производителя дали не си с кабелче.
-
-
Цитат:
Първоначално публикувано от besny
Здравей,
Меню-настройка-излъчване-предпочитание-основен аудио език - Български, там са настройките и за субтитрите и телетекста. Провери дали в Меню-Звук-Език на звука-БългарскиПровери дали с програмата дали наистина има и двете аудиота и ако не стане с настройките в което се съмнявам, премахни английското и остави само БГ то и го преенкодирай
Успех!
Проблема е, че докато го гледам, не ми действа Менюто.
-
На вниманивто на Стенли - видео картата има допълнителен кабел за включване към звуковата карта, която на дънната платка. За включване към дънот кабелчето е 4-пина, а на видеокарта е 2-пина. Не съм сигурен дали няма мякакъв поляритет на включване.
-
Някой ще ми каже ли защо като цъкна копчето където трябва да пише какво се дава в моемнта и какво следва ( програмата на ТВ-то ) и на всеки канал ми пише няма информация ?
на какво може да се дължи firmware-ра или ?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от LilScrappy
Някой ще ми каже ли защо като цъкна копчето където трябва да пише какво се дава в моемнта и какво следва ( програмата на ТВ-то ) и на всеки канал ми пише няма информация ?
на какво може да се дължи firmware-ра или ?
При мен работи но не на всички излиза! Когато избера канала и натисна бутона за EPG ми излиза инфото за съответния канал! Но оператора ти трябва да предлага тази услуга за да работи!
Имам един въпрос който не е май точно за тук но незнам къде да го задам а именно тази ексра Anynet+ на Самсунг дали е съвместима с аналогичните на другите марки, като: BRAVIA Sync на Сони, RIHD на Onkyo, SimpLink на LG и други такива след като всички те използват протокола CEC ?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от ivodivo
Имам един въпрос който не е май точно за тук но незнам къде да го задам а именно тази ексра Anynet+ на Самсунг дали е съвместима с аналогичните на другите марки, като: BRAVIA Sync на Сони, RIHD на Onkyo, SimpLink на LG и други такива след като всички те използват протокола CEC ?
На теория-да.Това са маркетингови имена които всеки производител дава на HDMI CEC протоколите в неговите продукти.
Често има софтуерни разлики/няма синхрон/ които се отразават на съвместимоста на контрола между устройствата.
-
Здравейте имам Самсунг LE46М85 и вчера си го взех от ремонт, сменили са му дисплия. Обаче къде се влизаше в сервизното меню за да видя колко е работил този дисплей. Освен това сега като работи и го изключа от дистанционното и се чува едно цък-цък, все едно изстива, а преди не помня да беше така.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от kosio77
Здравейте имам Самсунг LE46М85 и вчера си го взех от ремонт, сменили са му дисплия. Обаче къде се влизаше в сервизното меню за да видя колко е работил този дисплей. Освен това сега като работи и го изключа от дистанционното и се чува едно цък-цък, все едно изстива, а преди не помня да беше така.
След като ти е сменен дисплея няма как да провериш колко е работил/самият дисплей няма процесор отчитащ това.
в сервизното ще ти покаже само колко е работил о шасито на телевизора/със старият панел+новият/
-
Цитат:
Проблема е, че докато го гледам, не ми действа Менюто.
Здрасти, направи го преди да пуснеш филма от медиа плеъра.
Успех!
-
има ли начин да се оправи времето за начало и край на текущото предаване, което В750 показва като се натисне INFO бутона на дистанционното ? При мене тия времена са 2 часа назад.
Примерно в момента е 17:30, и гледам филм който е от 17:00 до 18:00. Като натисна INFO, часовника в ляво е верен и показва 17:30, но в дясно за начало и край виждам 15:00 - 16:00 вместо 17:00 - 18:00
Или това зависи от кабелния оператор? Щото не се влияе от часа на телевизора, дори да му сложа часовника примерно 5 часа напред, времената за начало и край си остават 2 часа назад от действителното време.