-
Re:Samsung LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
Разликата между 2-та модела е 300лв. Лично мое мнение е, аз бих взел B650. Малко по-красив е и има няколко функции за които после може да си задаваш въпроса защо не звех него.Най-малкото не си купуваш телевизор всяка година.Пък може да разгледаш и моделите на "C" серията ако не си го направил до сега.Които няма да са толкова скъпи като се говори за качество.
-
Колега , ако не си чел първа страница или греша , там има доста инфо ! Това са два ТВ с различни платформи , чипове , матрици ! В620 = В550+100Хц ! В650 е друг модел и то по-добър !
-
Цитат:
Първоначално публикувано от BaHko_goTuHoTo
Разликата между 2-та модела е 300лв. Лично мое мнение е, аз бих взел B650. Малко по-красив е и има няколко функции за които после може да си задаваш въпроса защо не звех него.Най-малкото не си купуваш телевизор всяка година.Пък може да разгледаш и моделите на "C" серията ако не си го направил до сега.Които няма да са толкова скъпи като се говори за качество.
Ето го http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09070935 Това беше цената миналата година на 40В650
-
Здравейте на Всички. Добре че ВИ има да ми отворите очите за стахотните възможности на самсунга ми le40b650.Направих глупостта да си обновя тв-то с това T-CHL7DEUC-3000.2 голям фал.Опитах се да върна стария софт от лика който го има тук във форума по-нормалния начин ,но тв-то не го иска, а така ми се щеше да си кача NetSurf.Да ли може да го излъжем по-някакъв начин?
-
Здравейте,на всички успях да пусна Нет сърф с клавиатура и мишка и съм много доволен. Сега остана да оправя на плеера субтитрите по голям размер и цвета примерно жълт.Четох във форума на" сами го"но неможах да разбера как точно става .Да ли се променя фърмуера или е допълнителна програма.Някой направил ли е го.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от just
Здравейте на Всички. Добре че ВИ има да ми отворите очите за стахотните възможности на самсунга ми le40b650.Направих глупостта да си обновя тв-то с това T-CHL7DEUC-3000.2 голям фал.Опитах се да върна стария софт от лика който го има тук във форума по-нормалния начин ,но тв-то не го иска, а така ми се щеше да си кача NetSurf.Да ли може да го излъжем по-някакъв начин?
Здрасти,
засега само през телнет и SamyGo можеш да върнеш стария фърмуер,но е доста сложно. В повечето форуми първо пишат да не се слага,но все пак това е само телевизор :)
Успех!
-
Цитат:
Първоначално публикувано от iliianr
Здравейте,на всички успях да пусна Нет сърф с клавиатура и мишка и съм много доволен. Сега остана да оправя на плеера субтитрите по голям размер и цвета примерно жълт.Четох във форума на" сами го"но неможах да разбера как точно става .Да ли се променя фърмуера или е допълнителна програма.Някой направил ли е го.
Здрасти,
на правилното място си чел, но незнам колко големи искаш да ги направиш, използва ли опциите на самия плеър? След като пуснете филма - Tools - Настройка на надписи - Размер на надписи - Голям, малък и стандарт има като опция. От там се оправя и тайминг-а на субтитрите ако се разминават с картината. За съжаление там са само 3 варианта за големината, и според мен са нормални. За цвета само през SamyGO.
Успех!
-
Цитат:
Първоначално публикувано от just
Направих глупостта да си обновя тв-то с това T-CHL7DEUC-3000.2 голям фал... а така ми се щеше да си кача NetSurf.Да ли може да го излъжем по-някакъв начин?
Погледни тук, хората са се преборили :)
-
Цитат:
Първоначално публикувано от besny
Здрасти,
на правилното място си чел, но незнам колко големи искаш да ги направиш, използва ли опциите на самия плеър? След като пуснете филма - Tools - Настройка на надписи - Размер на надписи - Голям, малък и стандарт има като опция. От там се оправя и тайминг-а на субтитрите ако се разминават с картината. За съжаление там са само 3 варианта за големината, и според мен са нормални. За цвета само през SamyGO.
Успех!
Здрасти,
от опциите на тв съм ги увеличил до края. В форума на "сами го" четох от тук. "http://sourceforge.net/apps/phpbb/sa...lit=subtitles" Коя програма на "сами го"за цвета да ползвам.
-
Привет на всички! :Drinks:
Понеже съм изправен пред избор на лсд 1500 - 1600 лева и се бях спрял на сони 40ЕХ500, а в друга тема ми препоръчаха новия модел на Samsung LE-40C650, също модел 2010, разликата в цените е минимална (сравнявам Сони от Деком и Самсунг от Техномаркет). Във връзка с модела искам да ви попитам следното:
1) Понеже е нов модел, не знам дали написаното от Христослав в началото на темата като цяло за Самсунг се отнася напълно и за този модел, та: Какви формати ще могат да се възпроизвеждат със/без субтитри с вградения плеър през USB? (и без субтитри ме интересува)
2)В началото Христослав е написал, че по принцип Самсунг поддържат USB NTFS и съответно FAT32 - важи ли това за този модел (знам, че няма логика в по-нов модел да има по-малко екстри, но да съм сигурен :) )?
Сонито въизпроизвежда DivX със субтитри, на MKV 1080p не ги намира - и тук ли е същото положението?
3) Каква е матрицата на Samsung и по-добра ли е от на Сонито - LTY 400HF06 SLCD?
4)Wireless LAN ready ли е, защото го няма в спецификацията на Техномаркет, а в сайта на Самсунг намерих само за 2010 модели, но LN?
5)Как се представя при SD сигнал? (Надявам се някой от вече сдобилите се с този модел да сподели опит... :) )
6)Може ли да ми кажете явните според вас предимства на този модел Самсунг пред Сонито, защото нямам все още много опит и не мога сам да ги намеря, гледайки спецификациитен(а и затова зададох горните въпроси, за да се направи някакво по-явно сравнение)?
Със сигурност на някои от въпросите отговорите ги има някъде из темата, все пак в този форум инфото е супер подробно, за което :033: :033: :033:, но сигурно или не съм обърнал внимание или просто не съм ги прочел, така че предварително се извинявам :).
-
Цитат:
Първоначално публикувано от iliianr
Здрасти,
ползвай пача от този линк http://sourceforge.net/apps/phpbb/sa...start=40#p3843
Успех!
-
shindito, Ще си позволя да ти отговоря, тъй като съм щастлив собственик от няколко дни на Samsung LE-40C650.
1. Възпроизвеждат се МНОГО повече формати отколкото другите телевизори могат - дори МКВ със ДТС звук не е проблем.
2. Да поддържа USB NTFS и FAT32, както и DLNA. Плейва MKV 1080p.
3. Матрицата е S-PVA 10 бит, най вероятно на Сони-то е същата или 8 битова.
4. Има мрежов порт и веднага може да се включи към съществуваща LAN мрежа. Със допълнителен Wi-FI USB донгъл на Самсунг поддържа и безжична мрежа.
5. Имам само аналогова кабелна. При каналите с добър сигнал се справя учудващо добре с ъпскелинга, въпреки че не очаквах заради аналоговия сигнал, не знам дали в тазгодишния модел са вкарали нов процесор.
6. Ами не мога да правя директно сравнение със Сони-то, защото никога не съм го виждал, но единствения недостатък на Самсунга е glossy покритието на екрана, което пък явно има някакъв антирефлективен слой, защото при включен телевизор въобще не се забелзва и пречи, напротив, цветовете изглеждат много живи и ярки.
и 7. Черното е наистина черно - от 6 месеца избирах телевизор, и няма друг ЛСД телевизор с такова черно - типично за S-PVA матрицата. Ъгълът на видимост е отличен - телевизора е сложен пред дивана в хола, а се вижда добре от масата за хранене която е в бокса - ъгъла е около 150 градуса.
Като заключение, ако решиш в полза на Samsung LE-40C650, не мисля че има начин да сгрешиш.
-
root666, много ти благодаря за бързия и подробен отговор. Явно плеърът на Samsung LE-40C650 подкарва повечето формати, което ме интересуваше много, но ако може само да кажеш и при кои от тях субтитрите също така вървят безпроблемно?
-
shindito аз съм със 46B650 и ще коментирам 5-тия ти въпрос: не се съмнявай за обработката на СД, много е добра!
-
Субтитрите вървят безпроблемно, само в началото излизат на маймуница, но като влезеш в опции и избереш български се оправят. Не може да чете само вградени в МКВ файл субтитри.