Първоначално публикувано от
taboo Здравейте всички !
Имам два въпроса на които търся отговор.
1. Анаглифни очила.
2. Софтуер за промяна на aspect ratio (съотношение ширина/височина на картината).
1. Поради, факта че преоткрих топлата вода и установих, че не всички 3D филми могат да се гледат с активни очила си взех анаглифни очила циан-червено
ЦЪК. Очилата са много хубави, не изглеждат евтинджос, въпреки скромата цена. Имам два 3D филма за анаглифни очила Каролин (анимация) и нещо си под водата
Пуснах филма, сложих очилата и ... пълна боза
Обърнах поляризацията ... отново боза. Картината има дълбочина обаче явно червения филтър не е за този филм. Като гледам само през циан филтъра е супер, само дето се виждат магента/червени очертания. Ако някой може да ме упъти как да разреша проблема или кое правя неправилно...
2. Гледам предимно HD филми/клипове 16:9 формат. Дразни ме факта че уж имам 51" ТВ, а реално не ги използвам заради черните барове отгоре и отдолу. Самия телевизор има 4-5 опции за съотношение но те не ми вършат работа. Една от опциите е да се разтегне картината вертикално и така да се скрият черните ленти, обаче това разваля съотношението ширина/височина. Искам опция като предната но картината да се реже от ляво и от дясно за да не се разваля съотношението ш/в. Някой да има идея дали няма някакъв софт по въпроса ?