Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал e вашият PDP телевизор Samsung ?

Гласували
56. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 42"

19 33.93%
  • 43"

0 0%
  • 50"

21 37.50%
  • 51"

7 12.50%
  • 59"

4 7.14%
  • 63"

3 5.36%
  • 64"

2 3.57%
Страница 8 от 23 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 333
Like Tree1Одобрявам

Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Re:Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Ако ще гледаш предимно български телевизии е добро решение ,понеже скалирането ще е в по-слаба степен и голяма част от дефектите в тяхната картина ще се виждат по-слабо отколкото на фул ХД модел.

http://www.samsung.com/bg/consumer/t...=specification

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2008

zumbaiu,
    ето тук можеш да прочетеш отзиви за 43 инчовия му роднина: КЛИК ТУК
    Много добри отзиви като цяло.
    Единственият коментар е, че това се основава и на факта, че става въпрос за 43 инча, където резолюцията не е критична и даже по-скоро незабележима при нормално разстояние над 2.5 метра. При 51 инча вероятно ще се вижда ясно, че не е FULL HD.

4. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Малко впечатления от 43D450/490, ако някой се интересува (като мен например):

Първо относно резолюцията. Двуяк е въпроса. От една страна при „нормално” гледане от 2-2,5 метра нито се вижда т.нар. Screen Door Effect, нито има видима разлика спрямо Full HD телевизор, поставен до него. Но се появява проблем, когато на екрана има фини детайли (напр. линии), които са диагонални, или тънък шрифт. Тогава при такова разстояние се вижда назъбване. Спор няма.

От гледна точка на контраст – чудесно представяне, видимо висок контраст (напр. евтините серии на Панасоник не могат да се мерят, X, C, S). Също и по дълбочина на черното не могат да се мерят с него.

Цветове – нямах възможност да го бъзикам, просто сменях режимите. Впечатление – много добро. Цветовете са реалистични дори при фабрични режими, като правят впечатление за много живи, без същевременно да изглеждат изкуствени или пресилени. Дължи се на високия контраст на телевизора, смятам.

Черно – тук вече леко греда. Може би се бях нахъсал прекомерно от измерените стойности от 0,02 cd/m2. Може и толкова да са били измерени, но за моето (нормално) око, черното не може да се мери с който и да е полугланцов LCD или LED Самсунг. На фона на останалите плазми (с изключение на такива лидери като Panasonic G30 например) е над стандартното, обаче на фона на UltraClear LCD или LED Самсунг предава фронта. Когато има черни полета (напр. ленти от широкоекранен филм) или преобладаващо черна картина (нощ, алабала), черното лекинко си сивее. Когато има смесено изображение с черно тук-таме, тогава изглежда супер.

От друга страна за ответен удар от армията на плазмите срещу течнокристалните, картината му е „по-хомогенна”. Не мога да го обясня по друг начин, който е сравнявал плазми и течнокристални знае за какво иде реч.

Общо и грубо казано – контраста и цветовете впечатляват, черното обаче – не. (Пак е драстично по-добър избор от евтин Панасоник, по мое лично мнение).

Друго – за разлика от плазмите 2010 г. на Самсунг, не успях да му отпечатам изображение. Тествах спрямо 50C530. При 2010 г. ако се остави няколко минути и се отпечатва, разбира се този отпечатък изчезва бързо след това, но все пак... Така че тук има забележим напредък.

И последно – отпред си е чисто стъкълце за мен лично. За толкова пари – толкова. Отразява си като огледало (както всяка евтина плазма).

Въпреки недостатъците му в диапазона около 1000 лв. по-свястна плазма в момента не се сещам. И въпреки забележките картината създава изключително положително впечатление (с изключение на черното, аз явно съм добре вербуван вече от UltraClear панелите на Самсунг).

ПП. Просто се присетих и да повторя пак, че вградените медиа плейъри на всички ТВ Самсунг са много зле по отношение на ъпскейлване на SD видеопотоци. Моят външен плейър Hyundai L110 (Realtek 1073) ги отнася като куцо пиле домат.

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Това назъбване на линиите и надписите е много вероятно да не е от резолюцията, а от по-нискокласна обработка на сигнала - деинтерлейсинг. Най-вероятно в по-ниския клас ползват по-слаб процесор.
    А може и да е въпрос на настройки.
    За черното - в какви условия го гледа. Спор няма, че в магазина LCD/LED моделите се представят по-добре /особено както са пуснати на Динамичен режим/.

6. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Всички телевизори Самсунг имах възможност да ги пускам и в режими Филм, Стандартен и др. Продавачът любезно ми връчи едно дистанционно на Самсунг (ТП Младост). Нямах време, а и нямаше особен смисъл да им бърникам настройките на цветовете, просто им изключих BlackTone, DynamicContrast и прочее и на режим Филм.

Не мисля, че беше от обработката на сигнала, защото това го наблюдавах на всякакви плазми, не само тази - X20, C2, C3, LG PT353. От около 2-та метра си има такова лекинко назъбване, лекинко-лекинко колко да е лекинко абе вижда си се И преди ми е правело впечатление, исках да се уверя отново - там си е. Не е фатално. Но си се вижда - факт. Нека го наречем "окосмяване на шрифтовете"

Днес размишлявах как може черното да е измерено 0.02 кд/м2, а аз да виждам сиво. И от много размишления друго не виждам като причина освен, че наистина толкова излъчва, тоест реално едва свети, обаче самия цвят на панела е сивичък, което си се вижда. Тоест в пълен мрак отвсякъде може и да е по-черен от тези, с които го сравнявах, но аз никога не гледам в пълен мрак. И в обикновените условия (тоест като има околна светлина) UltraClear панелите (говоря за течнокристалните им ТВ, от плазмите нямам наблюдение) изглеждат като черни дупки (изключая отраженията на покритието) в сравнение с него.

ПП. Предполагам е излишно да споменавам как комбинацията от брутално антиотражателен филтър и брутално добра картина на Панасоник G30 ме карат да се надявам, че скоро всички плазми ще са като него. С този грешка няма. За съжаление 42V20 беше изключен и нямах време да организирам да ми го пуснат. Впрочем G20 не е на нивото на G30, съвсем голям напредък има. Много силно забележим напредък в контраст, яркост, черно, отражения.

ППП. Няма как да е от деинтерлейсинг, на телевизорите им подавах прогресив скан сигнал.

7. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

" Черни дупки и окосмени шрифтове " - добре звучи , много научно ! Абе , шегичка !!

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

И от какво им подаваше прогресивен сигнал? Не знам в тези магазини да има и едно устройство, което да предлага и посредствена обработка на сигнала. Трябвало е да оставиш телевизора да се оправя с това.
    Това, което описваш се дължи точно на лош деинтерлейсинг. Не виждам как от 2 м. можеш да видиш назъбването от резолюцията.

10. Member
    Тук е от
    Feb 2008

От вградения медиа плейър. Освен ако той не им подава интерлейсд сигнал, което ми се вижда меко казано чудно.

Ще се тествам някой ден като не ме мързи и с моя медиа плейър, за него поне съм сигурен, че може да подава директно 1080p.

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Нямам наблюдения върху процесинга на вградените плеъри. Ако се ползва същия /има логика/ като при гледане на телевизия да кажем трябва да е доста добър, но нищо чудно да отстъпва на по-скъпите си събратя и от там да идват разликите.

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

ехааа американците откриха нарастващо/изсветляващо/ черно в плазмите на семсун....
    http://www.highdefjunkies.com/showth...l=1#post261050

https://spreadsheets.google.com/spre...3c&output=html

http://www.televisioninfo.com/conten...mp;-whites.htm

контраст
    samsung PN51D550 1942:1
    panasonic TC-P50ST30 5053:1
    Samsung PN59D8000 3014:1
    Samsung PN51D6500 3901:1

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

14.  

15. Тук е от
    Aug 2011

Днес сутринта ,като пуснах телевизора (плазма самсунг) и тръгна да ъпдейтва 2-3 приложения. Едното от тях беше тубата. След като го обнови приложението спря да работи. Влизам в приложението и до там, няма клипове ... нищо, просто един екран с меню???

Искам да попитам в тубата как се избира качеството на клипа (720p, 1080p...) защото аз такава опция не видях ?!

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Не може да избираш резолюция на клипа-възпроизвежда само SD клипове/от 320р до 576/.

17. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Не може да избираш резолюция на клипа-възпроизвежда само SD клипове/от 320р до 576/.
    ...ммм Да и аз стигнах до това заключение . От ТВ-то си влизам в акаунта на 'тубата' и някой клипчета които ги имам във фаворит на 1080р ,не се плейват както трябва . При мен плюс е че си пускам клипчета от компа и прехвърлям към 'втори монитор' (ТВ-то) ...

18. Тук е от
    Aug 2011

Опитвам се да видя колко време е работил панела (D8000). Влизам в сервизното меню, следвам инструкциите от страница 1
    В сервизното меню -отивате се в Control и след това в Sub option Panel Display time - 0 Hr
    обаче никъде не виждам Panel Display time. Има датан а закупуване, която според мен се е активирала след като съм изключил магазинния профил. Някакви съвети ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 23 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Blu-Ray Player Samsung / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 19
    Последно: 27-03-15, 00:10
  2. LG Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 192
    Последно: 15-01-15, 10:36
  3. Отговори: 1522
    Последно: 06-02-13, 15:37
  4. Отговори: 1408
    Последно: 25-12-11, 15:35
  5. Samsung LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 2567
    Последно: 07-12-10, 15:16

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе