-
Re:Samsung LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/
Мисля, че е нормално да не излизат.
Какво правя аз?
1. Оглеждам се, дали няма готови .srt субтитри (мързела е положително качество).
2. Ако няма, или са разсинхронизирани.
Свалям MKVToolnix, във папката слагам и интерфейса MKVExtractGUI-2. Стартирам MKVExtractGUI2.exe избирам въпросното .mkv и от него избирам само нужните ми субтитри, давам extract и след кратко имам готови субтитри.
-
Здравейте! След дълго умуване и четене във форуми се наканих да купя UE-40С6500 (40С6000 или 40С7000). Както разбирам, рулетката ми дава "избор" между матрица AUO, обаче 10-битова, и Samsung, обаче 8-битова. При това си остава рискът да ми пробутат уред с неравномерна подсветка, ако не успея да открия дефекта в магазина, макар че ще си нося флашка с "цветова заливка". Как трябва да постъпя? Моля за съвет.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от Bobby80
Здравейте! След дълго умуване и четене във форуми се наканих да купя UE-40С6500 (40С6000 или 40С7000). Както разбирам, рулетката ми дава "избор" между матрица AUO, обаче 10-битова, и Samsung, обаче 8-битова. При това си остава рискът да ми пробутат уред с неравномерна подсветка, ако не успея да открия дефекта в магазина, макар че ще си нося флашка с "цветова заливка". Как трябва да постъпя? Моля за съвет.
Колега, не мисля, че е уместно да копираш и постваш едно и също няколко пъти - Визирам пост #257 -: Вчера в 20:04 и пост #271 -: Днес в 12:07.
Тук няма идиоти - ако някой желае да ти отговори, ще го направи при първа възможност.
За теста за равномерност на подсветката на око, направи така:
Ако е запечатка - вадите от кашона и започвате да тествате, най-накрая пускаш черна заливка примерно (или др. тъмна, с монотонен цвят) и оглеждаш. Лошото е, че при тези модели ефектът понякога се усилва, след като ТВ/то е работила час, час и половина поне. Ясно е, че едва ли служителите в магазина ще искат да чакат толкова, въпреки че, защо пък не, ти си купувачът в крайна сметка - помоли ги, да оставят ТВ/то да 'загрее', може и да се навият, тъкмо ще изпиеш една бира.
Ако е мостра и работи в момента на покупката, направо пускай заливката и гледай.
Неравномерността се забелязва доста лесно с невъоръжено око, така че няма как да я пропуснеш.
Ако ти харесва резултата купувай без да се замисляш повече. Няма идеални ТВ (а и не само :-))
-
Здравейте, а може ли да се записват определени предавания на USB-то, но да се настрои часа и програмата примерно предварително...защото иначе почти се обезмисля записването на нещо, което и без това трябва да гледаш...
благодаря за отговора.
-
Да,може да се записва,избираш си програма и предаване и му даваш таймер запис .
-
joropl, а ако е изключено ТВ/то към момента в който настъпва старта на избрано за запис предаване, ТВ/то записва ли го въпреки всичко ?
Питам, защото *C65X серията винаги е в Stand-By (нека го наречем полу-работещо/полу-спящо състояние) и няма бутон за тотално изключване, както някои конкурентни модели.
Откъде черпиш информация ? От Manual за *C7X серията ли или от личен опит ?
-
ivaylodj, благодаря за инструкцията, желая успех и в твойте начинания с *С65Х :-)
-
Yes, we know that list. And you should know too: its SamyGo wiki :D
As far i know, NetSurf is being tested for C series, wait a litle ;)
Other apps are only for B series.
цитат от http://sourceforge.net/apps/phpbb/sa...hp?f=12&t=1217
саита е този: http://sourceforge.net/apps/mediawik...itle=Main_Page
Май обаче доколкото аз разбирам, процедурата е описана само ако имамае линукс....
-
май е така ,но не може да няма и друг вариант.... сигуреин съм че С650 има доста други възможности ,но просто трябва да се открие как се отключват...
-
Мдам, а дали няма начин да се посочи програмата и времето на предажането, което искаме да запишем? нашите М-Сат ги мързи да вкарат guide и "няма информация" :095:
-
Цитат:
Първоначално публикувано от joropl
Здравейте!!! Имам въпрос към hristoslav2 ... Активирах си PVR функцията на тв 40C650, но ако може някой да обясни как се работи с нея? Имам и друг въпрос - в менюто под PVR Support имаше и 3D support на OFF и ми е чудно ако се активира на ON ,дали ще стане 3D телевизора ??? :ole
Цитат:
Първоначално публикувано от tricki11
мдам, пробвах я аз тази функция 3D...да, ама не...или не е това начина, или наистина не става...след като се пусне телевизора, всичко си е по старому...при следваща проверка, пак е на off...автоматично си минава така...
Вероятно ще подържа 3D но според мен е нужно да се активира и още нещо. Освен това ви липсва трансмитера за очилата.
-
SAMSUNG LE-32C530. Някой има ли представа каква матрица се монтира на този модел, тъй като не намерих стикер с данни отстрани на ТВ-то? Предварително благодаря.И друг въпрос - TOSHIBA 32SL738G по добър ли е от SAMSUNG LE-32C530 и защо?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от slavih1969
SAMSUNG LE-32C530. Някой има ли представа каква матрица се монтира на този модел, тъй като не намерих стикер с данни отстрани на ТВ-то? Предварително благодаря.И друг въпрос - TOSHIBA 32SL738G по добър ли е от SAMSUNG LE-32C530 и защо?
Виж етикета отзад на гърба.
Гледах днес в магазина ЛЕД 46C6000 и 46C6500 разликата беше доста в полза на 6500 картината беше супер добра докато единия беше с матрица SQ1, а другия с SQ2 та толкова ли е голяма разликата между тези 2 матрици.
-
5- серия няма етикети нито на гърба нито отзад а само вътре залепен на матрицата , но не знам точно кои цифри трябва да се гледат. Имам TV от старата B- серия (40 B 650)- тя е с матрица SQ01 ,какъв е шанса и тук да попадна на матрица S-PVA.Някакви отзиви за TOSHIBA 32SL738G.