-   Re:Samsung LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/   Цитат:  

Първоначално публикувано от hristoslav2   Щом така е написано на стикера -залепен на гърба на видеопанела. :) ти сам си прочел Chi Mei Optoelectronics
 Другият вариант е ,да са залепили погрешен стикер върху корпуса на телевизора.

Точно това са и моите симнения.Значи "совите не са това което са".Всеки гледаше на стикера отстрани да е на самсунг матрицата.Значи ,как да го кажа ,играта е двойна рулетка.Гледаш ,че е SS,SQ и т.нат. то дефакто ще се окаже друго май.Трябва по мащабно собствениците на тв самсунг да хвърлят и по едно око зад решетките на тв -тата..

-   Re:Samsung LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/ 
-   Re:Samsung LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/   Цитат:  

Първоначално публикувано от defender359   Май съм на път да ви зарадвам почети успях да разбия защитата за PVR 
 като запише нещо на флашка да не може да се гледа другаде мисля че до края на седмицата
 ще сме готови :) Само да питам за да отметна Някой пробвал ли е с Ubunto или LInux
 дали се разпознава флашката под тях?

Днес си направих един експеримент.Форматирах флашка с големина 4Gb и едни HDD 60Gb.Оказа се че ТВ ги форматира за едно и също време.Според мен той не ги форматира реална а само променя FAT таблицата.Това ме навежда на мисълта че файловете се записват във формат които може да се чете от PC и трябва само да се декодира FAT-a.Дано това да ти помогне и да ни зарадваш :)

-   Re:Samsung LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/  Моля за съвет при избор между LE40-C530 и LE40-C550.Разликата в цената е 80лв? 

-   Re:Samsung LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /ч  C550 има HDMI и Ethernet port в повече.  

Първоначално публикувано от joniko1   Моля за съвет при избор между LE40-C530 и LE40-C550.Разликата в цената е 80лв? 

Колегата deyo може би искаше да напише DLNA , вместо HDMI в полза на c550 ,но за 80 лв. разлика според мен си вземи c550.DLNA си е благинка. Аз си взех по Коледа 40 Ц530 "словенски"/тогава разликата в цената беше 250 лв/ със Самсунг матрица, и съм страшно доволен от ТВ-то.Супер картина, със сравнително широки възможности за настройка според желанието на потребителя.Досега не съм усетил липсата на 100 херца, а имах притеснения в тази посока преди да го взема.Няма "чертаене" при гледане на тенис, футбол, снукър и т.н.Поне не прави впечатление. Сравнявам го с Philips 42 PFL 5405 на мой близък, ами при оптимални/сходни/ настройки и на двата, самсуняка е доста по-добре , като картина/не , че е мой/. Цветовете на Филипса стоят някак си прегорели, особено лицата на хората, на доста от програмите/Виваком ТВ/.Особено червеното почти не подлежи на корекция. Самсунг-а има по-меки и дълбоки цветове, и е с осезателно по-добро черно,вечер "свети" много по-малко ,при това се гледа на BBC Cable/  през вградения цифров/, които не блестят с добър сигнал.
 Хем ти отговарям, хем намерих повод и да се похваля :rolleyes:, но мисля, че на който от двата модела да се спреш, няма да сгрешиш.Като съотношение - цена-качество-възможности , са супер.Късмет с покупката!
 P.S.На словенските има стикер с матрицата отстрани в дясно /когато си срещу ТВ-то/. Ако е Унгарски няма да намериш такъв стикер, влизаш в сервизното меню и ако е със Самсунг матрица , трябва да пише примерно - " Type 40A1А.......".Буквата след 40 трябва да е "А".

Днес си направих един експеримент.Форматирах флашка с големина 4Gb и едни HDD 60Gb.Оказа се че ТВ ги форматира за едно и също време.Според мен той не ги форматира реална а само променя FAT таблицата.Това ме навежда на мисълта че файловете се записват във формат които може да се чете от PC и трябва само да се декодира FAT-a.Дано това да ти помогне и да ни зарадваш

Успях да я отключа флашката, но файла който е записал по -никакъв не успях
 да конвертирам разширение .SFR :(

Първоначално публикувано от nolimit71   Колегата deyo може би искаше да напише DLNA , вместо HDMI в полза на c550 ,но за 80 лв. разлика според мен си вземи c550.DLNA си е благинка. Аз си взех по Коледа 40 Ц530 "словенски"/тогава разликата в цената беше 250 лв/ със Самсунг матрица, и съм страшно доволен от ТВ-то.Супер картина, със сравнително широки възможности за настройка според желанието на потребителя.Досега не съм усетил липсата на 100 херца, а имах притеснения в тази посока преди да го взема.Няма "чертаене" при гледане на тенис, футбол, снукър и т.н.Поне не прави впечатление. Сравнявам го с Philips 42 PFL 5405 на мой близък, ами при оптимални/сходни/ настройки и на двата, самсуняка е доста по-добре , като картина/не , че е мой/. Цветовете на Филипса стоят някак си прегорели, особено лицата на хората, на доста от програмите/Виваком ТВ/.Особено червеното почти не подлежи на корекция. Самсунг-а има по-меки и дълбоки цветове, и е с осезателно по-добро черно,вечер "свети" много по-малко ,при това се гледа на BBC Cable/  през вградения цифров/, които не блестят с добър сигнал.
 Хем ти отговарям, хем намерих повод и да се похваля :rolleyes:, но мисля, че на който от двата модела да се спреш, няма да сгрешиш.Като съотношение - цена-качество-възможности , са супер.Късмет с покупката!
 P.S.На словенските има стикер с матрицата отстрани в дясно /когато си срещу ТВ-то/. Ако е Унгарски няма да намериш такъв стикер, влизаш в сервизното меню и ако е със Самсунг матрица , трябва да пише примерно - " Type 40A1А.......".Буквата след 40 трябва да е "А".

- Филипса е с матрица - S-IPS на LG , докато Самсунга в случая е с матрица S-PVA на Samsung/Sony. :)

Първоначално публикувано от nolimit71   Колегата deyo може би искаше да напише DLNA , вместо HDMI в полза на c550 ,но за 80 лв. разлика според мен си вземи c550.DLNA си е благинка. Аз си взех по Коледа 40 Ц530 "словенски"/тогава разликата в цената беше 250 лв/ със Самсунг матрица, и съм страшно доволен от ТВ-то.Супер картина, със сравнително широки възможности за настройка според желанието на потребителя.Досега не съм усетил липсата на 100 херца, а имах притеснения в тази посока преди да го взема.Няма "чертаене" при гледане на тенис, футбол, снукър и т.н.Поне не прави впечатление. Сравнявам го с Philips 42 PFL 5405 на мой близък, ами при оптимални/сходни/ настройки и на двата, самсуняка е доста по-добре , като картина/не , че е мой/. Цветовете на Филипса стоят някак си прегорели, особено лицата на хората, на доста от програмите/Виваком ТВ/.Особено червеното почти не подлежи на корекция. Самсунг-а има по-меки и дълбоки цветове, и е с осезателно по-добро черно,вечер "свети" много по-малко ,при това се гледа на BBC Cable/  през вградения цифров/, които не блестят с добър сигнал.

При унгарската сглобка стикера се намира на задната вътрешна част на панела.Може да се види през вентилационните отвори.Моят е унгарска сглобка и матрицата е на АУ Оптроник.Така ,че ако държи на матрица Самсунг да внимава.

Първоначално публикувано от defender359   Успях да я отключа флашката, но файла който е записал по -никакъв не успях
 да конвертирам разширение .SFR :(

По какъв начин я отключи? Няма много инфо за .SFR в мрежата.

-   Re:Samsung LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/  Благодаря за отговорите.Днес закупих един le40 c550от Метро-словашко производство с матрица SQ03-доколкото разбирам от прочетеното-на Самсунг.Цена 1138лв.Добре свети,веднага си разпозна файловете на флашката,субтитрите ми отнеха 2мин благодарение на инфото в форума :smiley: 

Първоначално публикувано от joniko1   Благодаря за отговорите.Днес закупих един le40 c550от Метро-словашко производство с матрица SQ03-доколкото разбирам от прочетеното-на Самсунг.Цена 1138лв.Добре свети,веднага си разпозна файловете на флашката,субтитрите ми отнеха 2мин благодарение на инфото в форума :smiley: 

Да ти е честит и да си го гледаш със здраве ;-)

По какъв начин я отключи? Няма много инфо за .SFR в мрежата.

Под Linux си е разпозна веднага ,но с конвертирането ударихме на камък :(
 Ако някой знае как да се оправим с фаила(SFR) да сподели това е от мен за сега .

-   Re:Samsung LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/  Можеш ли да го отвориш с mediainfo? 

Можеш ли да го отвориш с mediainfo?

Да ето това се отвори .При опит да се конвертира ми пише  FAIL TO DECODE  :(

[img width=800 height=539]http://img96.imageshack.us/img96/7363/20110122223449.jpg[/img]

Тука е по подробно:

General
 ID/String            :11 (0xB)
 CompleteName          :E:\Torenti\planeta.srf
 Format             :MPEG-TS
 Format/Info           :Advanced Video Codec
 FileSize/String         :43.0 MiB
 Duration/String         :45s 596ms
 OverallBitRate/String      :7 866 Kbps
 NetworkName           :== N3 ==
 OriginalNetworkName       :Astra Satellite Network 19,2'E

Video
 ID/String            :6210 (0x1842)
 MenuID/String          :11120 (0x2B70)
 Format             :AVC
 Format/Info           :Advanced Video Codec
 Format_Version         :Version 2
 Format_Profile         :Main@High
 CodecID             :27
 Duration/String         :45s 600ms
 BitRate_Maximum/String     :8 218 Kbps
 FrameRate/String        :25.000 fps
 ChromaSubsampling        :4:2:0
 Encryption           :Encrypted

Audio
 ID/String            :6220 (0x184C)
 Format             :MPEG Audio
 Format_Profile         :Layer 2
 CodecID             :4
 BitRate_Mode/String       :Constant
 BitRate_Maximum/String     :144 Kbps
 Compression_Mode/String     :Lossy
 Language/String         :English
 Encryption           :Encrypted

Menu
 ID/String            :6200 (0x1838)
 Duration/String         :45s 596ms
 List/String           :6210 (0x1842) (AVC) / 6220 (0x184C) (MPEG Audio, English)
 Language/String         : / English
 Maximum bit rate        :8361600