-
Re:Samsung LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 3/
Аве хора, как да го даунгрейдна моя UE40D6000. Откак се ъпдейтна по едно време около месец и повече, почна да се пали и гаси сам когато му дойде, превключва на различни входове, излиза менюто - такива работи. Мисля си че е от ъпдейта - до тогава нямах проблеми. Поне да опитам, не ми се разнася още по сервизи - да не се пък нещо прецака гаранцията. Сега е с версия 001011. Егати машината... сумати пари и да прави таквиз мизерии. Смешното е че ремонтирам тв-та а на този немога да му помогна.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от ve4er
Аве хора, как да го даунгрейдна моя UE40D6000. Откак се ъпдейтна по едно време около месец и повече, почна да се пали и гаси сам когато му дойде, превключва на различни входове, излиза менюто - такива работи. Мисля си че е от ъпдейта - до тогава нямах проблеми. Поне да опитам, не ми се разнася още по сервизи - да не се пък нещо прецака гаранцията. Сега е с версия 001011. Егати машината... сумати пари и да прави таквиз мизерии. Смешното е че ремонтирам тв-та а на този немога да му помогна.
Проблемът не е ъпдейта. Имаш проблем в софт-тъч клавиатурата на ТV-то . Утечка или дефектирала схема . Сменя се платчицата !
-
Благодаря за насоката, кой да предположи. Ще се ходи до сервиза явно - дано попадна на разбран колега.
-
Здравейте, купих си 40D6500 и засега съм много доволен. Да ви питам, как става запис на програма (с Булстаком съм) и от къде сваляте 3D филми.В Арена и Замунда са много малко. А и имам и тъч скрийн дистанционно и не мога да му прехвърлям образа от TV-то и текст от клавиатурата в Skype например. Да не би защото съм с 6500 а то е за 7 или 8 серия. Всички други бутони му работят.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от ve4er
1. Изключи телевизора от контакта.
2. Изкарай всички свързани към него кабели.
3. Изчакай 30 минути и го включи отново в контакта.
Сложи си галваничен разделител на кабела от кабелната преди телевизора!! Задължително!!
/проблема е в токовете по кабела-има утечка от CRT тв на някой от съседите ти/
Влиаят на работата на телевизора.
Цитат:
Първоначално публикувано от kriki
Здравейте, взех си 40D5000 (най-вече заради многото портове), четох доста из темата, но така и не мога да открия каква е матрицата му. Ето 1 скрееншот от сервизното меню:
http://ribibg.com/tmp/11122011884 (Small).jpg
На кашона пише version 6, Словакия. Не че е от толкова голямо значение де, но просто ми е интересно каква е.
Иначе нямам забележки - изключителен контраст, черното и бялото са екстра ... Сглобих и едно HTPC + XBMS и телевизорчето стана доста по-s
Пише си го на 10-ред
Type: 40H6UF0E - / UV2A - RGB/
40 - размер
Н - Sharp
6 - 50Hz
U - Ultra Clear
F - FullHD
0 -
E - Edge LED
-
Цитат:
Първоначално публикувано от zlatko3020
и от къде сваляте 3D филми.В Арена и Замунда са много малко.
http://www.3dtorrents.org/index.php?page=torrents
-
Благодаря hristoslav2, както винаги даваш много полезно и ценно инфо.
Иначе наистина съм впечатлен от матрицата на тоя TV - уникални цветове, ъгъл и респонз (въпреки леко неравномерната подсветка), няма нищо общо с другите по-стари LCD които имам и съм гледал ...
-
Цитат:
Първоначално публикувано от kriki
Благодаря hristoslav2, както винаги даваш много полезно и ценно инфо.
Иначе наистина съм впечатлен от матрицата на тоя TV - уникални цветове, ъгъл и респонз (въпреки леко неравномерната подсветка), няма нищо общо с другите по-стари LCD които имам и съм гледал ...
Добре е всеки притежател на тв Самсун модел 2011г, да влезе в сервизното и препише типа матрица поставена в телевизора + версията изписана на етикета, за да направим едно сравнение и таблица с версиите по модели.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от rostim
някой може ли да прати покана за торента
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1323701040[/time]_________________________________________________
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Добре е всеки притежател на тв Самсун модел 2011г, да влезе в сервизното и препише типа матрица поставена в телевизора + версията изписана на етикета, за да направим едно сравнение и таблица с версиите по модели.
на кой стикер този зад решетката ли?
-
-
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Отзад на телевизора.
значи отзад на тв :
UE40D6530WSXXH
VERSION 02
Z8H63SNB900378L
От сервизното меню
40A1UF7E
-
1 Прикачен файл(ове)
ОтзадИ : UE32D6000TWXXH
Version No:01
Матрица : 32P1UF3E - Chin Lin S-MVA :)
Mного тъпо. Всяко влизане в системното меню ми разваля потребителските настройки.
-
Забелязвам на някои модели на Самсунг една много неестествена картина, хората се движат някак бързо, няма плавни движения и всичко е като на театър, няма дълбочина, не си въобразявам, защото на други марки телевизори не съм го виждал. Някой забелязвал ли го е, и на какво се дължи това?
Това е само на кабелна телевизия и булсат!
-
Не само :) Аз в началото се бях побъркал ...игрален филм го гледам като документален :) Проблема се реши с изключването на Moution Plus опцията в режим Movie :)
-
Цитат:
Първоначално публикувано от stenly
Не само :) Аз в началото се бях побъркал ...игрален филм го гледам като документален :) Проблема се реши с изключването на Moution Plus опцията в режим Movie :)
изключването на Moution Plus решава пробл