-
Re:Samsung LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 3/
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Предполагам че Христофор Петков на първата снимка
http://computerworld.bg/35643_ot_sam..._v_3d_smart_tv
и новият му колега
http://www.smartsales.bg/Newsletter/w24/ четат форума и докладват на румънските си шефове. :) А румънските им шефове ,трупат точки за наша сметка тъй като в Румъния няма такъв форум...
Между другото звънах му,преди седмица и се разбрахме да му задам няколко въпроса на имейла му....но нищо ,гробно мълчание. Човека или не познава добре продуктите които продава или изпитва неприязън към форума :)
Ами нас малко трудно ще ни минат с рекламни материали ,където всичко е най-най и като му зададеш въпрос -защо ни цакате с матриците или защо сте надули цените на новите модели и т.н. -как да му е приятно. :))
-
Цитат:
Първоначално публикувано от zgk
Здравейте,
След, като активирах PVR функцията на С650 и тя си работи перфектно със запис с Timeshift, искам малко помощ относно следното:
Или, когато ме няма в къщи, да направя запис на предаване в някой часови интервал. Н-р:
Има има финал на тенис шампионат, футболен мач, или кръг от Формула 1, и тогава аз нямам възможност да пусна PVR или Timeshift, как бих могъл да настроя трите таймера, за запис по това време, а не само за вкл. и изкл. на ТВ-то. Прочетох набързо ръководството за потребители на С750, където има фабрично PVR, но и от там не разбрах, как става това, затова, ще ви бъда благодарен, ако тук някой знае как, ако е възможно.
Навремето, имаше видеорекодери със запис на предавания, когато зрителя, го няма в къщи.
Можеш да правиш записи по зададен час в ТВ гайда - там са всички програми два три дни напред и можеш да програмираш запис или просто гледане на ТВ. Аз правя такива. Записът си върви, дори като не е включен ТВ.
Апропо, твоят тунер колко програми хваща? Моят хващаше седем програми - БНТ, БТВ, БТВ Синема, Комеди, Екшън, Нова и Близу. Но днес не знам защо останаха само БНТ и Близу, другите пише че са с кодиран сигнал. Не зная каква е причината. Нищо не съм пипал по ТВ. Някой знае ли нещо по проблема?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от svetlio1
Ами нас малко трудно ще ни минат с рекламни материали ,където всичко е най-най и като му зададеш въпрос -защо ни цакате с матриците или защо сте надули цените на новите модели и т.н. -как да му е приятно. :))
А не ви ли прави впечатление , че в темата за Самсунг в този форум ,от месеци се коментират само проблеми с мултимедията, интернет съдържанията и wifi на телевизорите ,а това обработка на сигнала , картина , калибрация , звук и прочее все "нищожни" и "ненужни" параметри за един телевизор се игнорират ? Ясно е , че маркетинга на марката работи отлично в посока на неща, които струват около 200лв.(приличен външен плеър), но матриците (какво беше това) може и от Сомалия да ги вземат .
-
Това е така , съгласен съм , но за това са виновни и рекламите - всеки иска най-модерните екстри , а не вижда най-важното , самия телевизор като такъв ! Аз лично си купих нисък клас ТВ / от подписа ми / , без екстри и съм супер доволен , особено на HD сигнал - имам около 25 HD програми по кабеларката - красота и DD звук !
-
Ами нали ЛЕД е ВЪРХА :)) -следователно и другите екстри са ВЪРХА :-memnon -и аз това се опитвах няколко пъти да обясня ,че тв не го гледаш отстрани колко е тънък и красив ,а е важно това на екрана .Ама сега нали са модерни "облачни" технологии... :081:
-
+1 ! Имаше един филм - " облачно с кюфтета " ! :)) :-memnon
-
Цитат:
Първоначално публикувано от dimitar64
Можеш да правиш записи по зададен час в ТВ гайда - там са всички програми два три дни напред и можеш да програмираш запис или просто гледане на ТВ. Аз правя такива. Записът си върви, дори като не е включен ТВ.
Апропо, твоят тунер колко програми хваща? Моят хващаше седем програми - БНТ, БТВ, БТВ Синема, Комеди, Екшън, Нова и Близу. Но днес не знам защо останаха само БНТ и Близу, другите пише че са с кодиран сигнал. Не зная каква е причината. Нищо не съм пипал по ТВ. Някой знае ли нещо по проблема?
Ами, аз съм на "Тракия кабел" в Ст. Загора, като използвам директно цифровия тунер на ТВ, без приемник, и без CI CARD, защото, още не са кодирани, и хващам около 110 цифрови програми с SD сигнал и около 5-6 с HD сигнал. Но, няма информация за програмите напред в ТВ гайда, освен за БНТ, БТВ, Нова, Диема, Диема 2 и ТВ 7. Затова, дали е възможно без тази инф-ция предоставена от каб. оператор, да направя запис по часови интервал /когато е съответното предаване/. Н-р: Няма инф-ция за програмата JSC Sports +9, в ТВ гайда за утре, но аз знам, че ще излъчват мача Барселона-Реал, в определен часови интервал, и как мога от днес да наглася утре да ми направи запис в този часови интервал.
-
Някой притежател на SAMSUNG LE-46D550 да пише да ли има PVR?
-
Цитат:
Ами, аз съм на "Тракия кабел" в Ст. Загора, като използвам директно цифровия тунер на ТВ, без приемник, и без CI CARD, защото, още не са кодирани, и хващам около 110 цифрови програми с SD сигнал и около 5-6 с HD сигнал. Но, няма информация за програмите напред в ТВ гайда, освен за БНТ, БТВ, Нова, Диема, Диема 2 и ТВ 7. Затова, дали е възможно без тази инф-ция предоставена от каб. оператор, да направя запис по часови интервал /когато е съответното предаване/. Н-р: Няма инф-ция за програмата JSC Sports +9, в ТВ гайда за утре, но аз знам, че ще излъчват мача Барселона-Реал, в определен часови интервал, и как мога от днес да наглася утре да ми направи запис в този часови интервал.
На въпроса ти - не можеш. Да те питам с какъв модел телевизор си и имаш ли звук на всички програми - особенно на споменатата JSC Sports +9 ?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от juspar
Някой притежател на SAMSUNG LE-46D550 да пише да ли има PVR?
Няма.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от elcos
На въпроса ти - не можеш. Да те питам с какъв модел телевизор си и имаш ли звук на всички програми - особенно на споменатата JSC Sports +9 ?
Благодаря, това, ще ми спести екпериментирането с таймерите. Модела ми е LE40C650, и нямам никакъв проблем със звука и на осемте програми JSC Sports +1;+2;+3;+4;+6;+8;+9;+10/и всички други/, като езика на който предават е или английски, или арабски, понякога са заредени и двата. При това положение се говори на английски, защото втория за предпочитане език, съм го нагласил именно на него. Но, според, мен това зависи от излъчваната програма, и в следствие, препредаването и от каб. оператор, а не от ТВ. М/у, другото, при запис на PVR 10мин. са с обем 300MB, и ако сложа една прежалима флашка от 8GBt, записа ще е около 4,15ч., което идеално ме устройва за каквото и да е по дългосрочност предаване.
-
Цитат:
Това, че няма инфо на гайда, е проблем на кабелния ти оператор. Но дори и да имаш инфо, а каналите не са от тунера на ТВ или не си с кам модул, пак няма да можеш да правиш запис. А на тези 115-116 програми можеш ли да правиш запис директно, не с програмиране? Ако да, значи действително са от тунера на ТВ. Ако не, на кои можеш да правеш запис?
-
днес забелязах че има нова екстра към "internet@tv" за С7000, "Explore 3D", което е обединено към Smart TV за по-новите серии на Samsung от 2011г., има трейлъри и кратки филмчета в 3D формат, които могат да се гледат с очилата. Похвално е че интегрират новите екстри към по-старите модели!
-
Добра новина за собствениците на Samsung в БГ: http://technews.bg/article-23153.html
-
Здравейте след много търсене и тестване на различни програми за редактиране списъка с канали за серия "D", най накрая намерих един работещ. Програмата е същата, която е за серии "C" - обявената за официална версия на Samsung (ChannelListPCEditor). Далсъм линка към страницата, а не към самия архив. Версията за разлика от другите работи перфектно и с канали на кирилица. Отваря и редактира както файлове от "C" така и от "D" сериите. Нека hristoslav2 да прецени кой от линковете да добави(на страницата или директно към файла) на първата страница, като може да обедини редакторите за съответните версии в един линк.
ПС: Извинявам се ако линка вече е даден, но прегледах на бързо само последните една, две страници.