Резултати от 1 до 7 от общо 7

Въпрос за SAMSUNG UE-40ES6100

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2012
    Мнения
    52
    #1

    Въпрос за SAMSUNG UE-40ES6100

    Бих желал да помоля за компетентно мнение по следния казус: От вчера 12.10.2012 г въпросния телевизор "Samsung ue-40ES6100" е на промоция във верига магазини "Техномаркет". Понеже се бях спрял на него като добро съотношение цена-параметри /според мен/ отидох в един от магазините на веригата. Учудването ми беше породено то факта, че всичките налични 3 броя бяха отворени и извадени от опаковките. На зададения от мен въпрос защо това е така ми беше отговорено, че имало дефектна серия от този модел и получили нареждане да ги проверят. Все пак не ми стана ясно как с едно пускане може да се установи коя дали въпросния апарат е от дефектната серия и дали закупувайки го тези дефекти няма да се прояват и след това. На зададения от мен въпрос именно за това ми беше отговорено - "Ами какъв е проблема, нали има гаранция". Смущаващо все пак е клиента да даде значителна сума за нова стока и да разчита веднага на гаранцията. От телефонните обаждания които проведох с още 3 магазина от веригата ситуацията се оказа идентична - всичките бройки телевизори са отворени и пускани.
    Въпросът ми във връзка със всичко това може ли все пак да се разчита на този именно модел в тази верига дори ако се закупи неразпечатван от заводската опаковка. И ако не, за тази сума - 1300 лв какъв друг модел и марка телевизор със сходни параметри бихте ми предложили. Желанието ми да бъде 40 инча, да има 3D, а също и нормална интернет-връзка /браузър, скайп и т.н./

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,562
    #2

    Отговор: Въпрос за SAMSUNG UE-40ES6100


  4. Banned
    Тук е от
    Feb 2003
    Живее в
    https://t.me/pump_upp
    Мнения
    223
    #3

    Отговор: Въпрос за SAMSUNG UE-40ES6100

    Като четох във форума, доста проблеми има този филипс. Интересно какъв е дефекта-
    Явно ще чакаме от 40ES6500 нагоре. Имам 32ES6100 и за т.н. екстри - интернет и пр. не бих го сменил с друга марка на този етап.
    Този пост е редактиран от kaki; 13-10-12 в 23:45.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2012
    Мнения
    52
    #4

    Отговор: Въпрос за SAMSUNG UE-40ES6100

    До колкото разбрах от консултанта някакви черни линии горе и долу на екрана. Интересното обаче в случая е, че имат съмнение за серия правена в неоторизирана от Самсунг фирма. Понеже 32 инчовия предполагам се различава само по размера на екрана би трябвало до предполагам, че след като си доволен от него по принцип модела е хубав стига да направен с контролирано качество. Проблемът е кака да бъде разпознат оригиналът.

  6. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,562
    #5

    Отговор: Въпрос за SAMSUNG UE-40ES6100

    Проблеми с 5507 ...? Само "дървеното" меню , като за 1300лв може би е най-добре като картина , а тя е най-важна в един ТВ . В същия "клас" са
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NG-UE-40ES6530
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...D-KDL-40HX750B
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...or-LG-42LM660S

  7. Banned
    Тук е от
    Feb 2003
    Живее в
    https://t.me/pump_upp
    Мнения
    223
    #6

    Отговор: Въпрос за SAMSUNG UE-40ES6100

    Цитат Първоначално публикувано от Stoianovs Виж публикацията
    Здравейте, искам да ви запозная с част от кореспонденцията ми с Филипс България.
    Въпрос /В/: Сряда, 2012, Юли 11 19:24:25 EEST
    Въпросът ми е дали моделът може да чете субтитри на български език и ако не, ще има ли в скоро време ъпдеит на фирмуера в тази насока.
    Благодаря предварително.
    Стоян Стоянов
    Отговор /О/:Що се отнася до четенето на субтитри на кирилица, то за съжаление не е заложено в този модел телевизор. Няма информация, дали въобще ще се добави в бъдеще. (Доколкото това е възможно, то ще се отнася за субтитри във формат .sub и .srt , като ако енкодингът на субтитрите е ANSI, трябва да се смени на Unicode или UTF-8). За да изтеглите ъпдейт за телевизара от нашия сайт не е задължително да имате акаунт в Club PHILIPS.
    Споделяме Вашето виждане по въпроса. При всеки удобен случай го повдигаме пред по-висша инстанция. Надяваме се да се вземе под внимание, тъй като това са очакванията на милиони реални и потенциални потребители на телевизори Philips. Тестово четенето на кирилица от USB беше добавено в няколко модела миналата година, така че разчитаме на перспективата един ден това да бъде стандарт.
    Център за обслужване на клиента
    Фирма Philips
    В:Вторник, 2012, Юли 24 21:45:05 EEST
    Здравейте, "сблъсках" се с екстрата за запис на цифрово предаване на външен носител. Претърпях пълен крах. Най напред ми поиска външен HDD с поне 250 GB, след това се оказа че скороста на запис не е достатъчна. Дотук се справих - смених харда с по голям и по бърз, но дотук. Оказа се че поддържката на справочника на програми трябва да е от интернет /мрежата/, което се предлага в определени страни. Поне моят доставчик на интернет /Виваком/ явно не го поддържа. Интересува ме: 1. може ли да се прави отложен запис /с начален и краен час/ без да има връзка с! интернет? 2. има ли в България доставчик на интернет който да поддържа "справочник на програмите"?
    Явно не живеем където трябва, или се изхвърляме да купим продукти с функции които не можем да ползваме.
    В:Здравейте отново. Къде е проблема за това, че телевизорът ми не може да вземе справочник на програмите от интернет?
    До момента съм го пробвал на 2 кабелни телевизии от различни доставчици и на 3 интернет доставчика. След като не можах да се справя сам, в сряда 22.08.2012г. го занесох в сервиз ......... Не е лесно да се транспортира 40" телевизор, добре че не взех по-голям. В сервиза се отнесоха много внимателно и отзивчиво към проблема и веднага го изпробваха в тяхната мрежа с цифрова кабелна телевизия и интернет. Ефекта беше същият като и при мен. Оставих телевизора в сервиза за проверка и решаване на проблема, но двес получих обаждане, че проблема не може да бъде! решен. По всяка вероятност утре ще си го взема в състоянието в което го оставих. В сервиза казаха, че не са се сблъсквали с такова нещо и в документацията им нищо не пише за такива случаи.
    Надявам се в най-скоро време да се намери решение, защото човек като дава не малка сума пари очаква да получи и това за което плаща.
    След като сте официални представители на Филипс за България, лесно може да проверите на тази серия телевизори дали при всички е такова положението. Ако моят случай е изолиран и единичен да се вземат мерки да се отремонтира телевизора или да се замени при невъзможен ремонт. Аз също ще си направя проверката по един или друг начин.
    Очаквам отговор.


    О: Вторник 25 Септември 2012г.
    Уважаеми Господине,

    Оказва се, че проблемът не е от страна на телевизора, но е свързано с факта, че в България (както и в други страни от централна Европа), цифровата телевизия е все още на тестови етап. И в сегашното си състояние не позволява използването на функции, като въпросната. Вашият модел телевизор в България или друга държава от региона не получава IP-EPG (цифров справочник на програмите). Но ако същият телевизор работи да речем в Германия, ще получава стандартен сигнал EPG, с който е свързана и функцията за записване на ТВ предавания. За съжалиние, поне за сега ситуацията е такава и е независима от Philips, като производител на телевизора, а от държавните стандарти за ТВ цифровизация, каквито, както споменахме, в България те-първа ще бъдат въведени.

    Център за обслужване на клиенти
    Фирма Philips

    Край на цитата. Нарочно не дадох цялата кореспонденция за да не ставам досаден, но това е в общи линии. Добре или зле живеем в България
    WiFi на Филипса трудно откривал мрежите.
    Проблеми с ъпдейт.
    Картината по-хубава- ама само с някои матрици, които вече ги няма.
    Това разбрах аз.
    Този пост е редактиран от kaki; 14-10-12 в 06:10.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2012
    Мнения
    52
    #7

    Отговор: Въпрос за SAMSUNG UE-40ES6100

    При създалата се ситуация започвам да двуемя между въпросния Самсунг и PANASONIC TX-L42ET5E които в "Техномаркет" в момента са на една и съща цена. Вие какво бихте ме посъветвали?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. SAMSUNG UE-40ES6100 или SAMSUNG UE-39F5500
    От deth във форум Samsung телевизори
    Отговори: 8
    Последно: 27-06-13, 14:20
  2. Отговори: 1
    Последно: 04-02-13, 16:55
  3. Проблем Samsung 40es6100
    От kali_76 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 29-12-12, 13:38
  4. PANASONIC TX-P42ST50E или SAMSUNG UE-40ES6100.
    От hanibal във форум Samsung телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 09-12-12, 21:39
  5. SAMSUNG UE-40ES6100 vs PHILIPS 40PFL5507K
    От ilkopc във форум Samsung телевизори
    Отговори: 17
    Последно: 12-09-12, 23:07

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе