Първоначално публикувано от
Stoianovs Здравейте, искам да ви запозная с част от кореспонденцията ми с Филипс България.
Въпрос /В/: Сряда, 2012, Юли 11 19:24:25 EEST
Въпросът ми е дали моделът може да чете субтитри на български език и ако не, ще има ли в скоро време ъпдеит на фирмуера в тази насока.
Благодаря предварително.
Стоян Стоянов
Отговор /О/:Що се отнася до четенето на субтитри на кирилица, то за съжаление не е заложено в този модел телевизор. Няма информация, дали въобще ще се добави в бъдеще. (Доколкото това е възможно, то ще се отнася за субтитри във формат .sub и .srt , като ако енкодингът на субтитрите е ANSI, трябва да се смени на Unicode или UTF-8). За да изтеглите ъпдейт за телевизара от нашия сайт не е задължително да имате акаунт в Club PHILIPS.
Споделяме Вашето виждане по въпроса. При всеки удобен случай го повдигаме пред по-висша инстанция. Надяваме се да се вземе под внимание, тъй като това са очакванията на милиони реални и потенциални потребители на телевизори Philips. Тестово четенето на кирилица от USB беше добавено в няколко модела миналата година, така че разчитаме на перспективата един ден това да бъде стандарт.
Център за обслужване на клиента
Фирма Philips
В:Вторник, 2012, Юли 24 21:45:05 EEST
Здравейте, "сблъсках" се с екстрата за запис на цифрово предаване на външен носител. Претърпях пълен крах. Най напред ми поиска външен HDD с поне 250 GB, след това се оказа че скороста на запис не е достатъчна. Дотук се справих - смених харда с по голям и по бърз, но дотук. Оказа се че поддържката на справочника на програми трябва да е от интернет /мрежата/, което се предлага в определени страни. Поне моят доставчик на интернет /Виваком/ явно не го поддържа. Интересува ме: 1. може ли да се прави отложен запис /с начален и краен час/ без да има връзка с! интернет? 2. има ли в България доставчик на интернет който да поддържа "справочник на програмите"?Явно не живеем където трябва, или се изхвърляме да купим продукти с функции които не можем да ползваме.
В:Здравейте отново. Къде е проблема за това, че телевизорът ми не може да вземе справочник на програмите от интернет?
До момента съм го пробвал на 2 кабелни телевизии от различни доставчици и на 3 интернет доставчика. След като не можах да се справя сам, в сряда 22.08.2012г. го занесох в сервиз ......... Не е лесно да се транспортира 40" телевизор, добре че не взех по-голям. В сервиза се отнесоха много внимателно и отзивчиво към проблема и веднага го изпробваха в тяхната мрежа с цифрова кабелна телевизия и интернет. Ефекта беше същият като и при мен. Оставих телевизора в сервиза за проверка и решаване на проблема, но двес получих обаждане, че проблема не може да бъде! решен. По всяка вероятност утре ще си го взема в състоянието в което го оставих. В сервиза казаха, че не са се сблъсквали с такова нещо и в документацията им нищо не пише за такива случаи.
Надявам се в най-скоро време да се намери решение, защото човек като дава не малка сума пари очаква да получи и това за което плаща.
След като сте официални представители на Филипс за България, лесно може да проверите на тази серия телевизори дали при всички е такова положението. Ако моят случай е изолиран и единичен да се вземат мерки да се отремонтира телевизора или да се замени при невъзможен ремонт. Аз също ще си направя проверката по един или друг начин.
Очаквам отговор.
О: Вторник 25 Септември 2012г.
Уважаеми Господине,
Оказва се, че проблемът не е от страна на телевизора, но е свързано с факта, че в България (както и в други страни от централна Европа), цифровата телевизия е все още на тестови етап. И в сегашното си състояние не позволява използването на функции, като въпросната. Вашият модел телевизор в България или друга държава от региона не получава IP-EPG (цифров справочник на програмите). Но ако същият телевизор работи да речем в Германия, ще получава стандартен сигнал EPG, с който е свързана и функцията за записване на ТВ предавания. За съжалиние, поне за сега ситуацията е такава и е независима от Philips, като производител на телевизора, а от държавните стандарти за ТВ цифровизация, каквито, както споменахме, в България те-първа ще бъдат въведени.
Център за обслужване на клиенти
Фирма Philips
Край на цитата. Нарочно не дадох цялата кореспонденция за да не ставам досаден, но това е в общи линии. Добре или зле живеем в България