-
1 Прикачен файл(ове)
Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/
Цитат:
Първоначално публикувано от
357
инсталирай на лаптопа си програмата AllShare (
Allshare Download Page)
указваш директория на диска ти, в която ти стоят файловете (музика, снимки, филми), намира тв-то, организира връзка между лаптопа и тв-то (горе в Сорс, ще ти излезе нов източник) и можеш да гледаш филми от лаптопа си чрез вградения плеър на тв-то
- заглавието на филма и субтитрите трябва да е еднакво
- в е-упътването е описано управлението (пауза, превъртане...) на плеъра
- програмата добавя едни малки файлове в директорията с филма (ако прекъснеш гледането, после може да продължи от същото място), което едвали ще ти е проблем
Били споделил как изкарваш субтитри като гледаш филми чрез мрежата с AllShare.
при мен излизат субтитри само като свържа външен хард диск директо в USB то на телевизора.
Прикачен файл 9257 Няма субтитри въпреки ,че има отменка на показвай субтитри.Двата фаила са с еднакво име
-
Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/
Днес съвсем случайно открих интересни особености на моя ES5500. Когато записвам даден ТВ канал от вградения цифров тунер и се опитам да сменя канала с друг ми излиза предупреждение, че записа ще прекъсне(до тук всичко е коректно), обаче ако искам да пусна канал който е на същия траспондер(на същата честота) нещата се получават. Т.е. мога да гледам един канал, а да записвам друг когато са на един транспондер. Странно е като се има впредвид, че тунера е само един. Освен това като се по-заиграх, видях че имам възможност да слагам на пауза канала докато гледам. Интересни особености, които не съм знаел, че притежава този телевизор.
-
1 Прикачен файл(ове)
Прикачен файл 9259провери още веднъж дали файловете са с еднакви имена и читави разширения
ПС. върни се и прочети още веднъж съвета на специалиста в пост #661 на тази тема
-
Цитат:
Plastic
Ще споделиш ли как е картината на този модел 5500 че съм го набелязъл за купуване :) но да се чудя дали е този или панасонок Е6
Колега, много съм доволен от телевизора, картината е перфектна, няма и следа от "облаци" по екрана, има си смарт хъб, запис на ТВ и т.н.
Взех го като втори телевизор за спалнята, а в момента повече гледам на него :)
-
1 Прикачен файл(ове)
Прикачен файл 9260 Стана като преместих филмите в папка Моите видеозаписи :)
-
Някой може ли да ми каже тази камера дали ще стане за ES6100
ЦЪК
Пише,че става за други два модела на самсунг,но все пак да питам...
-
Някой включвал ли е обикновена безжична мишка за по-лесно ползване на браузъра. Ако е успял да я подкара, нека сподели как.
-
Аз пробвах да закача "Magic mouse" към TVто но стигнах до там, че я вижда като блутуут устройство и не иска да я атачва.
-
Моля ви кажете как да махна файловете от шернатата папка в AllShare. При слагането им там съм дал да се копират, а не да се преместят. Сега искам да ги махна, но с "дел" не става. Тези файлове дали физически са преместени в такава папка... или.....?? Защото диска ми на лаптопа не е безкраен. Абе с две думи: как да ги премахна. Гледам един филм и после искам да го махна. Това е.
-
Re: Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/
Цитат:
asenpl
Моля ви кажете как да махна файловете от шернатата папка в AllShare. При слагането им там съм дал да се копират, а не да се преместят. Сега искам да ги махна, но с "дел" не става. Тези файлове дали физически са преместени в такава папка... или.....?? Защото диска ми на лаптопа не е безкраен. Абе с две думи: как да ги премахна. Гледам един филм и после искам да го махна. Това е.
Десен бутон върху папката и "Спри споделянето на споделената папка"
-
Не мога да свържа ТВ-то към компютъра с ЛАН кабел. Връзката е ПС - Рутер - ТВ. Търсих 2 часа и нищо не мога да намеря. Може ли да напишете какви стъпки трябва да следвам? Спирам firewall-a и real-time protection-a на Авирата. Още в началото като пусна Allshare софтуера при търсенето не може да осъществи връзка: "Сървърът за споделяне на Моят компютър не работи." От друга страна телевизора вижда някак мрежата, появява се Allshare, за мрежата казва, че е свързан. И компютъра някак намира телевизора защото на Инструменти -> Настройки -> Плейър ми изписва точния модел и IP-то на телевизора. Но не мога да добавя папка. След като я избера и дам ОК вади грешка: "Неправилно име на сървър". Помощ.
Допълнителна информация:
ТВ: UE32EH6030
ПС: Win XP SP3
Рутера автоматично си задава IP адресите. А и на компютъра виждам телевизора (IP, точен модел), но като дам да се свързва не става.
-
Цитат:
stenly
При мен пък това не се получава:
6. Натиснете синият бутон „D“
7. Изберете последният ред „Разработка“ и натиснете ОК
Това ме връща назад във времето и сега си спомням, че Самсунг правеха следният трик - първият модел от дадена серия в действителност е по-ниската серия в нов корпус.
Тоест 6100 е 5500 в корпус на 6-та серия. Това го правеха само в 5-та и 6-та серия.
-
Цитат:
357
инсталирай на лаптопа си програмата AllShare (
Allshare Download Page)
указваш директория на диска ти, в която ти стоят файловете (музика, снимки, филми), намира тв-то, организира връзка между лаптопа и тв-то (горе в Сорс, ще ти излезе нов източник) и можеш да гледаш филми от лаптопа си чрез вградения плеър на тв-то
- заглавието на филма и субтитрите трябва да е еднакво
- в е-упътването е описано управлението (пауза, превъртане...) на плеъра
- програмата добавя едни малки файлове в директорията с филма (ако прекъснеш гледането, после може да продължи от същото място), което едвали ще ти е проблем
Благодаря, ще го направя. Предполагам, че за смартфони ще стане само с нарката Самсунг.
-
CPUs 2013:
High-End Models: OLED-F9500; LED-F7000, F8000, F8500, S9 (4K); PDP-F8500 -> Samsung ARM Cortex-A15 4x1350@MHz (Някакво подобие на Samsung Exynos)
Mid-End Models: LED-F4500, F5300, F5500, F6200, F6300, F6400, F6500, F6600, F6650, F6800; PDP-F5500 -> Samsung Echo-P 2x1000@MHz (миналогодишния процесор използван в High End моделите)
За останалите модели (LED-F4000, F4800, F5000, F6100; PDP- F4500, F5000) най-вероятно ще е процесор от Mediatek -> 600~1000@MHz
http://mashable.com/2013/01/07/samsung-quad-core-tv/
-
Цитат:
asenpl
Някой включвал ли е обикновена безжична мишка за по-лесно ползване на браузъра. Ако е успял да я подкара, нека сподели как.
Да, на ES6100 абсолютно безпроблемно се подкара обикновена безжична Hama-мишка за 10 лв.
Поразцъках малко, ама то с този браузър и с тази скорост бързо-бързо се върнах на лаптопа.
:rolleyes: