-
Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/
Здравейте,
спрял съм се на 2 модела: 40ЕS7000 и 40ЕS6710.
Чудя, се към кой да се ориентирам. И още един въпрос: при 6710 има ли Ultra Clear Panel?
В техномаркет и технополис го пишат че има, но на сайта:
televízory | SAMSUNG
за сравнение го дават, че няма и само 7000 и нагоре имат.
Благодаря предварително!
-
Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/
Само 7000/8000 са с него тая година - вижда се с просто око , а за 2000лв вземаш 46"-я 6710 http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NG-UE-46ES6710
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
svetlio1
Благодаря, svetlio1!
Не мисля, че си струва да дам същите пари за по-стария модел пък бил и той по-голям като размер.
Все пак и 7000 има UCR, това също мисля е предимство.
-
Цитат:
hristoslav2
Това не е нормално...
Кой страни ти дава да избереш ?
Това ме навежда на мисълта, че са поставили мейнборд, предназначен за Скандинавските страни...../Норвегия, Швеция, Дания, финландия/
избора ми е ограничен именно между тези които си изброил
НО! след като попитах в сервиза дали има някаква вероятност да са сложили друга платка ми беше обяснено, че това НЕ е възможно, защото частите се поръчвали по номера на телевизора и си вървяли по партиди... а на въпроса защо тогава ми липсва пълното сканиране ми казаха цитирам: "Ами ще трябва да го донесеш да го погледнем." колко пъти да се разкарвам аз до сервиза и ще ми поемат ли разходите ако причината е по тяхна вина (аз в случая не виждам чия друга може да е вината)?
-
Цитат:
finzi
Благодаря, svetlio1!
Не мисля, че си струва да дам същите пари за по-стария модел пък бил и той по-голям като размер.
Все пак и 7000 има UCR, това също мисля е предимство.
46ES6710 не е стар модел , а по-ниска серия - имах предвид ,че изборът би трябвало в тоя случай да е по-висока серия ,но по-малък размер или по-голям от по-ниска серия за същите пари .От какво разстояние ще го гледате ?
-
Цитат:
svetlio1
46ES6710 не е стар модел , а по-ниска серия - имах предвид ,че изборът би трябвало в тоя случай да е по-висока серия ,но по-малък размер или по-голям от по-ниска серия за същите пари .От какво разстояние ще го гледате ?
Здравей,
хола ми е сравнително малък и вероятно разсточнието ще е около 2 - 2.5 метра.
Преди се колебаех между LG LM660 и Samsung ES6710, но първия има проблем с 50hz и 24p, motion problems, особено изразени при спортни събития и това ме отказа от LG.
-
Цитат:
finzi
Здравей,
хола ми е сравнително малък и вероятно разсточнието ще е около 2 - 2.5 метра.
Преди се колебаех между LG LM660 и Samsung ES6710, но първия има проблем с 50hz и 24p, motion problems, особено изразени при спортни събития и това ме отказа от LG.
Този е за предпочитане пред 6710 заради по-високата моушън резолюция /резолюция на образа при бързи сцени/
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NG-UE-46ES6800
EH4000, EH5000, ES5500 - 300 хоризонтални реда
EH6030, ES6300, ES6300, ES6530, ES6710 - 600 хоризонтални реда
ES6800, ES6900, ES7000, ES8000 - 1080 хоризонтални реда
-
-
здр
колебая се между 3 модела 32 инча тв
1. SAMSUNG UE-32EH6030 -
2. SAMSUNG UE-32ES6100
3. SONY KDL-32EX650BAE2
моля за съвет кой от 3-те да избера
мерси
-
Здравейте,
опитах се да открия разликите между Samsung 46ES6100 и Samsung 46EH6030, освен че втория няма вграден Wi-Fi, можете ли да кажете друго какво...
Благодаря предварително.
-
Здравейте, взех си скоро 46es6710. Снощи гледах филм от компютъра по HDMI и на много тъмните сцени подсветката се изключваше за момент при положение, че стаята беше тъмна, се усеща и е неприятно. Също прави впечатление, че пак при тъмна сцена където има някаква динамика на яркоста (напр. показване на огън) се усеща увеличаване и намаляне на яркоста на телевизора (ясно личи на белите субтитри как стават по ярки). Спирах пусках ECO mode но тази динамика си остана. Какво да направя, че да не играе така подсветката?
@Petri
46ЕН6030 е модела! Малко по-дебел от ES серията е.
-
Пробвай режим филм, тогава май не работи микро диминга.
-
Saint056a, мерси за инфото, не бях обърнал внимание че буквата на серията отпред е друга и затова не можах от сайта на самсунг да го открия, за да разгледам рамо до рамо характеристиките на двата. Сега видях и другите дребни разлики...
Поздрави.
-
Re: Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/
Цитат:
saint056a
Здравейте, взех си скоро 46es6710...
Интересен коментар. Понеже и аз съм се насочил към този модел, ES6710, ми е интересно да чуя и компетентни мнения по въпроса.
В случай, че micro dimming прави тези разбории (а описанието предполага да е това), то какъв е смисълът от него, след като трябва да се изключва в кино режим. Освен това, той е и според мен същественото преимущество да речем пред ES6100. Може и да греша, разбира се.
ПП. Колега, правил ли си труда да провериш производителя на матрицата по кодовете на панела? Срещал съм различни мнения - AUO (форума) и Samsung (Samsung консултант ТМ и чужди ревюта)
Благодаря!
-
Отговор: Re: Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/
Цитат:
emoleon
Интересен коментар. Понеже и аз съм се насочил към този модел, ES6710, ми е интересно да чуя и компетентни мнения по въпроса.
В случай, че micro dimming прави тези разбории (а описанието предполага да е това), то какъв е смисълът от него, след като трябва да се изключва в кино режим. Освен това, той е и според мен същественото преимущество да речем пред ES6100. Може и да греша, разбира се.
ПП. Колега, правил ли си труда да провериш производителя на матрицата по кодовете на панела? Срещал съм различни мнения - AUO (форума) и Samsung (Samsung консултант ТМ и чужди ревюта)
Благодаря!
Още не съм, довечера може би, иначе като картина ми е идеална. Рових досега, проблема по други сайтове го наричат auto dimming, не знам дали е различно от микро диминга. И определено е неприятно усещането. Човек има усещането, че нещо не е наред с подсветката и ту се увеличава ту намаля яркоста, а когато изключи съвсем на тъмната сцена ми мина мисълта, че изгоря подсветката. Коментират, че в меню movie е изключено по подразбиране и може да се изключи и за standart в сервизното меню. Чакам да се изкажат как евентуално да го изкл. в сервизното меню на режим стандарт, че ме е страх да барам без точни инструкции.