-
Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/
Цитат:
Цитат:
Първоначално публикувано от
podredko
Разликата между F6400 и F6470 едва ли е съществена (например на F6470 има добавен сат.тунер)
Аз лично бих предпочел ES6530, макар и миналогодишен модел, но 100 херцов мисля...
Няма ли да ти е малък 40 инчов?
Просто се чудех защо по-стар модел ще е по-добър от тези два, които са нови модели. Иначе съм се спрял на ES6530, но пък по магазините не го намирам засега, за да тествам. Предимно са наслагали тези, които са от 2013г.
Иначе 40-ка няма да ми е малко, предвид разстоянието откъдето ще гледам :)
-
Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/
Цитат:
cynic
Сподели, моля, дали се е решил проблемът, че и аз да действам.
-
Аз си взех преди седмица 46F6670 и ето какво ще споделя, дано е от полза на някой.
1.Основно-размерът има значение!Ако имате място не се двоумете а избирайте по-големия.Дори от 3 метра 46 инча дава комфорт и удоволствие при гледането.
2.Така наречените херци.За мен това е бошлаф, особенно при качеството на наличния сигнал.Аз взех 600 херцов, авера взе 6500-400 херцов и на практика никаква разлика.
3.Сателитния тунер е на практика ненужен, освен ако не сте на сателитна на виваком, които единствено предлагат кам модули.При всички оператори се налага ползването на приемник.При кабелните нещата стоят доста по-добре.
4.3D- Големи очаквания, но нищо особенно.Активната технология не е за всеки.Чисто медицински трептенето предизвиква дискомфорт след около 20-30 мин гледане.Чувствате си очите все едно сте плували с отворени очи под вода.Иначе е гъзарийка да се погледа малко природа или някой концерт, но трудно се издържа дълго особенно след цял ден работа.
4.Плеърът-не очаквайте чудеса.Плейва повечето видео формати но има и доста неудобства.Основното неудобство е свързано с 3D субтитрите.Не плейва динамични.Статичните са доста неприятни за гледане.
5.Така нареченият смарт е по глупав и от средностатистически gsm с андроид.
Заключение:Вземете си максимално големия телевизор с хубав панел.Залагайте най-вече на качеството на картината и на дисплея.Сателитния тюнер и херците за мен излишно надуват цената.Смарт функциите са доста недоразвити с оглед на годините от както бяха пуснати тези телевизори.Може би сбърках че си взех лед, но плазмите са доста по тежки и капризни.Аз си взех и 3 години допълнителна гаранция, ако можете да пренебрегнете някой фунции за сметка на удължена гаранция няма да сбъркате.Успех при покупките и поздрави!!!
-
Цитат:
Aries
Аз си взех преди седмица 46F6670...
2.Така наречените херци.За мен това е бошлаф, особенно при качеството на наличния сигнал.Аз взех 600 херцов, авера взе 6500-400 херцов и на практика никаква разлика.
В случая и на двата панелите са 100Хц, та затова не виждаш разлика, ама я сравни с един 50Хц. Тези маркетинговите 400/600Хц не ги гледай...
-
Здравейте, от скоро имам проблем с WI-FI-то(телевизора ми е Samsung UA-40ES6710) тръгвам да търся мрежа намира вкарвам кода за защита и ми се скрива менюто а в някои случаи ми прехвърля търсенето на търсене на кабелен интернет и нямам интернет.Да отбележа че телевизора го имам от почти година и нямаше никакви проблеми до сега.Даже ъпдейтнах до последна версия фърмуер (T-MST10PDEUC-1037.0) телевизора за да видя дали не е проблем от версията с която бях (1033.0) но пак същата работа.Ресетнах до фабрични настройки и пак нищо.Странното е че намира безжичните мрежи в района но не може да се конектне към нито една, просто излиза от менюто.Като вляза в сервизното меню забелязвам че няма MAC адрес на мрежовата карта.Може ли някой да ми помогне преди да го закарам в сервиз?
-
Може да пробваш да го изключиш от захранване за 5 мин и после да си направиш процедурата по свързването към мрежа .
-
Рестартиране на рутера също може да помогне.
-
Без МАС на мрежовата чакай да се свърже...... :)
-
Цитат:
Pat
Без МАС на мрежовата чакай да се свърже...... :)
Т.е. повреда в телевизора и сервиз?
-
Цитат:
podredko
Т.е. повреда в телевизора и сервиз?
По някакъв начин телевизора ти е загубил запаметеният си заводски мак адрес - носи го в сервиз.
http://www.digitaltrends.com/home-th...ra-hd-oled-tv/
-
-
Имам два въпроса, които сигурно са били задавани и преди, но не можах да ги намеря назад. Та:
1. Как да редактирам, с програма на компа, каналите на телевизора (samsung ue40es6530). Качваха се на флашка, на компа се редактираха и после пак обратно, но точно как ставаше и с какво програмка не можах да намеря.
2. Знаете ли защо имам подгъви (черни ленти) над и под картината, въпреки, че съм на настройка 16:9 и предаването е точно такъв формат. На някои програми е пълен целият екран, но някои има подгъви. Защо се получава тази разлика?
Благодаря ви предварително.
-
Цитат:
MUERTE
1. Как да редактирам, с програма на компа, каналите на телевизора (samsung ue40es6530). Качваха се на флашка, на компа се редактираха и после пак обратно, но точно как ставаше и с какво програмка не можах да намеря.
Samsung ChannelListPCEditor 1.09
Downloads - Samsung-Blog-NewsSamsung-Blog-News
-
1 Прикачен файл(ове)
Здравейте!
Имам проблем с новия ми телевизор. Преди месец си купих 40F6500 и на другия ден заминах в дълга командировка. Забелязах обаче, че по ъглите на екрана има черни петна. На бях екран отново се забелязва същото. Заради пътуването му не можах да реагирам да го върна в магазина. Свързах се със Самсунг България и сега чакам да пратят техен представител да дойде да види за какво иде реч.
Колеги от форума, бихте ли дали мнение по казуса? Дали някой от вас се е сблъсквал със същия "ефект" /както го определиха Самсунг БГ/?
Прикачен файл 10755
-
Колега , това е от подсветката с LED диоди и е характерно за технологията . Дали е гаранционен дефект незнам , но е неприятно .