Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница /част 6/
Цитат:
Първоначално публикувано от
krabor53
В Либия съм. В регионалните няма Европа.Как да разбера хардуерната едентичност.
Трябва ти сервизното ръководство на модела...Другият начин е да свалиш задният капак и да погледнеш платката на мейн борда - в края и има обозначение за модела - комбинация от букви и цифри.
На какви букви завършва модела ти? (UA40F5500AKXXA ????)
(Погледни етикета залепен на гърба му.) За справка прочети първи пост на темата.
и още един въпрос: За какво ти е всичко това? Какво целиш ?
Заради смарт хъба имам арабски приложения
Не знам дали ще проработи....Не е правено с африкански модел, така че всичко е на твоя отговорност!!
Телевизоры Samsung Smart Tv :: Как сменить регион в ТВ и Смарт Хабе - 2
http://wiki.samygo.tv/index.php5/Cha...t)_on_F_series
http://wiki.samygo.tv/index.php5/How...e_In_Smart_Hub
http://wiki.samygo.tv/index.php5/How...rnet@TV_region
Как да си смените Internet@TV региона?
Finally succeeded in changing my Internet@TV region to the USA! Finally alot more apps are available for download including Netflix etc.
1. Enter Internet@TV
2. Press "FastForward" (The button with two arrows point right)
3. Press 2 8 9 about half a sec apart
4. Press "FastRewind"
This worked after about 3 attempts with timings on a C7000.
Hope this helps someone!
http://forums.whirlpool.net.au/forum...t=1316239&p=14
Моля за бърз съвет. Вчера при пълна тъмнина и черен фон забелязах неравномерна подсветка на новия 46f6500. Най-отчетливо се забелязва като по-бледо петно в горния десен ъгъл на тв-то но като цяло на екрана се разграничават още 3 такива. Не е фрапиращо, но въпроса ми е да отивам ли днес да подменям бройката тъй като е трети ден от покупката. В смисъл каква е вероятността и следващия тв да е същия- често ли е срещано като явление и трябва ли да няма абсолютно никаква неравномерност при теста?
Цитат:
vladko33
Моля за бърз съвет. Вчера при пълна тъмнина и черен фон забелязах неравномерна подсветка на новия 46f6500. Най-отчетливо се забелязва като по-бледо петно в горния десен ъгъл на тв-то но като цяло на екрана се разграничават още 3 такива. Не е фрапиращо, но въпроса ми е да отивам ли днес да подменям бройката тъй като е трети ден от покупката. В смисъл каква е вероятността и следващия тв да е същия- често ли е срещано като явление и трябва ли да няма абсолютно никаква неравномерност при теста?
Няма гаранция че следващият няма да е с по лошо , не го сменяй ако не е фрапиращ проблема.
Моля ви за мнение за UE55F6100. Цена от 700eur в Германия.С какъв панел е?
Ще си го гледам така,в края на краищата аз гледам повече сателитната телевизия.Благодаря за съветите hristoslav2 много си добър в знанията си за Samsung отдавна следя информациите ти .Притежател съм на Самсунг 7 серия от 2009 година.
Цитат:
krabor53
Ще си го гледам така,в края на краищата аз гледам повече сателитната телевизия.Благодаря за съветите hristoslav2 много си добър в знанията си за Samsung отдавна следя информациите ти .Притежател съм на Самсунг 7 серия от 2009 година.
Нищо не пречи да опиташ :rolleyes: обяснено е подробно как да смениш региона - друг е въпроса, какъв избор има в сервизното меню. Забелязах, че на африканският сайт има модели завършващи на буква R - тоест refurbished. Вероятно отремонтирани европейски, които са с блокирани функции в сервизното меню.
Не моят е от реномиран магазин, мисля че SK на края е Южна Корея и сервизното меню е блокирано,затова по добре така
SK не знам кой регион е..не съм гледал корейският сайт 삼성 소식 | 삼성그룹 홈페이지 на какви букви завършват
Докато на африканският завършват на AX (гледаш последните букви от линка)
UA40F5500 Smart LED - OVERVIEW
Сервизното меню не трябва да е заключено.
Цитат:
krabor53
Забравих моят модел е UA40F5500ARXSK
ммм да - срещат се и UA40F5500ARXEG , UA40F5500ARXMN , UA40F5500ARXSK , UA40F5500ARXZN
EG - египет
http://www.samsung.com/eg/consumer/t...5500ARXEG-spec
Моделът съм го написъл в пост 346 "advancet" не се отваря.
Здравейте, имам Samsung F6510 и искам да записвам върху външен харддиск. Абонат съм на Булсатком и приемникът е свързан с HDMI кабел с телевизора. След доста опити установих, че PVR при такова свързване май не работи. В друг форум тук прочетох, че въпреки, че телевизора има вграден сателитен тунер не мога да приемам Булстатком през него. Има ли някакъв друг начин да записвам върху външния харддиск? А ако няма начин, при другите доставчици може ли да се ползва вградения сателитен тунер?
Можеш да записваш само от вградения цифров (ефирен, кабелен, сателитен) тунер на телевизора, и то само програми, които нямат защита срещу запис. Можеш да пробваш PVR-а като си настроиш ефирните цифрови програми. Имай предвид, че телевизора преформатира HDD и обичайно не може да се ползва за други цели. Вградения сателитен тунер можеш да ползваш засега само на Виваком.
Много ти благодаря за бързия отговор. И аз планирах днес да взема една антена и да пробвам ефирните програми (вчера опитах без антена, но не стана), поне да видя как работи PVR-a.