Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница /част 6/
SAMSUNG UE-40EH5020 това е моя тв, миналата година е купуван, всичко е ок , но не чете и не възприема качените субтитри , когато натисна тулс, субтитри полето ми не е активно, как да подкарам субтитри, нека някой , който има подобен модел да пише, тук или на лични най добре, благодаря!!!
Сложи филмa и субтитрите на флашка без папки, с еднакви имена и без точки и специални знаци в името и пробвай пак. При мен това беше проблема 55H6400.
Някой от новите собственици на 48H6400, забелязал ли е недостатъците, споменати по напред във форума - изключително малък ъгъл на виждане (дори при минимално отклонение от центъра да има осезаема промяна в качеството на картината, а да не говорим за гледане от ъгъл по-голям от 30 градуса да речем); и затъмняване (не знам как е точния термин) на дисплея в ъглите - може би при бяла картина би се виждало по-ясно?
Информацията за тези проблеми идваше от не български сайт - там твърдяха примерно, че ако се наредят 5 човека на дивана пред телевизора, двамата от края ще виждат коренно различна (по-лоша) картина от този в средата, а за 48" модел може да се предположи, че биха се събирали и повече хора пред него. :)
1 Прикачен файл(ове)
При 5 човека на диван (б.си дивана;)) ще има разлика с всеки LCD тв , като най-малка би била при тв IPS панел - не съм му обръщал внимание на ъглите , но едва ли е по-лоша от тая на моя 37" близо 8 годишен Самсунг с AUO панел - гледа се нормално с леко изсветляване на цветовете (и черното) .
Последните два поста от тази тема, бяха преместени в темата за избор.
Четете и мислете преди да поствате !!!
http://referencehometheater.com/revi...2h6350-review/
Не мисля, че минава в гаранцията подобен проблем, но нищо не пречи да се опита. ;)
- - - - - - - - - -
Цитат:
Първоначално публикувано от
hristoslav2
Keti
Виж, дали не може да монтирате телевизора на стената - така няма да ти заема половината кухненски плот. Колкото и да е стабилна стойката му за маса, има риск да го бутнете и съборите - все пак, кухнята е най-посещаваното място в един апартамент. Пиши как е с настройките от предният ми пост, ако трябва ще пиша на Тео...
В кой сервиз? :rolleyes: Питам, защото сервизните техници не разполагат с необходимата апаратура и софтуер, също нямат и понятие как става процедурата.
В сервизното ръководство на модела има няколко стойности, които трябва да бъдат въведени още при сглобката в завода(или при подмяна на видеопанела в сервиз), но това, странно защо не се прави в европейските заводи на компанията.
И техници могат да калибрират също, но да,не във всички сервизи... Не мога да кажа някой конкретен за Варна, най-добре се свържете се с местния сервиз на Самсунг.
- - - - - - - - - -
Цитат:
root666
Искам да предупредя колегите, че новата PSA матрица на Samsung(55A1AF0V) има по малки ъгли на виждане от S-PVA на Samsung. Черното и контраста са все така отлични, но явно жертвата на поевтиняването е ъгъла на виждане. Правя сравнение между 55H6400 и 40C650.
може би това може да бъде проблем за тези, които гледат телевизия в този разширен ъгъл, но ако гледаш нормално (пред телевизора) не е проблем, и да качеството си е перфектно. :)
- - - - - - - - - -
Цитат:
root666
55A1AF0V S-PVA4 ли е?
Четох някъде, че всички нови панели го имат това.
След като си поиграх със Samsung H7000 и разбрах че съм взел правилното решение . Картината и звукът са доста добри с бързите сцени няма проблем , на черен фон в напълно затъмнена стая ти става ясно че липсва проблема който го има при другите модели.През USB върви абсолютно всичко независимо от формата и големината на филмите само едно малко изключение правят оригиналните Blu Ray и то някои от тях.Външен хард диск WD My Book и Samsung H7000 все едно са едно цяло.Разтоянието от 2.10м. на диагонал 46'' си е като все едно си на кино.
Много благодаря на сайта ви и на хората които помагат в него.
Цитат:
divmaniak
И техници могат да калибрират също, но да,не във всички сервизи... Не мога да кажа някой конкретен за Варна, най-добре се свържете се с местния сервиз на Самсунг.
Не лъжи жената. Както вече писах, техниците не разполагат с необходимата техника и софтуер - нямат и оппит. Питах в два сервиза във варна и техниците ме гледаха като извънземно. :rolleyes: Амчи телевизора си бил калибриран в завода.....
- А след смяната на панел правите ли калибрация?
- Нее, не е и нужно. Той видеопанела си е настроен. - ми отговориха. :))
- А предлагате ли такава услуга? - ги попитах отново.
- Ами не....
Здравейте!Телевизорът ми е Samsung C650.Плейвам DVD-та свалени от торенти от външен хард диск,но проблемът е че не могат да се визуализират субтитрите.
Успях да заменя проблемния 55H6400 със светло петно на подсветката в Технополис след намеса на КЗП. Новата бройка със съвсем леко затъмнени ъгли, което на реална картона не се вижда. Направи ми впечатление че защитното фолио е защипано между прозрачната и непрозрачната част на рамката, тия унгарци все едно пияни ги сглобяват. В магазина ми оставиха моите аксесоари и стойка, дадоха ми само самия тв - панела. След като монтирах стойката е около 4-5 градуса наклонен напред(горния край), забелязвам го защото до него има отвесни тонколони и на техен фон си личи. стария като че ли не беше така. Стойката е водоравна, просто като че ли там където се захваща тя за телевизора не е абсолютно отвесно, и оттам идва лек наклон напред. Моля някой, който е със същия модел, да провери дали екрана на телевизора има лек наклон напред.
Опитай да го нивелираш, чрез поставяне на шайби на болтовете свързващи стойката с телевизора.
Другият вариант е, да го монтираш на стената.
Здр. колеги,
Тази сутрин в левият горен ъгъл на ТВ-то Самсунг 46F6500 ми изписа "Geolocation request" с Червено за Не позволяване и зелено за Позволяване, НО никой от бутоните не е активен.
ТВ-то е свързано през домашното wi-fi.
Моля за съвет как да отстраня дребното прозорче?
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
JKanchev
Здр. колеги,
Тази сутрин в левият горен ъгъл на ТВ-то Самсунг 46F6500 ми изписа "Geolocation request" с Червено за Не позволяване и зелено за Позволяване, НО никой от бутоните не е активен.
ТВ-то е свързано през домашното wi-fi.
Моля за съвет как да отстраня дребното прозорче?
И при мен излезе, не са активни бутоните-червен и зелен. Махна се, като изключих мрежовия кабел и телевизора от захранването. След включване отново на мрежов кабел и ТВ не се появи, докато не рестартирах телевизора и ....ето го пак......:devil:Прикачен файл 14279
И при мен излезе.
Мъчих го и с мишката - не щат да се натиснат тези бутони.
Телевизора е 32F4510