Да не си барнал tint-а без да забележиш ?
Преглед за печат
Да не си барнал tint-а без да забележиш ?
незнам какво точно пипнах но виждам че сега в менюто за настройки на картината не мога да вляза в 'Разширените настройки на картината " и ми изписва тази функция не е възможна при текущия режим на картината ....ще съм благодарен ако някой пи прати неговите настройки на сервизното меню за да ги сравня.
На динамик е но като дам на Стандарт или Филм картината ми става много тъмна
Ти ги ползвай за основа , пък после си я настрой както ти харесва ...
не помага и това
отново бие в зелено особенно на тъмните сцени
Tint-a (нюанс/насищане според както са го писали Самсунг) не помага ли - в едната посока е червен в другата зелен оттенък (макар и за pal сигнал да ме съмнява да окаже влияние) ? Ако не става значи все пак си барнал нещо по сервизното ...
п.п. Пробва ли с връщане на заводски настройки ?
Здравейте! Интересуваме Самсунг UE- 48H6400 3D LED, колко му е CMR? Спрял съм се на този модел, като замесник на UE-46F6400. Понеже всички(техномаркет, технополис, емаг и др.) които продават UE- 48H6400 3D LED го рекламират като с CMR-400, реших да проверя и на официалноят сайт на Самсунг за България, а там модела е представен с CMR-200, което ме озадачи. Прочетох и на стр.1 тук следното: " От модел H6400 и нагоре са с 100Hz-ови панели.", реших че някой греши и писах на Самсунг (България) и те потвърдиха че на този модел CMR e 200, което означава реална честота 50Hz, а не 100Hz. Писах и на Технополис и днес от там ми отговориха че CMR е 200. И на края, моля някой притежател на този модел да пише колко е CMR? Благодаря предварително!
Прикачените таблици от втори пост говорят друго.
ChanSort Programmeditor für Samsung TV B/ C/ D/ E/ F/ H Serie › Samsung-Blog-News
http://www.samsung-blog-news.de/2014...-2014-h-serie/
Прегледах препрадките, те се отнасят за Германия. Там не се предлага модела H6400, а модел H6410 (който е най-блозо до този на БГ пазара) за който в Самсунг (България) пише че са с CMR-400. Това е малко странно защото, нали третата цифра определя дизайна и цвета на корпуса и стойката или греша? Явно някъде има разминаване в инфото за характеристиките на този модел :)
Какво значение има какво пише на етикета ако тв се справя като за 100хц-ов с бързите кадри ? На ЛГ-тата от ЛМ6 серия като пишеше 400MCI да не би да не бяха с 50хц панел и представянето им при бързи кадри ужасно ?
Щом ви харесва картината и не виждате проблеми какво значение има колко са измислените MCI/CMI и т.н. камуфлажи на производителя? :Drinks:
Понеже и аз гледам този модел , не намерих нито един сайт в другите страни на който да е посочен с 200cmr . Склонен съм да вярвам че в българския сайт някой е спинкал докато е попълвал характеристиките :)
TV | LED TV | 46" 6400 Series 3D LED TV - TECH SPECS
Samsung 48-inch H6400 Series 6 Smart 3D Full HD LED TV - Samsung UK
Телевизор 48" серия 6 Smart TV 3D Full HD LED UE48H6400AK - ОБЗОР | SAMSUNG
UE48H6400AW, TV LED 48'', Full HD, Smart TV, 3D - VUE D'ENSEMBLE
Здравейте и добро утро след като прочетох това което писахте и ако може да помогна влязох в сервизното меню и там пише следното Backend [FOX-FT3]PANEL 120HZ дано съм помогнал аз си мисля че е реални 100хц H6400
така ...след почти цяла нощ без сън намерих проблема
значи тъй като ползвам сателитен приемник hdmi кабел и когато сигнала минава през него се получава този зелен нюанс.Свързах го със скарт и проблема изчезна след това сложих приемника на другия ми тв също samsung с hdmi там проблема не съществува ...значи сведохме проблема само до настройките на hdmi ...пробвах във всички входове на hdmi кабела и на всякъде има зелен нюанс .Сега въпроса е къде в сервизното меню или някъде другаде да оправим тези настройки ..Благодаря предварително
- - - - - - - - - -
в сервизното меню не мога да го намеря това май и самото сервизно меню не е пълно
- - - - - - - - - -
ако някой може да ми прати настройките в сервизното меню за HDMI ЩЕ СЪМ МУ БЛАГОДАРЕН