Здравейте,помагайте,проблема е или няма никакви субтитри или са на гръцки.Проверих в менюто ,всички настройки са на и за български.Използвам флашка за гледане на филмчета.Благодаря предварително.
Здравейте,помагайте,проблема е или няма никакви субтитри или са на гръцки.Проверих в менюто ,всички настройки са на и за български.Използвам флашка за гледане на филмчета.Благодаря предварително.
Ако сте сигурни , че субтитрите и файла с филма са с абсолютно еднакви имена , то при възпроизвеждане на филма > бутон TOOLS и там трябва да има опция за настройка на субтитри.
В TOOLS-а трябва да има опция за субт. - сега не съм пред Самсунг-а , а и отдавна не съм му ползвал плеъра , но така беше. Пробвайте все пак да преименувате двата файла (филм и субт.) с някакво по-кратко име (примерно 1mkv и 1.srt) .
- - - - - - - - - -
п.п. Сега погледнах при мен как беше - с по-стар модел съм , но бутон TOOLS(по време на възпроизвеждане на филма) > настройка надписи > език на надписите : продълж. надпис.
Като се натисне tools се скролира надоло (стандартно менюто за настрийки на субтитрите не се вижда)
Смени кодировката на субтитрите от ANSI на UTF-8. Това става като отвориш субтитрите (.srt) с Notepad, след това натисни файл, запиши като, и най-долу кодиране смени това ANSI с UTF-8 и го запиши с новата кодировка. При мен така се получи, телевизора ми е Toshiba 40' LED.
При настройките навсякъде ли е на български език?