Отговор: Samsung LCD Телевизори
@blue1, и за последно моля те снимай информацията от служебното меню и качи снимка за сверяване какво показва панела ти.
Интересна работа уж еднакви самсунг матрици, а тези които са инфо на външната лепенка: version 01 видимо по-добро черно и контраст. Не знам в какво е разликата, но има нещо. Благодаря на отзовалите се!
Отговор: Samsung LCD Телевизори 2015
Цитат:
Първоначално публикувано от
Kosme Здравейте колеги, от около два месеца имам Самсунг 55H6410, закупен от Зора! Телевизора си работеше нормално до днес, когато се върнах от работа и го пуснах и видях следният проблем:
хоризонтални линии по цялата матрица/екран все едно едно целият екран се гледа през мрежа. Проблема се получава на всички канали хд и сд. Подавам сигнал от два източника кабелна телевизия и по хдми кабел чрез сателитна антена. Проблема го има и от двата източника.
Какви проби направих:
1. Гасих тв от контакта за 10 мин
2. Връщане на фабрични настройки
3. Сложен е последният firmware 2604
4. Пусках и филми от Allshare - източник от компютър.
Хоризонталните линиий си ги има винаги
Прилагам и снимки дано се виждат ясно линиите по матрицата. Всички останали функции на телевизора си работят нормално.
Според Вас какъв може да е проблема. Тв е в гаранция, да го нося ли в Зора?
Прикачен файл 16503 Прикачен файл 16504
Здравейте колеги в събота ми се обадиха от Зора, че телевизора ми е готов. Попитах още по телефона какъв е бил проблема, но те ми отговориха, че само в сервиза знаели. Отидохме ние в Зора гр. Плевен с един приятел, извадиха ни тв-то и в гранционната карта пишеше сменен lcd панел. Ремонта бе извършен за една седмица - доста бързо! Дисплея на тв-то си беше с найлоните, все едно нов телевизор. За сега всичко с матрицата е наред и ми се струва, че е една идея по качествена от старата въпреки, че потъмняванията по четирите ъгли и си ги има (характерно за този модел на самсунг). Добри думи от мен за Зора и специално сертифицираният сервиза на Самсунг за гр. Плевен.
Да Ви питам за модела eu32h6400... Въпроса ми е следния: Като запиша нещо на флашка това нещо не може да се прочете никъде другаде освен на телевизора. Вижда си папката на флашката и файловете, но на персонален комп и лаптоп показва, че е празна флашката... Идеи ?
Цитат:
imitev Да Ви питам за модела eu32h6400... Въпроса ми е следния: Като запиша нещо на флашка това нещо не може да се прочете никъде другаде освен на телевизора. Вижда си папката на флашката и файловете, но на персонален комп и лаптоп показва, че е празна флашката... Идеи ?
- Да. Защита на авторски права. Прочети си упътването. Защитеното съдържание не може да се гледа на други устройства. Ако платката на телевизора изгори, няма да можеш да гледаш записаното, даже ако я заменят с нова.
Бащата има един китайски кабелен тунер за 60 лева и с него свободно могат да се записват HD програми на юсб без защити. После могат да се гледат на всякакви устройства.
От съппорт центъра ми казаха, че са така направени за защита на съдържанието ...
Цитат:
joro_bul Здравейте, в петък ми идва Evolusion kit SEK 2000 за 55F8000. Гледах видео с инструкция на монтаж и инсталация но имам 1 въпрос; Какво печеля и какво губя от ъпдейта със SEK 2000 и трябва ли да внимавам с нещо?
Никой не ползвал SEK 2000?!
Имам 55Н6670, може ли да подкарам динамични субтитри от флашка на 3Д филм?
Цитат:
imitev Да Ви питам за модела eu32h6400... Въпроса ми е следния: Като запиша нещо на флашка това нещо не може да се прочете никъде другаде освен на телевизора. Вижда си папката на флашката и файловете, но на персонален комп и лаптоп показва, че е празна флашката... Идеи ?
Ами то се знае, че записаното на ТВ се възпроизвежда само от СЪЩИЯТ телевизор, на който е направен записа. На друг, дори от същата марка и модел, не става. Не е виновна флашката. Току-що проверих на компа флашка със запис от Самсунга. Не я показва празна, но иска да я форматира и ми дава непознат файлов формат. Все тая. Ти се радвай, че самсунга записва на флашка, защото моето ЛГ записва само на външен хард. Флашката, която ползваш за запис от Самсунг, се прежалва и тя си стои само там, защото ТВто си я форматира и "засекретява" само за него.
Ама тези неща са писани много пъти. Попрочети по-назад, ще научиш и други неща.
Цитат:
shapala Имам 55Н6670, може ли да подкарам динамични субтитри от флашка на 3Д филм?
Не и от вграденият медия плейър. Няма телевизор поддържащ динамични субтитри - .idx.
За целта използвай компа и DLNA сървър.
Допълних втори пост..
Край на дилемата за H6400!
Панелите с обозначение на външен стикер с Version:01 (с видимо до 5 пъти по-качествена картина) спрямо другите с Version:02 (зле, ама фалш от всякъде). Ох, отървах родата!!! Боже, пази клиентите от лотарията на Самсунг! Още веднъж благодарим за всеотдайните съфорумци!
Момчета, имам следния лек проблем :)
Онзи ден си ъпдейтнах приложението на Спортал и след ъпдейта не мога да гледам клиповете от приложението. Изтрих го и пак го сложих, но положението е същото!
Телевизора е H6670, някой има ли подобен проблем или нещата идват така от самите Спортал?
Цитат:
soon @blue1, и за последно моля те снимай информацията от служебното меню и качи снимка за сверяване какво показва панела ти.
Интересна работа уж еднакви самсунг матрици, а тези които са инфо на външната лепенка: version 01 видимо по-добро черно и контраст. Не знам в какво е разликата, но има нещо. Благодаря на отзовалите се!
Soon, би ли ми казал къде се намира външната лепенката с версията на 6400 серията? Тези дни вероятно ще купувам 48H6400 и да знам къде да погледна за да търся бройка с version 01? Благодаря :-)
Лепенката е на видно място, няма как да я пропуснеш.
На мен ми се струва малко преувеличено това.