Страница 45 от 75 ПърваПърва ... 35434445464755 ... ПоследноПоследно
Резултати от 661 до 675 от общо 1122
Like Tree145Одобрявам

Samsung Телевизори 2015

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Отговор: Samsung Телевизори 2015

На първо четене гамата трябва да е поне 2.2 , като вече почти всички ползват 2.4 като по-правилна , а и режим "кино" за основа ... Цветове без съответните инструменти и софтеур трудно ще настроиш ,както трябва - ползваш някоя калибрация от ревютата за основа и евентуално да бутнеш леко нещо ... ако имаш представа кое

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

@svetlio1, в този случай на светло-ярка картина където в 50% от общата картина тя стои с измити цветове и крехко черно, а останалата част всичко е горе долу добре - къде е проблема. Като се намаля подсветката, гамата:-1,-2, включва се опцията: черен тон на 1,2 за да стане наситено черното всичко отива към една повърхностна картина. Проблема явно е в панела? Проверихме в сервизното пише оригинал Samsung 100Hz. При ниските серии 4 и 5 този дразнещ факт липсва. Включваш и О.К. черното-черно, цветове-нормални. Къде е ключа за H6400?

4. Member Аватара на popov
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Бургас

Аз съм със 6200 ,и при поставяне на режим кино се получава много бледа и замазана картина.Незнам какви са тези калибрации които са по-горе,но при мен със тях картината не е добра бих казал дори клоняща към лоша

5. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Ако мислиш да постигнеш нещо (под нещо имам предвид перфектна картина) за каналите , то това е "мисията невъзможна" - при нашите кабеларки всеки канал е със собствено мнение и няма как да се постигне идеална настройка на тв ... За там е достатъчен режим стандарт с евентуално дневен/нощен вариант и тук-там още нещо бутнато на око . вече за HDMI (а където позволява и за USB плеъра) се ползват калибриране и режим "филм" - аз примерно ако превключа сега на някой от стандартните режими , едва ли бих го изтраял и 5 мин. - има ефект "уау" , но няма нищо общо с истината ...
    soon , може евентуално да си поиграеш с настройките за наситеност на цветовете , но без уреди не вярвам да има положителен резултат , ако и сивата гама не в ред пък изобщо няма да постигнеш нещо .
    в общият случай нямя как без да го виждаме да дадем някакви препоръки различни от - ползвай готови настройки ...

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

7. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от kzvanko Виж публикацията
    48H6400 има нова актуализация.И при вас ли е така,някаква информация?
    Firmware 2710.3 - Качеството на картината е трагично. Замазана картина, няма рязкост, няма детайл даже на fullhd каналите. Тия са абсолютни малоумници - с всеки ъпдейт постоянно бърникат картината. Един път е ясна, един път замазана...

Много ме е яд, че ъпдейтнах. Предпоследния ъпдейт 2606.2 беше кристално ясна и детайлна. Даже на SD се виждаше много хубаво.
    Сега какво да правя, не мога да върна предишния софт?!
    Смотани глупаци...
    Някъде мога ли да им напиша оплакване?

8.  

9. Senior Member Аватара на Frost
    Тук е от
    May 2007

Аз не видях да има разлика в картината, въобще след последните няколко ъпдейта не видях никаква промяна в каквото и да е... Иначе преди няколко дни видях в Технополис Младост два платени телевизора, чакащи да ги вземат - 55JS8500 и 75JU7000, ако е някой от форума да си признава... :D
    Този пост е редактиран от Frost; 22-05-15 в 17:16.

10. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2013

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    Firmware 2710.3 - Качеството на картината е трагично. Замазана картина, няма рязкост, няма детайл даже на fullhd каналите. Тия са абсолютни малоумници - с всеки ъпдейт постоянно бърникат картината. Един път е ясна, един път замазана...

Много ме е яд, че ъпдейтнах. Предпоследния ъпдейт 2606.2 беше кристално ясна и детайлна. Даже на SD се виждаше много хубаво.
    Сега какво да правя, не мога да върна предишния софт?!
    Смотани глупаци...
    Някъде мога ли да им напиша оплакване?
    Колега, ъпдейтите на Самсунг съдържат главно и предимно секюрити ъпдейти (кръпки в сигурността нужни за устройство свързано постоянно в интернет)! Никаква картина не са променяли и бърникали и няма да бърникат - гарантирам ти го !
    Лошото (за нас притежателите на H серията) е, че това май ще е ПОСЛЕДНИЯ официален ъпдейт за H серия 6ХХХ! Поне така се пише из западните форуми.
    Иначе новите неща във фирма 2710.3 са:
    Mein Bauchgefühl sagt mir:
    - etwas längere Umschaltzeiten
    - flüssigeres Menü
    - neue Amazon App v3.6033
    Поздрави!

11. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Колега, толкова ме яд, че ъпдейтнах че ми идва да потроша телевизора. Картината е много зле в сравнение с предпоследния ъпдейт. Ще се повторя, с ъпдейт 2606.2 беше кристално ясна и детайлна. Даже на SD се виждаше много хубаво.
    Поне установих къде е проблема със замазаната картина. При новия ъпдейт опцията "Screen fit" ПРОСТО НЕ РАБОТИ.
    Даже когато е включена тази опция, ПАК ИМА овърскан и картината е разпъната и леко отрязана, затова изглежда замазана. Ако се загледате внимателно, ще видите, че заради тоя тъп овърскан се получава едно много гадно неприятно трептене върху дрехи, ризи, силуети.
    Последните няколко ъпдейта го бяха оправили тоя овърскан и това трептене върху дрехи/линии и сега пак го осраха.

Сега на практика между Авто формат и "Screen Fit"/Побери в екрана НЯМА разлика. Овърскана не може да се махне по никакъв начин и картината все стои замазана както на SD каналите, така и на FullHD.
    Когато включа евтиния кабелен тунер за 60 лева - няма овърскан и картината е кристална.
    САМСУНГ - ИЗЛАГАЦИЯ ОТВСЯКЪДЕ.
    Направо съм бесен - с предпоследния ъпдейт се виждаше толкова ясно и на SD каналите, за какво ми трябваше да го бърникам...
    Този пост е редактиран от Jack Krauser; 22-05-15 в 13:32.
    soon одобрява това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Само смяна с друга марка му е решението на това смешно качество и цветове.
    А имаше времена Самсунг трепеше картината, но това последно съм го забелязвал около 2008-2009.

13. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    На първо четене гамата трябва да е поне 2.2 , като вече почти всички ползват 2.4 като по-правилна , а и режим "кино" за основа ... Цветове без съответните инструменти и софтеур трудно ще настроиш ,както трябва - ползваш някоя калибрация от ревютата за основа и евентуално да бутнеш леко нещо ... ако имаш представа кое
    Абсолютно си прав, само дето ако на LCD сложиш гама 2.4 детаилите в черното изчезват, черните коси стават черни "капи"

14.  

15. Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    Колега, толкова ме яд, че ъпдейтнах че ми идва да потроша телевизора. Картината е много зле в сравнение с предпоследния ъпдейт. Ще се повторя, с ъпдейт 2606.2 беше кристално ясна и детайлна. Даже на SD се виждаше много хубаво.
    Поне установих къде е проблема със замазаната картина. При новия ъпдейт опцията "Screen fit" ПРОСТО НЕ РАБОТИ.
    Даже когато е включена тази опция, ПАК ИМА овърскан и картината е разпъната и леко отрязана, затова изглежда замазана. Ако се загледате внимателно, ще видите, че заради тоя тъп овърскан се получава едно много гадно неприятно трептене върху дрехи, ризи, силуети.
    Последните няколко ъпдейта го бяха оправили тоя овърскан и това трептене върху дрехи/линии и сега пак го осраха.

Сега на практика между Авто формат и "Screen Fit"/Побери в екрана НЯМА разлика. Овърскана не може да се махне по никакъв начин и картината все стои замазана както на SD каналите, така и на FullHD.
    Когато включа евтиния кабелен тунер за 60 лева - няма овърскан и картината е кристална.
    САМСУНГ - ИЗЛАГАЦИЯ ОТВСЯКЪДЕ.
    Направо съм бесен - с предпоследния ъпдейт се виждаше толкова ясно и на SD каналите, за какво ми трябваше да го бърникам...
    Има нещо такова -разбра ли се как се връща стария фирм
    Аз съм с 55Н6410-едвам докарах прилична картина ,но сега се чудя как да го спра да се самоъпдейтва

16. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Що не пробвате първо с връщане на заводски настройки дали няма да се "оправи" - някои фирми имаха такова изискване преди - след ъпдейт да се връщат заводски ...

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от koleto Виж публикацията
    Абсолютно си прав, само дето ако на LCD сложиш гама 2.4 детаилите в черното изчезват, черните коси стават черни "капи"
    Е , ние с плазмите сме облагодетелствани в това отношение , но все пак това са главно настройки за гледане на филми в помещение с контролирано осветление ... - в силно осветено и за телевизия не виждам какво качество толкова може да се постигне .

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Jack Krauser
    Вместо да ревеш, вземи върни заводските настройки и после прецени дали има промяна в картината.

downgrade samsung tv firmware
    https://www.google.bg/webhp?sourceid...vid=1322135695

18. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Няма бате, ресетването на настройките не действа, проверено. С новия ъпдейт опцията Screen Fit/Побери в екрана не работи коректно. Сега на всички канали картината е изрязана и има овърскан. На FullHD каналите по-малко, но пак го има.
    Затова картината изглежда замазана и има гадно трептене по ръбове, коси, дрехи.
    Изпробвах телевизора с два външни тунера - ефирен и кабелен, и с двата картината е ясна и хубава. Каквато трябва да бъде.

Бахти глупаците са тези от самсунг - осрали са вградения тунер. Не може да изкара по никакъв начин ясен 1080 сигнал с пиксели 1:1. Заради овърскана замазва картината на всички канали.

От самсунг казват, че връщането на стара версия на софта било невъзможно. Затова не бих рискувал.
    Тея тъпънари направо ми съсипаха телевизорчето.
    Толкова ли е сложно да сложат едни лог на промените, защо трябва всеки път ние потребителите да си играем на бета-тестери на малоумните им боклуци.
    Ако глупаците не си оправят проблема с размера на картината и овърскана, тая марка я задрасквам доживот.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 45 от 75 ПърваПърва ... 35434445464755 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Toshiba телевизори (инфо на първа страница)
    От hristoslav2 във форум Toshiba телевизори
    Отговори: 158
    Последно: 21-12-23, 20:46
  2. LG телевизори 2015
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 467
    Последно: 02-01-16, 09:02
  3. SONY телевизори 2015
    От hristoslav2 във форум Sony телевизори
    Отговори: 866
    Последно: 02-01-16, 08:36
  4. Philips телевизори 2015
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 426
    Последно: 02-01-16, 08:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе