Отговор: Samsung Телевизори 2015
И аз ъпдейтнах 2710.3 , върнах заводските настройки ,но картината е по замазана.И на SD и на HD каналите ,тв UE48H6500. Играх си с настройките ,но така и не изкарах предишната картина за съжаление .
Не мога да кажа още със сигурност,но май са оправили един бъг за който се писа вече,за избързване на картината на моменти при включен Motion Plus.
Този проблем с картината, който описвате само при ползване вградените тунери ли се проявява, защото аз останах с впечатлението, че въобще на всички източници е зле картината? Аз не ползвам вградените тунери и затова сигурно не съм забелязал проблема...
Само на вградените. С външни тунери и източници няма проблеми. С предния софт картината беше хубава и на вградения тунер. Сега вече я поразвалиха.
6 пъти мига светодиода с пускането на телевизора, това какво ще рече ? Тв е UE48H6500.
Иначе всичко си работи както трябва , с изключение на замазаната картина и избиващ розов цвят след ъпдейта 2710.3 .
Ще рече, че трябва да отиде в сервиз.
Като наблюдавам новите модели ... САМСУНГ нещо са изпаткали:
Samsung UE55H8000 (UN55H8000): Review
Цитат:
Първоначално публикувано от
Gena_bs Ще рече, че трябва да отиде в сервиз.
Исках да разбера ако се знае 6 мигания примерно за проблем в захранването ли е или за друго звено от тв. Има ли вариант миганията да са за нещо друго,примерно напомняне за ъпдейт, защото телевизора си работи без никакви проблеми и да си спестя мъкненето на тв до сервиза
Как може да се върне оригиналната версията на софта с която е бил телевизора при покупката му в магазина?
След това какво трябва да се направи за да се забрани тотално всякакъв опит за ъпдейт?
От това, което прочетох по разни форуми, единствения начин е смяна на дънната платка. Или ако от самсунг се съгласят да върнат софтуера, което е малко вероятно. В руските форуми четох, че май за 7 серия може да се прави даунгрейд. Има т.нар сервизен ъпдейт с версия 0000. Първо се префлашва с него и след това може да се качва която и да е версия.
Но за 6 и за останалите серии няма такъв сервизен ъпдейт и засега няма известен начин за връщане на софтуера към предишни версии.
Какъв е този проблем с ъпдейта? Не забелязвам никаква промяна. Това дали има връзка с това, че ползвам външно устройство на Мтел?
Преди две години Samsung блокираха възможността за даунгрейд
https://www.google.bg/webhp?sourceid...0tv%20firmware
Проблема е, че на всички канали картината е отрязана и увеличена и затова стои замацана все едно си полял екрана с олио. Сега и трите опции за размер на картината Авто/16:9 и Побери в екрана показват по един и същ начин. А ясна картина с 1:1 пиксел мапинг на вградения тунер не може да бъде изкарана по никакъв начин. Може само от външен източник през HDMI.
Само тогава картината не е увеличена, отрязана и изглежда ясна.
Най-големия майтап е, че и тези които са дали маса пари за 4к ултра HD телевизори се оплакват от същия проблем с овърскана. Това ако не е излагация....;)
Бахти глупаците са от самсунг - не могат да изкарат точен размер и ясна картина на вградените си тунери. Тръгнали телевизори да правят...;)
Цитат:
Първоначално публикувано от
zieek Исках да разбера ако се знае 6 мигания примерно за проблем в захранването ли е или за друго звено от тв. Има ли вариант миганията да са за нещо друго,примерно напомняне за ъпдейт, защото телевизора си работи без никакви проблеми и да си спестя мъкненето на тв до сервиза
Моят също мига 6 пъти при всяко пускане, на баба ми 32F4000 също мига 6 пъти... според мен всичко си е наред и няма причина за притеснение.
Ето може да видите за какво става въпрос:
DOX.bg - Файл организатор за лесно споделяне и съхранение на файлове
По един пръст отгоре и отдолу са изрязани. Даже на самата емблема се вижда замазването.
Около три сантиметра от картината липсват. И то на диагонал 40-ка. При големите диагонали сигорно още повече.
На HD каналите изрязването е минимално, но пак го има.
Сега се сетих нещо. Може ли някой, който още не е ъпдейтвал и е все още с предпоследния софтуер(2606.2) да снима по същия начин емблемата на дискавъри за да сравним дали при него има изрязване.
Ако може и някой с друга марка телевизор също да направи такава снимка на логото за да видим само при самсунг ли го има този проблем.