Страница 62 от 75 ПърваПърва ... 1252606162636472 ... ПоследноПоследно
Резултати от 916 до 930 от общо 1122
Like Tree145Одобрявам

Samsung Телевизори 2015

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на bagerista9
    Тук е от
    Dec 2014
    Живее в
    София

Отговор: Samsung Телевизори 2015

Всеки си избира телевизора според потребностите,за това си има тестове,отиваш тестваш и избираш твоя телевизор

2.  

3. Тук е от
    Sep 2015

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    Вградения тунер ли използваш да гледаш тв, или външен приемник? Ако използваш вградения тунер, може ли да включиш на някой SD канал, да снимаш опциите за мащабиране на картината и да ни покажеш снимката? За да видим какви са опциите на твоя телевизор.
    Даже ако може направо снимай дисплея на БНТ и БТВ на SD резолюция, за да сравним как се вижда при тебе SD картина на висок клас телевизор.

Средния клас на самсунг да има по-смотана картина от безименен китайски телевизор... това ако не абсолютна излагация и резил за корейските некадърници...
    Използвам вградения тунер. Преди имах Golden Interstar LX-2 и качеството е напълно еднакво с вградения на Samsung-а. Това, обаче не важи за LG-то. Там има разлика.

Ето направих няколко screenshot-а на SD каналите, които си посочил. Заснето е с телефон тази сутрин, но си беше тъмничко в стаята.

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Щом китайски тунер за 60 лева вади сто пъти по-хубава и ясна картина от прехвалените самсунги за хиляди левове.
    В къщи имам един малък нонейм телевизор, подарък, с TN матрица и той вади по-хубава и по-ясна картина от тъпите самсунги.
    Самсунг са абсолютни некадърници, тръгнали телевизори да ми правят.
    Поредното аматьорско изказване. Сравнявай картината на два телевизора с еднаква резолюция и диагонал.
    Въпрос: каква е резолюцията и диагонала на нонейм телевизорчето - 19-24" ? Естествено , че на такъв "телевизор" картина с SD резолюция ще изглежда по-добре отколкото на 48" телевизор. Знаеш ли какво е ъпскейл на картината ?
    pulsedriverbg, spas.slavchev и nunev харесват това.

5. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от emco83 Виж публикацията
    Използвам вградения тунер. Преди имах Golden Interstar LX-2 и качеството е напълно еднакво с вградения на Samsung-а. Това, обаче не важи за LG-то. Там има разлика.

Ето направих няколко screenshot-а на SD каналите, които си посочил. Заснето е с телефон тази сутрин, но си беше тъмничко в стаята.

Emco83, от снимките се вижда, че проблема го има и при теб, за съжаление. Увеличена и отрязана картина с овърскан, който не може да се изключи. Това значително влошава и замазва картината. Разпознава се по позицията на логото на телевизиите. Явно този проблем със SD го има при всички серии на самсунг.
    По западните форуми има същите оплаквания за разтегната и замазана картина при самсунгите.
    Тук даже са снимали самсунг и сони един до друг за да сравнят мащабирането.
    http://www.hifi-forum.de/viewthread-151-29992.html

Този пост е редактиран от Jack Krauser; 24-09-15 в 22:17.

6. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Джак, виждал ли си някога истински самсунг как работи или си чешеш клавиатурата? Аз имам едно XL2370HD, което работи по-различно (добре) като телевизор от това, което ни описваш. За мен си е пълен буклук. В техното и сервиза му, преди години, така и не разбраха какво точно съм си купил или какво са ми продали. Едните му викаха телевизор, другите - монитор. Не става нито за едното, нито за другото. Излишно е да ти обяснявам какво е и как работи 55F8000, зашото няма как и откъде да го разбереш. Остави тази марка намира, те знаят как се правят телевизори. Тук не знаят какво и откъде да купуват, това не е неин проблем. Наш си е. Технотата се възползват от това и с право.

7. Тук е от
    Sep 2015

Джак, тествал съм същи канали на двата телевизора едновременно (LG и Samsung). При SD-та няма съществена разлика, освен контрастът, при HD-та Samsung е значително по-добър, но това е нормално.
    По твоята логика и LG-то ще има замазването . Съжалявам, не мога да ти направя снимки с перфектно осветление и перфектен апарат, за да видиш, че няма това замазване, което споменаваш. То е ясно, че ти не си виждал 8 серия на Samsung.

Все едно да сравняваш Mercedes A130 със S63, просто не е също. Ами да, A130 модела беше доста зле, ама това не прави Mercedes боклучава марка.

Както dodo_pv ти е писал, че е излишно да ти обяснява как работи 55F8000, също аз няма повече смисъл да обяснявам за 48H8000.

P.S. Ето ти един клип, да разгледаш.

Имай предвид, че клипа е преди година и нещо, от тогава досега има положителни промени.
    Този пост е редактиран от emco83; 25-09-15 в 01:10.

8.  

9. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

самсунг = ширпотреба

10. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

самсунг = ширпотреба
    Прекаляваш в глупостта си! Не разбирам защо изобщо гледаш SD канали на телевизор предназначен за HD такива! Аз отдавна не гледам SD телевизия поради простата причина, че всички (актуалани) канали си имат HD такива с мааалки изключения... Та в ситуация в която SD канали почти (да не кажа изобщо) не се налага да се гледат какво си се хванал да оплюваш марката - та с 2 думи за SD тв сигнал взимай си най- евтиния телевизор и разбира се с най-малък диагонал и се кефи! Взимаш си мерцедес за черен път това правиш и се жалваш...
    nunev одобрява това.

11. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Още дълго време ще се гледа SD, така че ъпскела му ще бъде винаги важен!
    Не виждате ли, че света вместо към бъдещето се е отправил назад към миналото (пещери, родово-общинен строй и т.н.)?

12. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Не чак до там, по-скоро към феодализма. Няколко наследника на едновремешните изгонени египетски цигани са се заели с управлението на света, учат ни какво да ядем и да купуваме, какви коли да караме. Фолксваген не трябвало...

13. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

То феодализма си е от векове, идва още по-първично време и процесите яко са започнали.

14.  

15. Тук е от
    Apr 2010

Здравейте колеги,
    Бих искал да попитам за съвет кой от 2-та телевизора да избера Samsung UE-48JU6670 - за 1949лв ТП или Sony 50W809C - 1599лв ТП.
    Като основно ще се гледа телевизия от IPTV на Виваком.
    Благодаря ви предварително за съветите.

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Emco83, от снимките се вижда, че проблема го има и при теб, за съжаление. Увеличена и отрязана картина с овърскан, който не може да се изключи. Това значително влошава и замазва картината. Разпознава се по позицията на логото на телевизиите. Явно този проблем със SD го има при всички серии на самсунг.
    По западните форуми има същите оплаквания за разтегната и замазана картина при самсунгите.
    Тук даже са снимали самсунг и сони един до друг за да сравнят мащабирането.
    Problem mit Bildformat bei SD-Sendern 55J6250, Samsung - HIFI-FORUM
    Добре беше да дадеш директен линк към поста
    http://www.hifi-forum.de/index.php?a...992&postID=7#7
    Samsung 55J6250-вляво работи в неизвестен режим на картината, Sony W805C-в дясно работи в режим Wide
    Тъмните петна горе в дясно на екраните, са от промоционалните или рекламни стикери - собственика още не ги е свалил. В първи пост, собственикът заявява, че при ползване на вграденият сателитен тунер и гледане на SD програми, телевизорът реже част от картината. При гледане на HD проблема липсва.

Много от телевизиите не спазват стандартите! Когато се предава SD, е желателно да се подава и WSS(Wide Screen Signal) сигнал, явно в случаят липсва. Този сигнал дава информация че SD картината е в аспект 16:9 и нарежда на процесора да не прави overscan.

В SD-канали и ползване на вграденият тунер, телевизорът си прави незначителен overscan, което означава, че картината е леко отрязана по краищата. Това не оказва кой знае какъв отрицателен ефект върху картината, тъй като се реже с еднакъв коефициент по хоризонтала и вертикала. Друг е въпросът, ако се прекали - тогава картината става замъглена, заради увеличеният коефицент на ъпскелинг.

Сега попитах собственика и ще изчакам да видя какво ще отговори.

17. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от soon Виж публикацията
    Още дълго време ще се гледа SD, така че ъпскела му ще бъде винаги важен!
    Не виждате ли, че света вместо към бъдещето се е отправил назад към миналото (пещери, родово-общинен строй и т.н.)?
    Айде айде - кой ще гледа дълго SD - щото аз както казах и в предния си пост не ми се налага да гледам телевизия със стандартна резолюция (според мен дори названието и е неправилно) и поради каква причина ще си купува скъп HD телевизор след като няма качествен сигнал?!?
    Ако да речем нямаш път до дома си би ли си купил скъп спортен автомобил? Не разбирам за какъв регрес споменаваш след като аз виждам обратното. Поради масовото навлизане на HD канали и по етапно настъпилия отлив от SD е нормално и да не се обръща внимание на така наречени ъпскейл достатъчно...

18. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от ivodivo Виж публикацията
    Прекаляваш в глупостта си! Не разбирам защо изобщо гледаш SD канали на телевизор предназначен за HD такива! Аз отдавна не гледам SD телевизия поради простата причина, че всички (актуалани) канали си имат HD такива с мааалки изключения... Та в ситуация в която SD канали почти (да не кажа изобщо) не се налага да се гледат какво си се хванал да оплюваш марката - та с 2 думи за SD тв сигнал взимай си най- евтиния телевизор и разбира се с най-малък диагонал и се кефи! Взимаш си мерцедес за черен път това правиш и се жалваш...
    Абе ти не ми казвай какво да гледам. Ще гледам каквото си искам. А ти си гледай замазаната, разпъната и отрязана картина на самсунга.
    До скоро и на FullHD картината им беше крива, и с овърскан. Добре, че с последния ъпдейт я изправиха някак си.

Започвам да се питам, девелопъра, който пише софтуерите на самсунгите дали не е някой пияница? Като се натряска в петък вечерта с корейска ракия, погледа му се замъглява и не може да нацели точния фокус на софтуера. И заради това самсунгите не могат да изкарат ясна картина.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 62 от 75 ПърваПърва ... 1252606162636472 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Toshiba телевизори (инфо на първа страница)
    От hristoslav2 във форум Toshiba телевизори
    Отговори: 158
    Последно: 21-12-23, 20:46
  2. LG телевизори 2015
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 467
    Последно: 02-01-16, 09:02
  3. SONY телевизори 2015
    От hristoslav2 във форум Sony телевизори
    Отговори: 866
    Последно: 02-01-16, 08:36
  4. Philips телевизори 2015
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 426
    Последно: 02-01-16, 08:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе