Всеки си избира телевизора според потребностите,за това си има тестове,отиваш тестваш и избираш твоя телевизор
Всеки си избира телевизора според потребностите,за това си има тестове,отиваш тестваш и избираш твоя телевизор
Поредното аматьорско изказване. Сравнявай картината на два телевизора с еднаква резолюция и диагонал.
Въпрос: каква е резолюцията и диагонала на нонейм телевизорчето - 19-24" ? Естествено , че на такъв "телевизор" картина с SD резолюция ще изглежда по-добре отколкото на 48" телевизор. Знаеш ли какво е ъпскейл на картината ?
Emco83, от снимките се вижда, че проблема го има и при теб, за съжаление. Увеличена и отрязана картина с овърскан, който не може да се изключи. Това значително влошава и замазва картината. Разпознава се по позицията на логото на телевизиите. Явно този проблем със SD го има при всички серии на самсунг.
По западните форуми има същите оплаквания за разтегната и замазана картина при самсунгите.
Тук даже са снимали самсунг и сони един до друг за да сравнят мащабирането.
http://www.hifi-forum.de/viewthread-151-29992.html
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 24-09-15 в 22:17.
Джак, виждал ли си някога истински самсунг как работи или си чешеш клавиатурата? Аз имам едно XL2370HD, което работи по-различно (добре) като телевизор от това, което ни описваш. За мен си е пълен буклук. В техното и сервиза му, преди години, така и не разбраха какво точно съм си купил или какво са ми продали. Едните му викаха телевизор, другите - монитор. Не става нито за едното, нито за другото. Излишно е да ти обяснявам какво е и как работи 55F8000, зашото няма как и откъде да го разбереш. Остави тази марка намира, те знаят как се правят телевизори. Тук не знаят какво и откъде да купуват, това не е неин проблем. Наш си е. Технотата се възползват от това и с право.
Джак, тествал съм същи канали на двата телевизора едновременно (LG и Samsung). При SD-та няма съществена разлика, освен контрастът, при HD-та Samsung е значително по-добър, но това е нормално.
По твоята логика и LG-то ще има замазването . Съжалявам, не мога да ти направя снимки с перфектно осветление и перфектен апарат, за да видиш, че няма това замазване, което споменаваш. То е ясно, че ти не си виждал 8 серия на Samsung.
Все едно да сравняваш Mercedes A130 със S63, просто не е също. Ами да, A130 модела беше доста зле, ама това не прави Mercedes боклучава марка.
Както dodo_pv ти е писал, че е излишно да ти обяснява как работи 55F8000, също аз няма повече смисъл да обяснявам за 48H8000.
P.S. Ето ти един клип, да разгледаш.
Имай предвид, че клипа е преди година и нещо, от тогава досега има положителни промени.
Този пост е редактиран от emco83; 25-09-15 в 01:10.
Прекаляваш в глупостта си! Не разбирам защо изобщо гледаш SD канали на телевизор предназначен за HD такива! Аз отдавна не гледам SD телевизия поради простата причина, че всички (актуалани) канали си имат HD такива с мааалки изключения... Та в ситуация в която SD канали почти (да не кажа изобщо) не се налага да се гледат какво си се хванал да оплюваш марката - та с 2 думи за SD тв сигнал взимай си най- евтиния телевизор и разбира се с най-малък диагонал и се кефи! Взимаш си мерцедес за черен път това правиш и се жалваш...
Още дълго време ще се гледа SD, така че ъпскела му ще бъде винаги важен!
Не виждате ли, че света вместо към бъдещето се е отправил назад към миналото (пещери, родово-общинен строй и т.н.)?
Не чак до там, по-скоро към феодализма. Няколко наследника на едновремешните изгонени египетски цигани са се заели с управлението на света, учат ни какво да ядем и да купуваме, какви коли да караме. Фолксваген не трябвало...
То феодализма си е от векове, идва още по-първично време и процесите яко са започнали.
Здравейте колеги,
Бих искал да попитам за съвет кой от 2-та телевизора да избера Samsung UE-48JU6670 - за 1949лв ТП или Sony 50W809C - 1599лв ТП.
Като основно ще се гледа телевизия от IPTV на Виваком.
Благодаря ви предварително за съветите.
Добре беше да дадеш директен линк към поста
http://www.hifi-forum.de/index.php?a...992&postID=7#7
Samsung 55J6250-вляво работи в неизвестен режим на картината, Sony W805C-в дясно работи в режим Wide
Тъмните петна горе в дясно на екраните, са от промоционалните или рекламни стикери - собственика още не ги е свалил. В първи пост, собственикът заявява, че при ползване на вграденият сателитен тунер и гледане на SD програми, телевизорът реже част от картината. При гледане на HD проблема липсва.
Много от телевизиите не спазват стандартите! Когато се предава SD, е желателно да се подава и WSS(Wide Screen Signal) сигнал, явно в случаят липсва. Този сигнал дава информация че SD картината е в аспект 16:9 и нарежда на процесора да не прави overscan.
В SD-канали и ползване на вграденият тунер, телевизорът си прави незначителен overscan, което означава, че картината е леко отрязана по краищата. Това не оказва кой знае какъв отрицателен ефект върху картината, тъй като се реже с еднакъв коефициент по хоризонтала и вертикала. Друг е въпросът, ако се прекали - тогава картината става замъглена, заради увеличеният коефицент на ъпскелинг.
Сега попитах собственика и ще изчакам да видя какво ще отговори.
Айде айде - кой ще гледа дълго SD - щото аз както казах и в предния си пост не ми се налага да гледам телевизия със стандартна резолюция (според мен дори названието и е неправилно) и поради каква причина ще си купува скъп HD телевизор след като няма качествен сигнал?!?
Ако да речем нямаш път до дома си би ли си купил скъп спортен автомобил? Не разбирам за какъв регрес споменаваш след като аз виждам обратното. Поради масовото навлизане на HD канали и по етапно настъпилия отлив от SD е нормално и да не се обръща внимание на така наречени ъпскейл достатъчно...
Абе ти не ми казвай какво да гледам. Ще гледам каквото си искам. А ти си гледай замазаната, разпъната и отрязана картина на самсунга.
До скоро и на FullHD картината им беше крива, и с овърскан. Добре, че с последния ъпдейт я изправиха някак си.
Започвам да се питам, девелопъра, който пише софтуерите на самсунгите дали не е някой пияница? Като се натряска в петък вечерта с корейска ракия, погледа му се замъглява и не може да нацели точния фокус на софтуера. И заради това самсунгите не могат да изкарат ясна картина.