Ами той си е добър, на тази цена си беше направо супер. Можеш ли да провериш с какъв панел е (през сервизното меню)? Че и аз се чудя дали да не лапна един...
Преглед за печат
Здравейте,Цитат:
П.с. 3 - еби му майката - нормално ли е блийдинга на бяло да е по целия екран и да се виждат отделни пиксели по тъмни от други на черен фон... Ебати тъпия боклук тоя телевизор... Това черно е потресаващо зле!!!!!!!! Бройката ли е много зле или всички са така? Ще снимам малко по късно с фотоапарата и ще кача!
p.s.4 - защо все чак след като си взема нещо почват да ми правят впечатление някой неща? Като например панела на телевизора се води AU Optronics: A-MVA, а не самсунг S-PVA... В България дали може да се намери бройка с панел на самсунг или шанса клони към нула?
ето снимки на черна сцена от филм в режим кино:
Какво смятате, да връщам ли бройката? Да се мъча ли да търся модел с панел на самсунг?
HEEEEEELLLLLPPPPP!!!!! :help
Аз се оказах със същия проблем на Samsung 46H7000! Ще си позволя няколко снимки, с които да онагледя проблема.
Обзаведох се с 55H6670. Много съм доволен. Ако някой има настройки бих се радвал да ги тествам. Имам един въпрос: Закачих един 60гб диск за да записвам, но се чудя дали всяко пускане и спиране на ТВто няма да прецака харда?
Можеш ли да направиш снимките като на колегата от горния пост?
Снощи като си пуснах да гледам филм от флашката-нямаше нищо нередно(явно ми се иска да е така)
Конзолата като я пуснах-красота голям кеф,не мога да го опиша с думи.Изобщо не съм сгрешил,като послушах колегите от setcombg колкото по-голямо,толкова по-добре
Не знам,но пак смених настройките на тв-то и може би от там да съм намалил неравномерната подсветка-възможно ли е това чудо ?
Радостта ми беше за кратко.Вече на втори филм ми случва да спре по някое време и да не може да продължи.А и бутоните на дистанционното за превъртане са неактивни.На флашката показва че е качен целия филм, на лаптопа си върви нормално без да спира.Защо се получава така?
Току-що направих един тест:
настройките са:
режим "филм" когато включих филма от флашката сам избра този режим с тези настройки
Фон осветление 20
Контраст 90
Яркост 45
Острота 0
Цвят 50
http://prikachi.com/images/507/7859507r.jpg
http://prikachi.com/images/509/7859509g.jpg
Това е при черен фон на максимална яркост:
http://prikachi.com/images/557/7859557E.jpg
Здравейте,
Имам следният проблем с телевизор 40H6400. В началото си гледах чрез wifi и медиен сървър от лаптопа филми. Сега не се свързва с wi fi мрежата на рутера (не намира нито една мрежа, а има поне 10 в обхват), връзката става само през lan. Като дори за да се свържа с lan-a трябва да изключа и включа тв-то поне 5 пъти, защото връзката постоянно разпада. След като разпадне lan-a, дистанционното не ми приема командите (телевизора е направо забил), червената лампичка на телевизор мига, като натискаm копче на дистанционо, но никаква реакция , чак след 5-10 секунди изключва.
Интересното е, че като пусна сериал/филм през флашката отново същото, почва да забива картината и не може да приеме команда.
Търсих инфо, но нищо не открих. Ако някой има информация, моля да сподели и има ли значение в кой сервиз ще отида, защото това според мен това е хардуерен проблем...
Здравейте, да споделя и аз своята радост и въпроси. Имайки 32C6500, от който съм не много, ами ужасно много доволен и до днес, не се поколебах да скоча на 40H6415.
Наистина това 32C6500 въпреки облачната подсветка и от скоро 1 светъл пиксел, вади убийствена картина. SD-телевизията е кристална, до там че са ме питали откога Nova имат HD (е този дето ме пита явно не гледа много HD, но е факт че картината е перфектна).
Та проблемът ми сега е, че не мога да докарам същата картина на H6400. При филми от плеъра/по мрежа/hdmi няма грижи, все пак пускам предимно HD и с малко настройки качеството стана по-добро от стария. При HD каналите съм доволен, опресняването е перфектно, дори при бързи сцени се държи стабилно, размазването е забележимо само ако го търсиш. Но при тв на sd канали не ми се получава. Ако пусна на динамичен става сапунена опера и цвета е пресилен, ако пусна на стандарт, естествен итн се вижда бледо. Играх си доста и с настройките и стигам до кристален образ без размазване както го искам, но тогава пък нямам хубав цвят. Пробвах същите настройки както на 32ката, но пак зле.
Дайте съвет и предложения, вие на какъв режим гледате (SD-tv) с какви настройки?
И малко други впечатления: подсветката при мен е доста равномерна, леко затъмнение има по ъглите, но от тестовете в магазина по другите марки/модели от този клас/цена, не намерих някой, който да няма подобно или по-лошо затъмняване. Абе никакви петна няма, направо се учудвам, знаейки че е масов проблем, а и както споменах знам какво е облак от 32"-ката. Другото което силно ме впечатлява е бързината на менюто, превключването на каналите , дори зареждането при включване е почти веднага. Субтитрите са много добре - в режим 'големи' се вижда абсолютно доволно. Сглобката/корпуса не ме впечатли особено, можели са да се постараят повече, или просто са решили, че от там може да се спести. Липсва ми и dvi-audio-in жак, не че ми е важен, но го забелязах. Smart дистанционото е много приятно. 3D също е ок. През WiFi вървят full-hd филми от pc, без проблем. Рутерът ми е точно до тв обаче, едва ли ще вържа лан, че от последната буря пострадах доста въпреки защитите.
За каналите (epg): няма опция за динамично сканиране: за да добави новите канали трябва да се пресканира. Отнема 5мин и още 5 да си свалиш каналите на флашката и да си ги наредиш. Другото което гледах в една toshiba е че предаванията имат жанр и можеш да си търсиш примерно филм или детско и е удобно, а не го намирам в guide на Samsung, но не бих го сменил за toshiba :)