Нещо не можах да се навия за Sony-то...
Пак честито
PIP може да имаш при следните варианти
- две сателитни антени, като едната приема кодираните програми на Виваком, а другата приема FTA
- една сателитна и една ефирна
- една сателитна и кабелна (едната задължително некодирана)
- една кабелна и една ефирна
- една програма от сателита, кабела или ефира и сигнал от външно устройство - PC, външен приемник, медия-плейър, PS-3/4, блу-рей, ДВД
Цялото това ограничение идва от единственият слот за модул с карта.....ако искаш да гледаш едновременно две кодирани на виваком - смени марката...(моделите с два слота на Panasonic, Philips..)
Този пост е редактиран от hristoslav2; 15-03-16 в 19:28.
Логично е да е така , но в упътването пак са писали ,че основния трябва да е HDMI или компонентния
Досега четох де що намерих относно двоен тунер с един CI слот и доколкото разбрах е възможно, но трябвало и самият модул да поддържа multichannel decoding или нещо подобно, но като цяло темите бяха за STB, а не за вътрешните тунери. Като цяло телевизията е най-малкото, за което го ползвам... Просто реших да пробвам, като не може, здраве да е...
Този пост е редактиран от Frost; 15-03-16 в 19:42.
[QUOTE=Frost;764211]Досега четох де що намерих относно двоен тунер с един CI слот и доколкото разбрах е възможно, но трябвало и самият модул да поддържа multichannel decoding или нещо подобно, но като цяло темите бяха за STB, а не за вътрешните тунери. Като цяло телевизията е най-малкото, за което го ползвам... Просто реших да пробвам, като не може, здраве да е...[/QU
Прав си колега!
И аз преглътнах измисления PIP при Сонито.Да си го ползваш със здраве , няма да векуваме с тези ТВта.
Да споделя, че използвах тези настройки и има подобрение в картината... Знам че от бройка до бройка има разлика, но като не можем да се възползваме от професионална калибрация.
https://www.youtube.com/watch?v=MnKRmrRsJqo
Гледам, че трябва да са еднакви панелите (като изключим кривината). Моят е 55A1UU8QJ, а от тази тема разбирам, че 55JS8500 e с 55A1UU8XJ т.е. панели на Samsung.
За последно чудя се с какъв панел ли е била тази бройка за да напишат следните замервания:
Out of the box the UE40H6400 was able to display 87.5 per cent of the sRGB colour gamut which, while not a superb score, should still be good enough for most tastes.
We recorded an excellent contrast ratio of 5,265:1, although in scenes with dark and light spots the TV won't be able to take full advantage of this because of its lack of local backlight dimming,
a feature which would have reduced the backlight for darker parts of an image to increase contrast.
Хора, дайте съвет, моля!
До вчера нямаше никакъв проблем и звука от ТВ илизаше на домашното блу-рей.
Днес пускам ТВ и изненада - нищо не се чува и трябваше ръчно да се връщам на високоговорителите на телевизора.
Иначе дом. кино си работи - пуска си ФМ режима и т.н.
Искам отново да подкарам звука от ТВ, но като избера високоговорители за дом. кино нище не се чува. Свръзката е HDMI. Вадих го, пак го слагах - нищо.
Мерси на отзовалите се.
Този пост е редактиран от billab0ng3r; 20-03-16 в 22:46.
Това се получи след сваляне до 2606 означава ли че отпада гаранцията и можеше ли да избегне.
- - - - - - - - - -
Това се получи след сваляне до 2606 означава ли че отпада гаранцията и можеше ли да избегне.
Не. Просто не го намира и това е.
Ръчно избрах на настойка на викоговорител аудио изход вместо ТВ говорител и това е.
Преди всеки път стартирайки ТВ се включваше няколко секунди по-късно и дом. кино, но сега няма никакъв резултат.
Чудя се дали не е от кабела вече. Не знам какво може да бъркам при положение, че до момента подобен проблем не е имало.
Вчера и предния ден са спирали тока, не знам това дали би могло да е причина?
Другия вариант е кабела нещо да се е сдухал.
По настройките просто не знам кое може да е сбъркано от моя страна....
При тези самсунги всеки път като правиш ресет до заводски настройки и се нулират часовете на работа на дисплея. Малко тъпо са го измислили. А на мястото на единицата какво имаше преди това?
Гаранцията на телевизора си важи..Никъде не пише, че гаранцията зависи от версията на софтуера.
на приемник трябва да е, не на аудио. ако не стане погледни пак настр. на ARC
- - - - - - - - - -
не знам какво имаше.
- - - - - - - - - -
при теб как е, гледал ли си
- - - - - - - - - -
на приемник трябва да е, не на аудио. ако не стане погледни пак настр. на ARC
Не съм гледал какво има там, но преди време правих ресет на фабричните настройки от менюто на телевизора(не сервизното) и забелязах, че се нулираха отработените часове на дисплея.