Хм, а защо тогава ги хвалите. Добре, че отдавна съм си изградил мнение за Самсунг.
Е, ти какво се оплакваш? Нали имаш ЛГ с перфектното черно?
Здравейте,
от няколко дена прочитам различни теми в този форум, както и търся смарт ТВ до около 2к - мисля, че се спрях на 49" 4K SUHD flat SmartTV KS7000 Series 7
Първо искам да благодаря за изчерпателните отговори и таблица с пояснения за всяка една буква от модела - това ми даде много интересна информация!
И понеже се спрях на две конкретни оферти:
на Техномаркет - SAMSUNG UE-49KS7002UXXH - Технoмаркет - онлайн магазин
на Плесио - Samsung - LED TV UE49KS7000 49" 4Κ Ultra HD Smart - Телевизори
След като ги попитах вторите - каква е разликата между двата - те ми отговориха, че са сходни, но мен това не ми звучи конкретно.
Първо бих искал да Ви попитам за мнение относно избора и после - има ли съществена разлика между двата линка?
Аз лично бих предпочел да купя от плесио затова така ги сравних.
Този пост е редактиран от vladyn; 05-08-16 в 19:25. Причина: правопис и скапан auto-corr
По принцип двойката стои за т2 тунер. Ако не гледаш ефирна телевизия не те вълнува и телевизорите за теб стават еднакви . Спрял си се на един от най-добрите модели за годината но преди да го купиш обърни внимание за разлепен заден панел и дали съответно е сложен правилно (скоро забелязах на една 9та серия как задния панел в краищата стърчи около милиметър два от металната рамка)
Днес настроих моя тя по тези настройки https://www.youtube.com/watch?v=KfTSoEa6MC8 .На режим филм бялото ми се струва че жълтее.Същите настройки на режим стандарт бялото е по бяло но тогава ми се струва много по светла и не толкова контрастна картината.Какви настройки ползвате вие?
Бялото трябва леко да розовее. Ползвай настройките от видеото.
При режим стандарт баланса е в студената област - леко синее...и тук е проблема. Разбирането за бяло на повечето хора е, че трябва леко да синее, което е погрешно. А това е така, заради скапаните реклами на прахове за пране по телевизията, където бялото е точно такова...синеещо.
Ебахти погрешното виждане! Бялото трябва да розовее..... ми то няма да е бяло бе оланкоулу...
Тия настройки ги слагат и ги оставят достъпни точно за да може всеки да си ги настройва както на него му харесва. А не както на теб ти харесвало. И къв си ти че да ми даваш оценка на разбиранията?!?
Когато даваш подобни съвети ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е да казваш че това е ТВОЕ предпочитание, А дали е правилно и ли не всеки сам си преценява и решава.
Принципно си има стандарти за тия неща и екрана трябва да показва точно това което и както е снимано .
Пък няма проблем всеки да си гледа , както му харесва на него - познавам доста народ дето си гледа на "динамик" електрожените
Аз пробвах с настройките от rtings, които са подобни, но също ми жълтееше, затова промених Colour Tone = "Warm1" и Colour Space = "Native".
Явно не си се образовал по отношение на стандарта за бялото. Бялото е ахроматичен цвят без оттенък.
https://en.wikipedia.org/wiki/Illuminant_D65
D65 -> 6500K(келвина) това е температурата на бялото
https://upload.wikimedia.org/wikiped...1_AdobeRGB.png
Бялото е определено от екип учени, който е бил в определена географска точка на земята, на обяд(12 часа), и включващ както пряка слънчева светлина и светлината, разсейвана от ясно небе.
При телевизорите с Led подсветка, излъчваната от тях светлина е в студеният спектър - синее. Затова за правилно изобразяване на картината при телевизорите се препоръчва режим в който бялото съвсем леко розовее (режим Warm1 или Warm2) [на някои индивиди им жълтее]
Този пост е редактиран от hristoslav2; 06-08-16 в 20:11.
За мен бялото е това което аз виждам като бяло. Излишно е да спорим, точка по въпроса. Кой какво определял и му харесвало мен не ме интересува. Аз се водя по моите си възприятия.