>hristoslav.разбрах...щом най добре е с ANSI може би да публикуваш само него в таблиците.Тука като че ли най добре се виждат нещата в hdtvtest,където се публикуват еднакви таблици,обикновенно ниво на черноANSI.Относно вертикалните зони в 8 серия:
Samsung UE65KS8000 Review
Using our custom-authored test pattern consisting a small white box crawling horizontally then vertically along the borders of a black background, we counted 16 vertical columns of dimmable zones spanning the entire height of the screen, although depending on the content shown, at least 3 or 4 consecutive ones would be switched on simultaneously to keep blooming/ haloing artefacts to a minimum. The 55-inch UE55KS8000 has at most 12 vertical zones.
Otherwise, the 65″ KS8000 delivered all the strong points we’ve come to expect from a 2016 Samsung SUHD television. The VA-type LCD panel yielded blacks that were convincingly deep by LED LCD standards, measuring 0.038 cd/m2 on a 4×4 ANSI chequerboard pattern regardless of [Smart LED] setting once we pegged peak white to our normal dark-room target of 120 cd/m2.
>Modem
по таблиците 2,30 кат че ли е разстояние за по-голям тв.Нямам 4к тв ,но от това което съм гледал в магазините най-вече като че ли тези разстояния са малко пресилени,може би за да могат производителите да продават по-големи тв.Гледах скоро 55''OLED LG и 65''8 серия на SONY от около 2,60-2,80 пуснати на едно и също видео.На мен лично повече ми хареса OLED-а въпреки че беше по-малък.Нещо бялото малко му се губеше в някои картини,но не знам как бяха настроени двата тв.-ра.Относно разсъжденията ти за 500 лв. за 7-8 години и разликите в 7 и 8 серия съм съгласен с тебе,че не си струва икономията...Ама не знам дали тогава неси заслужава да мислим за OLED или 7601 напр.(съгласно същите разсъждения)
homelux.bg
Philips 65" UHD, EISA Award 2016, DVB-T2/C/S, Android TV, Ambilight 3, HDR premium, Perfect Pixel UHD, Quad core, 2600 PPI, Micro Dimming Premium, DTS P | Megamag - Онлайн магазин