cuci
Честито и дълго да му се радваш
Само едно въпросче: защо си взе извит 49KS7502, а не плосък 55KS7002 ?
Ето ти настройки
http://hdtelevizija.com/2016/11/28/s...-tv-recenzija/
cuci
Честито и дълго да му се радваш
Само едно въпросче: защо си взе извит 49KS7502, а не плосък 55KS7002 ?
Ето ти настройки
http://hdtelevizija.com/2016/11/28/s...-tv-recenzija/
Този пост е редактиран от hristoslav2; 12-12-16 в 19:13.
На новите модели корейците оправиха ли си овърскана? Че като гледам горното видео май е същото мазало като при старите.
В един момент като взе да бара по настройките за размер на картината и се вижда как изображението се сви. Значи пак има рязане както при старите.
Затова питам дали го има на всички режими, при всички източници и дали може да се изключва изобщо.
Ами показа точно какво върши оверскан опцията в менюто - така е при всички - като я включиш да ти изреже "излишното" в картината , което при СД сигнали често е с видима "непотребна" информация - нашите тарикати телевизонери често се дънят по тоя показател и ако не искаш да гледаш дразнещи бели точки/лентички в някой от краищата на картината ги "режеш" с оверскан опцията .
Проблема преди при Самсунг беше, че дори и изключен овескана продължаваше да работи и режеше картината и с увеличаването се губеше и острота , но това беше само при картина от вградения тунер.
В интерес на истината скоро не съм виждал при Булсат подобни издънки поне на каналите дето гледам при тях - преди редовно Нова тв я пускаха така .
Предпочитам белите точки да са закрити с черни ленти по края и изображението да е в пълен размер, както е нормално, а не да ми режат от картината. Като толкова държат да има овърскан, можеше просто да добавят един плъзгач в настройките от 0 - 100%, толкова ли е трудно?
Със настройките от последната страница картината най ми харесва но много ми измаря очите.Motion го изключих защото при по бързо движение има леко насичане на картината което ме дразни.При колегата определено черното е по добро
Привет !
Благодаря за линка, но така и не разбрах защо тази опция /еквалайзер/ ми е неактивна.
Защо взех извит :
Първо , защото разстоянието до ТВ е по-малко от 2 м.Около 1.80 е -/+..
На място в магазините се тътрих и пред двата размера, според разстоянието у нас.. 55-цата ми идеше малко голям, макар разликата да е не толкова голяма.Може би и защото преди бях на 42 и се страхувах да не мятам глава наляво надясно като улав.Сигурен съм , че не сгреших.Дори с 49-ката на моменти се усещам, че движа кратуна по крайщата понякога.
Второ..извития екран ми харесва повече като усещане при гледане.Може и да е събективно, но със сигурност не е за газария.Не съм такъв.Страшно съм доволен от картината и ефекта от извития екран.Пробвах всичко , което сочи негативите на извития екран, не усетих нищо от посоченото...Дори отстрани гледан телевизора не усещам разлика в перспективата. Предполагам е ефекта на "карал симсон и се качил на МЗ и се прави на доволен", но ..такъв е живота .Всичко е преходно.Само да сме здрави.
Идва по-големия проблем... 4к HDR съдържанието и къде да се намира то в изобилие и на БГ разценки ? Торентите са МНОГО ограничени за съжаление, поне за сега.
Ех....това 4К съдържание...къде ли е?..
http://ultrahdclub.org/login.php?ret....php%3Fcat%3D2
Имам само една забележка.. няма аналогов изход за слушалки.В моя случай ползвам една много бясна за времето си домашна уредба Panasonic AK45.Който я има знае какъв звук вади копелето...
Има само оптичен цифров изход и сега е момента да ме посъветвате какъв DAC да си взема.Е, да не е последна дума на техниката, но да върши работа.
Благодаря и нека цветовете да са инстински
- - - - - - - - - -
Покорно благодаря !
М-да-а-а...с покана е...не съм казал че ще е лесно...за съжаление все още нямам права да изпращам такава....
Никаква разлика колега, последната цифра е показател на дилъра през който се продава. Hristoslav го е описал така "дилърски - специфичен модел с вариация на екстрите и канал на дистрибуция. Често пряко свързан с подсерията." Примерно в Норвегия мисля, че е 7005.
Примерно преди 2 години исках да си купя Sony 50w829 телевизор, като в Техномаркет се водеше под това име, а в Технополис бе 50w828, като нямаше никаква разлика между двата.
Този пост е редактиран от modem; 13-12-16 в 12:25.