След като за пореден път на влизане в банята пуснах да си запиша дадена ТВ програма установих, че имам записани точно 2 минути от нея. И понеже преди обвинявах детето, че натиска копчето 2 пъти и го пуска та след това спира, аз сега собственоръчно го натиснах.
Оказва се че "Time recording" е "Current" - тоест гледа си EPG-то (което обикновено като го отворя ми дава not available за всички канали извън текущия) и спира като има смяна на програмата! Евала, само че аз като натисна REC искам запис докато свърши "касетката"/"DVD"/"HDD", не докато някой е решил, че свършва програмата - т.е. аз съм решил, че ще си запиша последните 2 минути?!?
Някой да знае как да си реша проблема? А именно като дам REC да записва не да ми се прави на умен, какъвто не е! И като натисна REC да не трябва да влизам в 100 менюта да казвам че искам да записвам...
Благодаря Ви предварително!
P.S. Телевизора е 48H6400. Записвам на външен хард USB2.0, на който ако задам sheduled recordig никога не съм има проблем, т.е. проблема е само когато натисна REC и ми записва само до края на текущата програма... а аз искам просто да записва.