Поръчах си този телевизор от сайта на технополис. Моля дайте мнения... Благодаря предварително,
Поръчах си този телевизор от сайта на технополис. Моля дайте мнения... Благодаря предварително,
Здравейте. Днес си закупих телевизор Samsung 55KU6092 от Емаг, беше на добра цена, излизаше колкото 50-цата. За моя изненада там се оказа матрица на Beijing Optoelectronics. Съдейки по цветовете и ъгъла на видимост най-вероятно матрицата е някаква разновидност на IPS, още не съм го уточнил със сигурност. Надявах се да е VA матрица като моделите KU6072. Подсветката е Vеrtісаl Еdgе LЕD (аbоvе аnd bеlоw). Продължавам с издирването на мнения за производителя и параметри за матрицата, ако има някакви моля да сподели, модела е 55B6AU0VK. Ако се интересувате повече от този модел нека да пита, с удоволствие ще споделя.
Това е инфо от сервизното меню, а за да научиш повече за панела ти трябват модела изписан на етикета залепен на гърба на панела.
IPS
Нещо от типа на HV550QU
LCD Panel Advanced Search - Panelook.com
Нови впечатления, че и аз го гледам в Емаг Телевизор LED Smart Samsung 55KU6092, 55" (138 см), 4K Ultra HD - eMAG.bg и не знам до кога ще продължи промоцията, струва ли си по добре ли се вижда от Ful HD ???
Докато има наличност на бройки до края на седмицата . Дали си струва - за всеки е различно . По-добре се вижда , но при кофти източник на сигнал , нищо не помага .
Като цяло картинката на Samsung 55KU6092 версия 03 е добра, ясна, със "сочни" цветове и равномерна на подсветка. Сравнявам го с един друг модел на Samsung - 48JU6400, който е с оригинална матрица на Samsung. Доста по-добро цветопредаване и доста по-голям ъгъл на виждане. Като цяло за този вид матрици има и прилично съотношение contrastratio, но в това отношение отстъпва на 48-та. Никъде не мога да намеря точни спецификации, включително и за яркостта. Като го сравнявам с модел на LG 42LF652V, на който му дават 300cd/m2, на око може би с една идея е по-тъмен, т.е. около 250cd/m2. Минус е понякога насичане на картинката или леко трептене. Не на всеки канал или предаване го прави, като може на един и същ канал при различни предавания да го има или няма, няма закономерност. Но като цяло на всички телевизори от среден клас съм го наблюдавал този проблем. Като заключение бих казал че в момента като съотношение цена, качество на картината, големина на екрана това е най-доброто предложение.
Дайте идея за настройка на картината на KU6072
Rring и Darko дават различни калибрации и не мога да разбера коя е по-добъра?
Съвсем различни са ми ...
Модела пак го има в момента на промо в емаг на под 900лв (само информативно).
@zumbaio - ти до къде го докара с настройката?