Резултати от 1 до 10 от общо 10

Проблем с цифрови канали от кабелна - SUHD KS7002

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. lrn
    lrn е офлайн
    Member
    Тук е от
    Sep 2006

Проблем с цифрови канали от кабелна - SUHD KS7002

Здравейте,
    Имам следния проблем. Всички цифрови канали от кабелната получавана по коаксиален кабел са с накъсване, като тези, които са HD са направо размазани и без звук, аналоговите канали обаче са си добре. Пробвах каквото можах, но нищо не става (реинстал на каналите, нулиране на картината).
    Кабелната захранва три телевизора през сплитер, но при другите два картината е идеална (пак самсунзи 5 и 6-та серия на повече от две години). Преместих този, който е 5-та серия (че е най-малък) на кабела на проблемния и няма проблем с картината му - идеална.
    Накрая пробвах и един усилвател, зер ако е по-чувствителен, но пак същото.
    Единственото, което не съм пробвал да занеса телевизора в другата стая, но е на стойка и изобщо не ми се сваля, а и ми се вижда вече отчаяно.
    Въпроса ми е мога ли да направя още нещо преди да се занимавам с официалния сервиз, а и евентуално да ме насочите какво може да е.
    Телевизора е още в гаранция.

Още малко инфо, предишните няколко дни пак се скапваше картината, но като изключа телевизора и го включа (само през дистанционното) картината се оправяше. Мислих, че е от кабелната защото валеше, духаше и т.н.
    Преди дни се ъпдейтна и до последния софтуер 1208.2, но след като се ъпдейтна май не са се проявявали тези проблеми, т.е. поне от моя гледна точка не се вижда пряка връзка между проблема и ъпдейта.

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Отговор: Проблем с цифрови канали от кабелна - SUHD KS7002

Добре беше да тестваш, като занесеш телевизора в другата стая...на мястото на някой от другите два.
    Прегледай си кабелната мрежа у дома - кабели, сплитери, връзки помежду им. Колко сплитера има и как са подредени по затихване на сигнала.
    Ако не откриеш проблеми - викай техниците да замерят сигнала.

4. lrn
    lrn е офлайн
    Member
    Тук е от
    Sep 2006

Благодаря за бързия отговор!
    Утре и това ще направя.
    Иначе пробвах с размяна на изходите в сплитера. Накрая даже махнах сплитера и вързах входа директно с един "нипел" за кабела към проблемния телевизор.
    А самия сплитер е с три изхода, като единия е с по-малко затихване. Подариха ми го от кабелната - трябва да е качествен.

- - - - - - - - - -

Малко ъпдейт от сутринта:
    Намерих в менюто диагностиката на сигнала и там показваше:
    - ниво грешка бит - 2000
    - ниво на сигнала - 100
    - качество на сигнала - 100

На другите телевизори показва:
    - ниво грешка бит - 0
    - ниво на сигнала - 70 на единия и 90 на другия

Започнах да откачам телевизора от стойката и понеже съм залепил смарт-конекта за секцията се наложи да го дръпна и съответно кабелите се разместиха.
    Пускам телевизора с отчаяна надежда иииии, вече всичко е наред:

- ниво грешка бит - варира между 20 и 40
    - ниво на сигнала - 100

Сега въпроса ми е тази грешка в нормални граници ли е има ли вече смисъл да размествам телевизори за да разбера точно телевизорите ли различно мерят или имам проблеми в кабелния оператор или моите кабели ?

5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2016
    Живее в
    Pernik

Според мен е от кабелите или сплитера..Преди време и при мен беше така на един от телевизорите ми.В един прекрасен ден цифровата телевизия почна да накъсва ужасно(на samsunga направо зачезна).Започна се едно лутане из апартамента - проверка на кабели,сплитери,тестове и на трите твНакрая викнах техниците от кабеларката,подмениха сплитера с нов и съответно подмениха и кабела с нов до проблемния телевизор и картината заспа.Тогава единият от техниците ми обясни че на 2-3 места стария кабел е бил прегънат(намачкан и масата не му била добра) щото беше под мокета и съм си го настъпвал като стой та гледай...Мое мнение е да си подмениш кабела от сплитера до телевизора с нов,да го вържеш хубаво откъм букси и канект бокса и да тестваш как е положението....Явно когато си поместил кънектбокса кабела се е наместил.....
    Този пост е редактиран от bobkatagaz; 28-01-18 в 14:26.

6. lrn
    lrn е офлайн
    Member
    Тук е от
    Sep 2006

Като най-заподозрян е кабела от сплитера към въпросния телевизор.
    За съжаление не мога да го сменя защото е зазидан в пода и в стените и излиза зад телевизора (така и при другите два телевизора).
    Навремето (преди повече от 10 години) като правих основен ремонт, кой ти е мислил че ще има HD, smart и т.н. та да пускам поне по два кабела за бекъп, ама както и да е.
    Дано не се налага да пускам външен, че "фън-шуя" ми отива на кино. Сега всичко е зад телевизора + захранването .
    Утре ако ми остане време ще купя коаксиален кабел и смятам да се изхитря (вместо да местя телевизори), като го връзвам от входа на кабелната (без сплитера) до всеки телевизор по отделно и ще гледам какво дава инфото за сигнала.
    А отделно ще имитирам местене на големия телевизор като включвам този кабел от изходите на другите телевизори до въпросния.
    Ще се обадя и на кабелната, ако имат желание да дойдат и да замерят, ама може би след моите импровизирани тестове.
    Ще гледам да обобщя резултатите, поне евентуално да са полезни на някой, който е още на коаксиална кабелна.

Още един път благодарности на Христослав. Диагностицира проблема на 100% и по-важното отговори все едно е дежурен лекар в спешното. Направо ми спаси ми неделята!
    Ако не беше ме подтикнал да местя телевизора, едва ли щях се напъна да правя това упражнение.

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Irn
    Прегледай си внимателно краищата на кабела от сплитера и този към смарт-кънекта (този от кънекта до телевизора как е?).
    Развии F-конекторите и виж в какво състояние е връзката на кабела с накрайника.
    Следващият път, като правиш ремонт си направи кабелни канали преди да ги зазидаш, ама така, че да прекарваш кабелите лесно през тях, тоест да няма прави ъгли. Предварително прекарваш кабела преди да ги зазидаш или прекарай и остави във тях някакъв шнур от единият край и излизащ от другият. Връзваш кабела и го изтегляш от другият край

8.  

9. lrn
    lrn е офлайн
    Member
    Тук е от
    Sep 2006

Направих си импровизирания тест, т.е. вързах кабел с внимателно монтирани конектори от входа на кабелната директно до телевизора.
    Междувременно затегнах и почистих всички конектори.
    Според диагностичните възможности на телевизора показа абсолютно същото:

- ниво грешка бит - варира между 20 и 40
    - ниво на сигнала - 100

На кабелната им обясних за какво става въпрос и се навиха да дойдат и да си поиграем с по-точни уреди. Ако има нещо интересно - ще пиша.

Според мен проблема е бил в конектора с one-connect устройството, защото не мога да си обясня по друг начин факта, че имах идеален сигнал на малкия телевизор, който включвах за проба,
    а после като включвах пак същия кабел в проблемния, картината беше скапана - много кофти късмет бих казал. Както и да е, конектора вече е сменен с по-качествен.

И последно да питам. Понеже си мислех за най-лошото се замислих този one-connect-box само разклонителна кутия ли е или в нея е и тунера?
    Ако предположим, че тунера е в кутията, а не в телевизора, то може ли да се заключи, че при светкавица или някакво пренапрежение би "гръмнала" само кутията ?

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

В one-connect-box се намира Main board - с процесора, тунера, слота за карта и портовете.
    Възможоно е да гръмне само той

11. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2018

Здравейте и аз имам подобен проблем с качеството на сигнала но и на двата телевизора.Сутрин до следобяд качеството на сигнала е на 100 но вечер пада на 40 45.

12. lrn
    lrn е офлайн
    Member
    Тук е от
    Sep 2006

В крайна сметка при мен проблема се оказа в One-connect-box-а. Занесох го при познат специалист и още като го видя и ме попари, че не става за ремонт.
    Все пак за да ми угоди, го отворихме, зер някоя студена спойка да видя или нещо разхлабено, но се за съжаление както ми каза, няма никакво подобие на едновремешните тунери, които съм виждал.
    Като се замисля скоро не е правил,проблем, но много внимавам изобщо да не питам box-а и конектора.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Продавам НОВ! 60" SUHD Samsung KS7002 4K HDR SMART телевизор
    От Frost във форум Приключили продажби
    Отговори: 1
    Последно: 19-03-17, 14:23
  2. 32PFH4100/88 как да разместя цифрови канали
    От koseva във форум Philips телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 13-03-17, 14:03
  3. Плоблем със цифрови канали
    От vyy във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 1
    Последно: 14-01-14, 00:37
  4. Samsung LE40D550-проблем с настройка на цифрови канали
    От stoqng76 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 30-04-12, 10:53
  5. Проблем с приемането на цифрови канали
    От ivailoh във форум Сателитни, кабелни и ефирни приемници
    Отговори: 4
    Последно: 09-08-09, 19:28

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе