Интересува ме този моделUE-55NU8072 TXXH UHD дали е със 100hz панел.В момента съм с кс 7002 и имам малко място и мисля че 55 ще заспи.Заслужава ли си този модел и по добър ли е от кс 7002?
Интересува ме този моделUE-55NU8072 TXXH UHD дали е със 100hz панел.В момента съм с кс 7002 и имам малко място и мисля че 55 ще заспи.Заслужава ли си този модел и по добър ли е от кс 7002?
Много го хвалят заради парите си, 55' е 100Хз. Аз лично не бих си го купил заради наличието на ШИМ и локалната подсведка която не се изключва.
Аз имам ТВ от около 3 седмици, ТВ е много добър, нямам никакви забележки към момента. За шим не усещам. Картината е много добра особенно черното защото е с VA матрица. Аз забърсах всин на черния пеъък бая намален, в момента промоциите са нулеви. Много се чудех из между марки и модели и ако трябва да избирам пак, пак бих си го взел. Ползвам го с компютър и главно с ХД съдържание/Нетфликс, ТВ-я не гледам.
Като сравнявам със другите модели които мислех да взимам с IPS матрица картината (за мен) му е по добра, а спрямо стария ми Самсунг направо е друга бира
За цената за която аз го взех няма по-добро дори нямаше 100хз, естествено сега цената е друга и не мога да кажа дали има по-добър вариант за 2000лв. При всички положения няма да сбъркаш ако решиш да го вземеш.
На каква цена го взе?
ШИМ няма само на 50/50 подсветка. В тъмна стая не можеш да го гледаш на максимална яркост. А като намалиш подсведката аналогично се увеличава и дразнението при шим. Може да пробваш със слол моушън на телефона.
А колегата едва ли ще е повече доволен от картината на KS7000.
Взех го за 1549лв. В тъмно го гледам на подсветка 10 от 50 и не виждам шим....или каквото и да е дразнене, поне аз не виждам
Какво по добро според вас мога да взема за тези пари?
Ако не държиш на 55', Sony 49XF85** или за повече пари Sony 60XF8305. Но това е лично мнение. По-добре е да отидеш в магазин и да си поиграеш с няколко телевизора. А Най-добрия вариант е вземаш 2 телевизора в домашни условия сравняваш и връщаш тои който не ти харесва, мисля един колега така беше направил.
Дразнението от ШИМ е индивидуално. То не се вижда с просот око! На мен лично ми влияе много, както и на много други хора.
Този пост е редактиран от ntool; 23-12-18 в 12:16.
20181231_115852.jpgслед няма и месец използване и изби бяло петно.Някакви идеи?
Можеш да пишеш на самсунг съпорта! Сигурно ще ти подменят панела.
Днес ми подмениха панела,но ме нямаше вкъщи и влизам от вратата и кво да видя? Още с първото поглеждане около дестина изгорели пиксела един до друг.Правете си сметка за качеството на тази марка, а за мен сагата продължава.Утре щели да дойдат да го снимат пак и да го рекламират.
Писа ли пак на самсунг съпорта?
При 3 рекламации на 4тата ти връщат парите.
И аз имах проблеми със Самсунг, след ремонт описах проблемите и им предложих да ми върнат парите, че не ми се занимава (явно всички имат дефекти). Дадоха ми протокол за замяна.
С него се ходи в магазина и управителя решава да ти върнат парите или да ти заменят телевизора.
Моето мнение като цяло е, че всички производители са занижили качеството, и допускат панели с заводски дефекти (изгорели пиксели, прашинки, заседнали пиксели и прочие)
На съпорта не.Звънях на техниците които идваха.Казаха че няма нужда да звъня на самсунг.Те щели да дойдат да го наснимат и отново да им го рекламират.Верно че не е най високият им клас,но като за среден не съм очаквал такова нещо.
Не знам дали, ще се брои като втора рекламация. От къде го купи?
Техномаркет.Първият път се обадих на съпорта и те изпратиха тези техници,а те от кой сервиз са незнам.Нали вписват ремонта в гаранционната карта.Ако трябва и на съпорта ще звъне ,но те ми казаха че няма нужда.
Собственик съм на Samsung UE-55NU8072 TXXH. Имам няколко въпроса:
1. Има ли по-бърз начин да се стигне до меню "Картина в картината", а не да се влиза в настройки и т.н.?
2. Как мога с гласова команда със смарт дистанционното да сменя канал. Каквато и команда да му задам винаги прехвърля да търси в интернет?
3. Понеже предния ми телевизор имаше опция "виртуална мишка" на смарт дистанционното (точка която излиза на екрана) и ми беше много удобно за сърфиране и писане,а този няма такава опция. Опитах с него понеже си го запазих, но не се получава.Това ще ми върши ли рябота: https://plesio.bg/aksesoari-za-smart...-p-324232.html ?