Здравейте, имам малък проблем с канал, който по никакъв начин не се добавя в "най-гледани". На какво може да се дължи това? Трих доста от "най-гледаните", без да има ефект
Здравейте, имам малък проблем с канал, който по никакъв начин не се добавя в "най-гледани". На какво може да се дължи това? Трих доста от "най-гледаните", без да има ефект
Днес за сефте пуснах 4к филм от хард диск. Дори гледам има и някакво HDR Ford.v.Ferrari.2019.2160p.UHD.BluRay.x265.10bit.HDR.DTS-HD.MA.TrueHD.7.1.Atmos
Наложи се да издувам контраст до край, както и изключване на еко режима, за да се докара що годе някакъв светъл образ за гледане. Определено не съм очарован от качеството на картината.
Това ли са възможностите на телевизора, или този HDR разваля нещата?
Добре че си изключил еко режима, но при HDR филм телевизорът трябва автоматично да си го разпознае и превлючи настройките за картина.
Конкретно този модел май беше с максимална осветеност от 600 нита. За що годе добър HDR са нужни поне 1000 нита,..а най-добре да са 10 000 нита.
Този HDR и 4K е пълен пунтаж. Реално няма никаква разлика от FHD.
Този пост е редактиран от hristoslav2; 17-09-20 в 23:44.
Разликата е малка заради малкият динамичен обхват на осветеност в телевизора.
Снимките орязват и приравняват видимата разлика, заради малкият си брой степени на осветеност спрямо човешкото око. Ако поставиш два еднакви модела един до друг - в двата различни режима ще видиш разлика.
Същото се вижда и на видео клип. Никаква разлика. Освен ако не търсиш разликата с лупа. :D
При вас излиза ли възможност за запис от IPTV при Тизен на този модел? Гледам с приложението Smart IPTV, но не е активен запис. Има ли начин за активация?
Телевизорът изглежда се скапва. Образът излиза на гранули с много тъмни сцени, сякаш влиза в някакъв режим. https://streamable.com/1xwaih
Как се процедира с гаранциятя от А1?
Има ли програма, с която от лаптоп и wi-fi да копирам и трия файлове на HDD закачен през USB на Тизен?
Не.
Фйловете записани от телевизора на внъшният HDD, са кодирани, като ключът е в самият телевизор.
Трябва да можеш да ги триеш от самият телевизор.
Колеги, гледах някакъв филм 4K HDR 10bit от HDD,при който тъмните сцени стават много бледи. Eco е изключено. Настройката на картината е "филм". Смених на "естествен" без да има промяна. Като извикам меню от дистанционното, образът става по-светъл. Какво още трябва да изключа?
Евентуално динамичния контраст, обаче в случая се изключва само със смяна на марката.
От това което казваш имам чувството че твоя тв не разпознава HDR.Когато от компютъра си пусна HDR windowsa не го разпознава и е така както ти долу горе го описваш,бледа и кофти картина .Като пуснеш HDR филм на плеъра на телевизора горе в ляво изписва ли че файла е HDR?