Може да съм объркал торент линка на лично.
Пише:
Color primaries : BT.2020
Matrix coefficients : BT.2020 non-constant
Може да съм объркал торент линка на лично.
Пише:
Color primaries : BT.2020
Matrix coefficients : BT.2020 non-constant
Защо изобщо ползвате HDR+ режима?Филма ако си е с HDR плеъра на телевизора се справя прекрасно .До колкото видях ползваш ужасни настройки .Гледаш на режим динамичен където цветовете на всяка марка са мега изкривени.Всеки сам си преценя как да гледа ама ....Лично аз съм много доволен от HDR разпознаването от вградения плеър на телевизора за HDR филми.Моя е кс 7002 и не знам по стар или по нов модел се води от този Q6
Ползвам различни режими. На този съм на пълна яркост и контраст, фоново и тн за тест
Направих снощи пробите и за мен тоя филм си е кофти рипнат в ХДР версията (от "залива" и е в ХДР10+), другата дето ми прати линка си е сравнително добре , но си е СДР. И двата са прекалено "смачкани" (11ГБ филм) за да се търси кой знае какво върхово качество.
ХДР10+ версията е си е тъмна/черна и се губят детайли - така е рипната и така си се вижда дори и на компютъра ми с 15год. монитор
50MU60 HDR
SDR/Samsung
hdr10+/50EX780
Panasonic HDR
Pan/SDR
Общото е , че снимах с телефона и не излязоха кой знае колко добре - в действителност е малко по-добре, но гледах да фокусирам на тъмна част от кадъра, че да се вижда нещо там.
По-голям файл не намерих от 11гб. Явно това е на този етап. Телевизорите с кой HDR профил ползват на снимките? HLG, ST2084 и BT1886?
На 2084 . Разликите при другите гами не са много големи , може би HLG се доближаваше при Панасоник, но той си го и разпозна като HDR10+ и най-добре беше на авто.
Така е рипнат - тъмен (по-точно смачкани детайли в тъмното), имам и други файлове с голям контраст в кадър (много светло и много тъмно) и всичко си се вижда. Няма други - и аз търсих, затова и обикновено свалям над 20-25ГБ за 1080р филми и от 40ГБ нагоре за УХД.
Aelita последно бях дръпнал в ХДР10+ (41ГБ), но още не ми е останало време да го гледам - там си е перфектна картината .
Забелязвам един проблем с добавянето на преки пътища от източници в бързото меню. Добавям примерно флашка като Mass Storage и Еxternal част от HDD в бързото меню. След ден тези преки пътуща изчезват. Нито съм вадил флашката, нито HDD. На какво може да се дължи тази загуба на памет?
- - - - - - - - - -
След няколко часа и ги няма Mass storage и Еxternal