Отговор: Samsung 55Q6F (2017)
Избери режим на картината - КИНО.
Ъпдейта няма да премахне DTS поддръжката.
Как се разбира колко изгорели пиксели има на екран?
С внимателно гледане :) В крайна сметка го върнах, защото се оказа, че от 2017 има 2 модела: QE55Q6FАМ, който не поддържа HDR10, и QN55Q6FАМ, който го поддържа, и този беше от първия модел. "Разпъването" на SD съдържание беше видимо, че даже и на HD каналите го забелязвах (може и да съм си внушавал), но в крайна сметка това ме притесняваше все повече и повече...
Може би много отблизо го гледате за изгорели пиксели. Трудно бих ги видял от 4-5 метра. Едвам се сглобява SD картината за това разстояние, камо ли точките. FAM май беше по-евтин. QN55 не съм засичал в бг.
Oтделно Q6 e дойно набутване спрямо 55NU. Освен повече яркост,60 херца повече и един говорите, друго няма.Nu серията има композитен, компонентен и 3.5мм. Само набутах 800 лв повече. Картината една и съща,
Моделите са еднакви, просто... QE - модели за Европа, QN - модели за Америка, като разликата е в тунерите. И как го разбра, че не поддържа HDR...? Разпъване на резолюции по-ниски от 3840x2160 винаги има, иначе ще гледаш правоъгълник в средата на екрана.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Frost
Моделите са еднакви, просто... QE - модели за Европа, QN - модели за Америка, като разликата е в тунерите. И как го разбра, че не поддържа HDR...? Разпъване на резолюции по-ниски от 3840x2160 винаги има, иначе ще гледаш правоъгълник в средата на екрана.
Q6N също не подържа HDR през нито едно HDMI. Ползвам източник лаптоп.
Сега се загледах колко е кофти фокусировката на екрана. Като кинескоп е .;) Червеното бяга вдясно, докато синьото вляво. Продават ни третото качество от Орбановата държавица.
https://i.postimg.cc/HWwWWCQ0/20190518-112900.jpg
Какъв е сиганала?
Какъв режим на картината е избран? При Самсунг мисля само на "филм" можеше да регулираш всички опции.
Това с изключването на всички подобрители и екстри може да го практикувате само при филми на идеален сигнал от външен източник (HDMI) - за тв предавания поне някои от тях си трябват.
п.п. Ако съдиш, по неактивната опция HDR+, че тв не поддържа HDR сигнал си в грешка - това е опция симулация на ХДР и е нещо като опцията на старите 3Д тв да ти направят от 2Д в 3Д - също толкова безсмислена и безполезна :)
Всички настройки са достъпни само в режим Стандартен.
В стандартен режим е на картината и закачен лаптоп с хнми. Има нещо сбъркано в хдми входовете. Наличен е и Динамичен, който също е с заключени настройки.
Цитат:
Първоначално публикувано от
bisval
Всички настройки са достъпни само в режим Стандартен.
На моя MU61 в "стандартен" не са достъпни примерно 20-точковите настройки на баланса на бялото - на "филм" всичко се настройва.
"Динамичен" е само са магазини ... или електроженисти;)
Лаптопа с каква карта е и какъв кабел се ползва ?
Видео картата е вградена на интел в960. Хдми май е версия 1.4. Кабелът нямам представа, пише hi speed with ethernet. Защо не мога да разгъна 4к резолюция от лаптопа? Взех втори лаптоп и отново същото.
Няма как да стане с подобна "железария" 4К и ХДР .
Скоро не съм пробвал, но преди за Самсунг трябваше да се преименува и съответният вход на "РС" при връзка с компютър. Отделно (сега не съм пред тв) не се сещам при тях (или при новите модели изобщо) дали трябваше/имаше опция за превключване на HDMI входовете за разширен обхват, но то и няма особено значение, след като компютъра ти е с HDMI 1.4