Резултати от 1 до 10 от общо 10
Like Tree3Одобрявам
  • 1 Post By hristoslav2
  • 1 Post By Gena_bs
  • 1 Post By hristoslav2

Проблем с телевизор Samsung MU7002

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2016

Проблем с телевизор Samsung MU7002

Здравейте. Проблема е, че въпросния телевизор не иска да се включи. Когато натисна бутона за включване на дистанционното червения светодиод примига и до там. Същото се получава и с бутона на самия телевизор. Пробвах да го изгася от контакта и така го оставих около 10 минути, но ефект нямаше. След това пак го изключих от контакта и му изключих и ONE CONNECT BOX-а и отново изчаках, но отново не се включва. Ако се сещате за нещо помагайте. Ако не успея да го включа ще се обаждам утре на Самсунг. Телевизора когато го купувах си доплатих за допълнителна гаранция с което гаранцията стана 5 години и в случая в момента е в гаранция.

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Отговор: Проблем с телевизор Samsung MU7002

Проблема вероятно е в дефектирал Main board - само предположение. Трябва да се диагностицира в сервиз.

Ситуация 3. Когато индикаторът за режим на готовност на телевизора мига
    Проверете вашите предпазители от пренапрежение, ако използвате такива. Те могат да се износят с времето и да спрат да осигуряват достатъчно напрежение за вашия телевизор. Можете да замените предпазителите от пренапрежение. Мигащата лампичка показва или проблем със захранването, или с някакъв вътрешен компонент на вашия телевизор.
    https://www.samsung.com/bg/support/t...l-not-turn-on/
    fabia6300 одобрява това.

4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2016

Писах на SAMSUNG за моя проблем и сега ми върнаха отговор, че те отговарят само за стандартната гаранция от 2 година, а за допълнителните 3 години дето съм платил ще трябва да се обърна към търговеца. Демек трябва да се разходя до Технополис.

Благодаря за Вашето съобщение!

Анализирахме Вашата заявка и по-долу ще намерите нашия отговор.

Разбираме създалата се ситуация и Ви благодарим за времето и търпението, което сте отделили, за да ни изпратите съобщението и прикачените файлове.

Самсунг може да съдейства с гаранционен ремонт само в рамките на стандартната гаранция (2 години от датата на закупуване). Тъй като сте заплатили за удължена гаранция, за да получите гаранционно обслужване е необходимо да се свържете с търговеца, от който е купен продукта. За удължената гаранция магазините имат допълнителни договорни отношения със сервизи, към които могат да Ви насочат.

Благодарим Ви за проявеното разбиране!

Приятен ден,
    Екипът на Samsung Electronics България

5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Намери си застрахователната полица и касовата бележка от покупката.
    Прочети си внимателно условията в застраховката "ТЕХНОПОЛИС удължена гаранция"!
    ТЕХНОПОЛИС Удължена гаранция | Технополис БГ (technopolis.bg)
    Успех!
    fabia6300 одобрява това.

6. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2021

Стискам палци да свършат работа. Определено ще следя темата.

7. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2016

Обадих се на застрахователите на посочения номер в полицата и от там ми казаха в кой сервиз да го занеса. Телевизора вече е в сервиза и сега чакам резултат. Техника ми обясни, че сега ще го проверят и като установи каква е повредата ще се обади на застрахователите и те щели да решат дали има смисъл да се ремонтира или е по добре да ми дадат нов телевизор. Като имам нова информация ще пиша пак какво се случва.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2021

5.1.8. в резултат на овехтяване и амортизация на Продукта, следствие на обичайната му употреба
    Този текст е притеснителен, т.е ако дефекта не е причинен, а е от нормална употреба следва, че не се покрива от "удължената гаранция", т.е ще излезне че удължената гаранция всъщност е застраховка с некоректно наименование.

10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Няма какво да излиза!
    На чист български език е написано, че това си е ЗАСТРАХОВКА!
    Друг е въпросът, че наименованието й е заблуждаващо и Videolux/ ТП са за КЗП.

Всяка голяма верига почти, освен Техмарт, предлага такъв продукт към съответен застраховател.

11. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2016

Здравейте, днес си взех телевизора от сервиза и вече всичко е наред. Колегата hristoslav2 беше прав с неговото предположение, че проблема е в Main Board. Именно това ми казаха от сервиза, че проблема бил изгорял Main Board. Направи ми впечатление, че сега като вляза в меню инфо за телевизора ми показва модел MU7009, а до преди ремонта си показваше MU7002.

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

MU7002 е вариант за източна Европа
    MU7009 е вариант за Германия

Това са регионални ограничения - достъп да магазина за приложения и стрииминг платформи
    fabia6300 одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Проблем с връзване на PC към телевизор Samsung
    От krasykp във форум Samsung телевизори
    Отговори: 13
    Последно: 25-12-23, 21:22
  2. Проблем с телевизор SAMSUNG MU7002
    От fabia6300 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 11
    Последно: 15-01-20, 15:30
  3. Проблем с телевизор Samsung LE26R86BDX/XEC
    От mitak88 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 11-11-17, 16:35
  4. Проблем с телевизор Samsung
    От drumwize1 във форум Ремонт, сервиз и калибрация на телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 07-05-16, 17:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе