Отговор: 55QN95A или 65QN90A
Цитат:
Първоначално публикувано от
brotzki
На авто и мото състезания е включено на максимални стойности, които правят движенията много по-плавни и приятни за гледане.Е, има и някои артефакти чат-пат. При изключено , все едно насича и се 'пристрастих' към него. Дори гледами и филми с ниски стойности.
Преди години, когато карибрирах с тези паламетри, не получих някаква драснична разлика. Единствено цветовете бяха някак бледи, които мога да ги намаля от цветовете.
https://www.rtings.com/tv/reviews/sa...-2018/settings
При мен е точно обратното. Да, има сечене ако гледате в страни, но така работи като телевизор за 400лв и движенията са някак изкуствени и направо не мога да го гледам. Но всеки с вкуса си. Предполагам че щом тези които ги калибрират казват че за най добра картина трябва да са изключени предполагам е така.
Няма лошо,нека има и хора,които да си чакат "намаленията"
Цитат:
tvbox
Е, като вървят нагоре, ще взема нов модел, старите да си ги гледат.
ПС
Около Велик Ден, винаги има реални намаления в някои случаи, (обикновено в Техномаркет) по-добри от тези на Черният петък.
Колега какво купи? Аз се замислям да взема още един телевизор, но този път с VA панел Q95A 55" (ADS "Neo" вече си имам един :o)
Каква беше цената през месец Февруари ? Гледам сега е около 2600-2700лв в Емаг и при една промоция с отстъпка от 10% ще стане почти два пъти по-евтин от 55" Q95B (4200лв)
Според теб голяма ли е разликата между Q95A и Q95B ?
Когато купувах 65QN95A, беше 3300, после цената се вдигна и не падна под тази на която го взех. За 55“ нямам спомен. Сага мисля да взема QD-OLED, но все още не се предлага в България.
Има Samsung s95b в Те*нополиса
Има, но само 55“ и не може да се поръчва онлайн.
Колегата не ги ли взимаше само за тест, поне с такова впечатление останах. Едва ли за тест го е вълнувала цена, щом ще го връща.
Вчера в Технополис бяха сложили 55" 95A и 55" Q85A (ads панела, който за мен е много много сходен с Q90A)
Разликата беше доста голяма особено в контраста и цъфтежа. Като ги погледнах от ъгъл Q85A беше без коментар..
Споделям мнението на колегите по-горе, че за 2021г Q95A е единствената опция, която си заслужава парите (говоря само за Самсунг без да намесвам другите марки)
Ще заделя още малко пари и мисля да купя един (Q90A си го оставям за втори телевизор и Q80T минава за продажба)
Здравейте,някой знае ли от къде мога да закупя qn90a55 с VA матрица? В емаг предлагат само с ADS....също да кажете мнение за q90t/95t
Ще бъдеш доволен от 95t ако цената е решаваща за теб но иначе, гледах ги и двата и взех QN 95A.
В крайна сметка QD-OLED ще прогаря ли или още не е ясно?
Питам защото в момента в технополис q95t е на 2000лв,а единственото нещо което малко ме дразни,че 95t е с отделен бокс за кабелите...в същото време съм доста разочарован от емаг,а и то самсунг защото изрично ги питах техния qn90 55" с каква матрица е и те отговориха,че е с VA,почти не се замислих и го поръчах...дойде почнах да го разопаковам и забелязах,че 2те бели ленти в двата края на телевизора ги няма даже имаше и леки драскотини по корпуса от зад,викам си няма проблем нямах търпение да го включа и да видя с каква матрица е...е познайте с каква беше?ADS...който е гледал ревюта добре знае,че тоя телевизор трябва да е с VA матрица!пуснах го малко да видя как се представя,е за 2к телевизор с тоя панел е ужасен поне за мен,и като за капак забелязах и сивкаво петно в долния ляв ъгъл...директно го опаковах и го пуснах за връщане,иии така сега се чудя какво да взема за 2000лв което да е близко до qn90a с VA матрица и да е самсунг,а в същото време почвам да се замислям,че доста хора се оплакват от проблеми с матрицата на самсунг телевизори и то от по високите класове
Провери дали q95t е чисто нова неразпечатана бройка. Съмнява ме че са останали някакви които са отваряни или са били в магазина.
Цитат:
gego
Питам защото в момента в технополис q95t е на 2000лв,а единственото нещо което малко ме дразни,че 95t е с отделен бокс за кабелите...в същото време съм доста разочарован от емаг,а и то самсунг защото изрично ги питах техния qn90 55" с каква матрица е и те отговориха,че е с VA,почти не се замислих и го поръчах...дойде почнах да го разопаковам и забелязах,че 2те бели ленти в двата края на телевизора ги няма даже имаше и леки драскотини по корпуса от зад,викам си няма проблем нямах търпение да го включа и да видя с каква матрица е...е познайте с каква беше?ADS...който е гледал ревюта добре знае,че тоя телевизор трябва да е с VA матрица!пуснах го малко да видя как се представя,е за 2к телевизор с тоя панел е ужасен поне за мен,и като за капак забелязах и сивкаво петно в долния ляв ъгъл...директно го опаковах и го пуснах за връщане,иии така сега се чудя какво да взема за 2000лв което да е близко до qn90a с VA матрица и да е самсунг,а в същото време почвам да се замислям,че доста хора се оплакват от проблеми с матрицата на самсунг телевизори и то от по високите класове
One connect box е супер удобна кутийка, поради простата причина че можеш да я сложиш където искаш и няма да се чепатиш когато ти потрябва да включваш или изкл. кабели флашки и т.н. Относно матриците, мойта е чиста.
QN90 за голяма част от Европа е със IPS.