В повечето ревюта, телевизорите са в режим Кино и Топло2. Вероятно това е причината, да изглаждат с по-топли цветове. Ето тук S95B vs QN90B, пак е същото. Прекалено топлите цветове, не ми харесват.
В повечето ревюта, телевизорите са в режим Кино и Топло2. Вероятно това е причината, да изглаждат с по-топли цветове. Ето тук S95B vs QN90B, пак е същото. Прекалено топлите цветове, не ми харесват.
Този пост е редактиран от tvbox; 26-04-22 в 11:12.
На тази настройка те се доближават максимално до стандарта. Всеки видео сигнал се калибрира по този стандарт и това ти гарантира, че виждаш това, което е замислено и записано.
Те не са по-топли, а точните цветове.
Както съм казвал, няма полиция по калибрацията и всеки е свободен да гледа какъвто миш-маш иска.
Да, вероятно е така. Но съм убеден, че на масовият потребител, изобщо не му пука за точните цветове, още по-малко за калибриран телевизор. Преди няколко години, мой познат върна фабричните настройки на калибриран телевизор, още същата вечерПовечето търсят най-въздействащият според тях режим, а кино с топли тонове със сигурност не е такъв, особено за спортни събития.
Със сигурност на масовия потребител не му пука за цветовете и изобщо за качеството на образа. Само се чудя защо си дава парите за топ модели, а не купува най-евтиното възможно, не го пуска в динамичен режим и да се радва на шаренийка.
Щом им харесва да гледат футбол на синьо-зелена трева може и да излизат извън стандартите.
Като гледаш на жълто-зелена трева , по ли те кефи...![]()
Чак такива радикалисти, които да гледат в динамичен режем, едва ли са много. Масово се гледа в стандартен. При Топло2 , определено си жълтее, без значение какъв е режимът.
Този пост е редактиран от lazarus18; 26-04-22 в 20:44.
Да кажа нещо и аз,за последните 15 години,калибрация на LSD до 2020,просто смешки,технологията не можеше да го даде,заблуждаваха хората, всичко постигнато от 2020 насам за LCD,най вече Qled И Miniled,успяха да докарат нещата до там че лед технологията да си съперничи с Оледа и при Калибрацията.
- - - - - - - - - -
За пример Q9Fn срещу QN90a калибрирани.
Този пост е редактиран от Mirobota; 28-04-22 в 17:33.
Не знам какво LSD си гледал последните години, но всички LCD телевизори над средния клас си се калибрираха отлично.
Да, имаха си своите ограничения в динамичния обхват, но се постигаше напълно коректен образ след калибрация.
Хубавото през последните години е, че повечето модели идваха доста добре настроени фабрично.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
По-скоро е бил на lsd като се е упражнявал върху клавиатурата [emoji1]
Sent from my iPhone using Tapatalk
Кабана е ясен,просто момче,за теб,гледай видеото и тогава пиши.
- - - - - - - - - -
За LSD ще го поправя,Кабан.
55S95B с код TVSAMSUNG15 сваля цената на 3400 лв в Емаг.Останаха няколко бройки.
Този пост е редактиран от brotzki; 19-05-22 в 09:36.