Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 17
Like Tree2Одобрявам

Samsung UE32F смарт тв се рестартира (буутлууп)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2021

Samsung UE32F смарт тв се рестартира (буутлууп)

Здравейте.
    От може би година се появи проблем, който миналото лято изчезна от самосебе си, това лято пак се появи. Даже го бях носил в сервиза на Стамболийски и Одрин и там работи 2 дни без да се рестартира, като човекът каза, че нямало проблем с телевизора. Затова се усъмних в проблеми с напрежението (контакт) или сигнала от оператора. Но имам още 2 самсунга в същото жилище, единият пак F серия и те не правят такива проблеми. Четох за проблеми със смарт хъба 2022г. на F сериите, за които Самсунг уж знаели и щели да остранят. Дали не ги пенсионират тихомълком така чрез някой ъпдейт не знам.
    Телевизорът е смарт F серия, 32 инча. При пускане с дистанционното, показва смарт логото, 5те иконки на смарт хъба, полумесеца на канала вдясно, загасва за секунда с черен екран и показва канала за секунда-две, след което започва отначало със смарт логото.
    Вчера забелязах, че ако успее да стартира нормално, след няколко буутлуупа и веднага след като е пуснат, вляза в менюто, също се рестартира, а ако не вляза в него, може да не се рестартира и да си работи нормално. Също така понякога както си работи, почва от нищото да се рестартира.
    Какво пробвах без успех:
    -Рисет на смарт хъба
    -ъпдейти
    -Проверих всички сплитери и букси по кабела в къщата за лош сигнал, понеже ми се стори, че на мястото на друг телевизор не се рестартираше, но това може да е измамно, защото след определен брой буутлуупове се стартира и работи нормално, друг път просто си пали нормално от пръв път, а ако не се пипа менюто веднага след стартиране (иначе ако се включи по-късно, работи без рестарт) също работи.
    - Пробвах захранване в друг контакт
    - Софт рисет с изключване от контакта за 1 минута
    - Друго достанционо, включително приложение от телефон
    - Фабрични настройки
    Направи ми впечатление, че ако извадя кабела на кабелната от него, по време на буутлуупа, стартира нормално и изписва липса на сигнал. Като върна кабела продължава с буутлуупа. Изключване за известни минути от контакта или няколко буутлуупа му помагат накрая да сработи, когато се инати и не стартира от първия път.
    Обадих се в друг сервиз в София, казах ми, че е дънна платка, 200лв. само за нея. И че това с изваждането на кабела става от промяна на напрежението в дънната платка, като се извади коаксиалния кабел.
    Струва ли си ремонтът, предвид че К серия втора ръка е 270лв., някой имал ли е такъв проблем, ако да как го е отстранил? Не ми е зор да имам нов телевизор, гледа го възрастен човек, от време навреме ползва ютюб на него, навремето го ползваше за скайп, но да не и прави мизерии като си гледа нейните предавания.
    Четох из интернет за даване накъсо на някакви пинове на ЕЛПРОМ-а, ако не бъркам така се казваше? Това дали ще помогне в моя случай?
    Благодаря в аванс!
    Този пост е редактиран от unbekannt; 15-09-23 в 15:24.

2.  

3. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016

Отговор: Samsung UE32F смарт тв се рестартира (буутлууп)

Ако не се лъжа F серията е на 10 години. Вероятно му е дошло времето.

4. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2021

Цитат Първоначално публикувано от sony 1 Виж публикацията
    Ако не се лъжа F серията е на 10 години. Вероятно му е дошло времето.
    Да, на 10 е.
    Т.е. не си заслужава да се ремонтира, дори с нова платка, защото друго ще му стане или ще го доубият с ъпдейт тихомълком?
    Т.е. не си заслужава дори да си взимам примерно и К серия на старо, понеже тя е едва 3г. по-нова и скоро ще почне да прави същите мизерии предполагам?
    Този пост е редактиран от unbekannt; 15-09-23 в 14:55.

5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Ако правилно съм разбрал, тв е на кабелна CAM?
    Няма външен приемник или друго устройство, включено в него.
    Премести телевизора на мястото на някой от работещите или направо ги размени.
    Ако проблемът остане на постоянното място на 32", купуваш си галваничен разделител за кабелна телевизия от някой магазин за електроника/ SAT техника, включваш го между коаксиалния кабел на кабелната и телевизора.
    Къде се слага галваничен разделител (setcombg.com)
    Галваничен разделител SG-4170 - VGA SAT TV (vga-sat.com)

6. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2021

Нямам приемници от няколко години, откакто минах на тези F серии на Самсунг, само CAM модули. Имам 2 сплитера, но ги проверих.
    А не мога да разменя апарати, защото са ралични големини на екрана.
    Та ще монтирам едно такова и ще пиша. Иначе гледам при китайците уж проверен мейнборд на такъв телевизор върви 75лв. с доставката до България. Та това май остава втори вариант.
    Благодаря!

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от unbekannt Виж публикацията
    Направи ми впечатление, че ако извадя кабела на кабелната от него, по време на буутлуупа, стартира нормално и изписва липса на сигнал. Като върна кабела продължава с буутлуупа.
    Ръзкачи всичко свързано към телевизора и тогава го стартирай и пиши какво става.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2021

Монтирах това:
    http://steinberger.bg/product/10248/...l-wpm-gif.html
    Телевизорът беше изключен от мрежата и кабелната преди това, като стартитах преди да монтирам беше в буутлууп, като извадих коаксиалния кабел, стартира, даже менюто не го рестартираше. Монтирах разделителя и за кратко тъкмо се радвах, че стартира нормално после и взе, че пак се рестартира. С изваден коаксиален кабел се стартира, но натисна ли бутона меню и покаже ли менюто, отново се рестартира.
    Да му купя дънна платка от китайците и да пробвам с нея, преди да замине за рециклиране?
    Този пост е редактиран от unbekannt; 16-09-23 в 19:48.

10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Аз ти дадох линк със снимка, за да си наясно какво да търсиш. не да правя реклама на някого.
    Това чудо на българската инженерна мисъл мисля, че иска допълнително външно заземяване. Като гледам никелираното винтче на корпуса е за това.
    Не ми се чете упътването му, така, че провери си сам дали е така.

Като искаш да се набуташ с неизвестен краен резултат, давай си парите на китайците! Всъщност за мен е известен - незнайно състояние на платката с неизвестен firmware. Следва нова тема - откъде и как да намеря правилния софтуер, за да заработи телевизора.
    В крайна сметка можеш да го пуснеш за продажба на части.

Толкова ли е трудно да размениш телевизорите за проверка?

11. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2021

Инсталирах разделителя директно само преди проблемния телевизор, да го отделя дори от другите 2 в къщата, да видим дали ще изключи пак. Сега засега работи, до кога...
    Аз за проверка мога да ги разменя, т.е. даже съм слагал малък телевизор на мястото на проблемния и той не се е рестартирал в продължение на 2 дни миналото лято.
    Това, което съм инсталирал е от Щайнбергер (бивш Конрад), а винтчето му е за заземяване към зануляването на мрежата, в случай, че някой иска да си изолира телевизорите от гръмотевици, работи и без него, без защита от гръмотевици обаче.
    Не разбрах че трябва да взимам конкретна марка разделител, съжалявам. Защо мислиш, че този не работи?
    Този пост е редактиран от unbekannt; 16-09-23 в 20:28.

12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

SONO Галваничен изолатор и филтър за кабелна ТV WPM-GIF - Предпазители
    Опитвам се да ти обясня, че за да работи коректно, това устройство трябва да е заземено!
    Другият тип само се присъединява към коаксиалната линия без допълнително заземление.
    Напълно е възможно да имаш проблем и в захранването 230V (в същия контакт или кръг да имаш неизправен мощен консуматор). Примерно хладилник.
    Но по описаното е точно външно смущение по коаксиалната линия. Виж линка към темата, която дадох!
    sasho1bs одобрява това.

13. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2021

В упътването му пише, че работи без заземяване, ако не се търси ефект на предпазител от гръмотевици.
    Иначе това е платката, китайската е същата, пишат я и за ревизия А и за В, но без буксата за САМ модула на нея, явно ще трябва да се припои допълнително.Но дано не опираме до там.
    А заземяване ей сега ще му пусна, не е проблем.
    На този контакт малката F серия е работила с години, преди този проблемния, без да се рестартира.
    Първоначално го монтирах разделителя преди първия сплитер, сега директно преди телевизора ще го сложа, да изключа проблем с някои от другите 2 телевизори, които нямат видими проблеми.
    Edit: Пуснах и заземяване. Засега работи, да видим до кога.
    Ако се окаже, че този разделител работи на този телевизор, смятам да сложа един и преди първия сплитер, да пази всички телевизори.
    А иначе взех този разделител, защото Щайнбергер бяха единствения физически магазин, от който да купя такова устройство и да го монтирам днес. В делник не съм при телевизора.
    Този пост е редактиран от unbekannt; 16-09-23 в 21:47.

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Галваничният изолатор се слага на коаксиалниат кабел преди буксата към телевизора. Целта му е, да изолира от пренапрежение, когато някой друг телевизор в същата мрежа(другите два или на съседите ти) има повреда(прецакан кондензатор на антенният вход) което води до пускане на пренапрежение по същата тази коdксиална мрежа и от там объркването в работата на процесора l телевизорите от същата мрежа.
    Освен кабелна телевизия има ли още нещо свързано към телевизора - блу-рей плейър, DVD, медиен плейър, PC....?
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 17-09-23 в 15:08.

16. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2021
    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Галваничният изолатор се слага на коаксиалниат кабел преди буксата към телевизора. Целта му е, да изолира от пренапрежение, когато някой друг телевизор в същата мрежа(другите два или на съседите ти) има повреда(прецакан кондензатор на антенният вход) което води до пускане на прпенапрежение по същата тази коексиална мрежа и от там объркването в работата на процесора н телевизорите от същата мрежа.
    Освен кабелна телевизия има ли още нещо свързано към телевизора - блу-рей плейър, DVD, медиен плейър, PC....?
    Нищо няма. Има тв бокс на малката Ф серия, но пък аз му бях разкачил коаксиалния кабел на него, щото се ползва само за онлайн стрийминг, а голямата Ф серия пак си се рестартираше. Третият даже не е смарт и няма нищо към него.
    А доколкото разбрах от предишната тема за монтажа на тези устройства, монтират се и на главния коаксиален кабел, идващ от доставчика. Аз така го сложих вчера, но не помогна, затова го преместих на кабела само на проблемния телевизор.
    Този пост е редактиран от unbekannt; 17-09-23 в 12:46.

17. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2010

Предлагам да изключите всички външни устройства и да проверите как работи само на ефирна ТВ с един къс проводник, включен в антенната букса.

18. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2021

Засега вече осми ден не се наблюдават отклонения при работата на Самсунга, след включването на разделителя само на неговия кабел и заземяването му. Благодаря на включилите се! Дано темата помогне и на други колеги!
    Този пост е редактиран от unbekannt; 22-09-23 в 17:55.
    Gena_bs одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. QE55Q7FNATXXH се рестартира сам!
    От shmizi във форум Samsung телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 08-03-19, 21:56
  2. Samsung UE55KU6672 Смарт дистанционно
    От bobkatagaz във форум Samsung телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 22-11-18, 13:20
  3. SAMSUNG 37М86В се рестартира или картината застива
    От vodoraslo във форум Ремонт, сервиз и калибрация на телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 28-06-17, 21:41
  4. Проблем със смарт дистанционно на Samsung
    От MartinNez във форум Аксесоари за телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 03-01-16, 22:45
  5. PC-то ми рестартира
    От jazzman във форум Общ - софтуер
    Отговори: 8
    Последно: 18-10-05, 15:58

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе