Резултати от 1 до 13 от общо 13
Like Tree5Одобрявам
  • 1 Post By sasho1bs
  • 1 Post By AntrAcsA
  • 1 Post By sasho1bs
  • 1 Post By sony 1
  • 1 Post By sony 1

SAMSUNG QE-75Q70C QLED - проблем с филми от флаш памет

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Nov 2023

SAMSUNG QE-75Q70C QLED - проблем с филми от флаш памет

Ползвам този модел samsung-qe-75q70c
    форматирам флаш памет NTFS. Качвам филми 20,40 ГБ, Някои път тръгват, друг път не. Нещото за което пиша е - Качвам сериал 1-10еп. Изгледах ги и качвам от 10-20еп. Не тръгнаха. "Не подържан формат" Отново прехвърлих от 1-10 и не те не тръгнаха, а допреди 30 мин ги гледах. Много е странно. На хартия подържа формата и кодеците на филмите, но пише "Не подържан формат"
    Идеи? обмислям и закупуването на ТВ бокс заради тия глупости.
    https://shopco.bg/product/samsung-qe...визори/
    Този пост е редактиран от Iso84; 25-11-23 в 09:21.

2.  

3. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016

Отговор: SAMSUNG QE-75Q70C QLED - проблем с филми от флаш памет

Oт ден първи съм сложил бокс на Самсунга и не се занимавам с глупости. Препоръчвам.

4. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Имал съм подобен проблем със стар самсунг и външен хард. Свалих съдържанието на телефона и го пращам със смартвю на телевизора. Всичко заспива. От дистанционното работи превъртане, титри и тн. Забравих за флашки,хардове, памети и безполезни спомагателни кутийки.
    Този пост е редактиран от brotzki; 25-11-23 в 10:43.

5. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Burgas

Инсталирай си един Plex и ще си гледаш всичко през мрежата. На моите самсунги имам проблем само с NF WEB риповете от вградения плеър. С плекса всичко си върви.
    Този пост е редактиран от sasho1bs; 25-11-23 в 13:06.
    AntrAcsA одобрява това.

6. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от sasho1bs Виж публикацията
    Инсталирай си един Plex и ще си гледаш всичко през мрежата.
    Подкрепям ! Да малко трябва работа, за да си го конфигурираш, да имаш РС на което да събираш филмите , но пък е голямо удобство и не се налага да разнасях флашки, боксове и т.н.

Аз си направих 12 TB плекс сървър , качил съм над 100 филма също така и много сериали, клипове, музика.

Имам плекс на всяко устройство вкъщи, дори сестра ми в Пловдив съм и направил профил и ползва моя сървър, както всички комшии около мен, дори в колата ми имам плекс.

Едно че е изглежда супер, само си търси датабазата за всяко едно съдържания, имаш много опции за регулиране на качеството, катко и автоматично търси субтитри, само като забележка бих посочил в това че няма много опции за по прецизно регулиране на местоположението на субтитрите.

Този пост е редактиран от AntrAcsA; 25-11-23 в 16:53.
    sasho1bs одобрява това.

7. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016

А с 4К филмите по 50,60,100,120 гигабайта справя ли се плекса ? Или вървят само малките по 4,5,10 гигабайта

8.  

9. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от sony 1 Виж публикацията
    А с 4К филмите по 50,60,100,120 гигабайта справя ли се плекса ? Или вървят само малките по 4,5,10 гигабайта
    Не знам дали имам много 4К филми, повечето са ми FULL HD с висок битрейд, за да може самите файлове да са по малки и да кача повече филми макар че както казах има много съдържание, не съм запълнил и 10% от мястото към момента. Сега ще сваля някой 4К филм и ще пробвам.

10. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Burgas

Няма проблеми с големите файлове. Ако трябва да прави поради някаква причина транскодинг, вече зависи от процесора как щe се справи. До сега не съм имал никакви проблеми. Снощи гледах Опенхаймер, 4K HDR 82gb никакви ядове. Рядко ползвам плекса, но филма е DTS а самсунг вече не го поддържат. В този случай плекса го прави на dolby digital. През другото време ползвам samsung pc share, още от както имах c6000 .Върви си безпроблемно и на новите модели, но тя само чете от харда, не прави никакви промени по аудио като плекс.
    AntrAcsA одобрява това.

11. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от AntrAcsA Виж публикацията
    Не знам дали имам много 4К филми, повечето са ми FULL HD с висок битрейд, за да може самите файлове да са по малки и да кача повече филми макар че както казах има много съдържание, не съм запълнил и 10% от мястото към момента. Сега ще сваля някой 4К филм и ще пробвам.
    Свалих "Спасяването на редник Райън " 4К HDR 10, и с Plex-a в ТВ-то върви идеално без насичания, направих видео , макар не е точно това което виждам, и ако има някакви несъвършенства, насичания в движенията и картината е от камерата която също компресира сигнала доста, но да, файла бе 11 Gb, но както каза Сашо, много зависи от РС-то, на което е сървъра, ако има не лош процесор и GPU което да поддържа хардуерно декодиране, няма да имаш ядове.

P.S. ТВ-то е Samsung Q7F и звука е от него, без саудбарове или буфери ! Не знам как са го постигнали но.. саунда е страхотен, супер тънка е и как са успели да му вкарат такъв звук.. не знам.

Трябва да опитам с нещо по тежко.
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 25-11-23 в 17:21.

12. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016

Пробвах и аз с филма Аквамен 4К 58 гиги и върви без ядове. Но Плекса не вижда BDMV и трябва да се вади с програмка. За начало Плекса става, като се вземе телевизор, но за сериозна употреба, Коди си е Коди.
    Този пост е редактиран от sony 1; 25-11-23 в 21:15.
    tek одобрява това.

13. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Burgas

Бихте ли ми пратили линк, да проверя при мен дали не вижда такъв тип формат, BDMV. До сега не съм попадал на филм или сериал който да не ми е тръгвал през плекса, но процесора и видео картата ми не са лоши.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2014
    Живее в
    София

При мен през плекса не излиза Долби Атмос. Работят само 4 канала+ център и бас. При вас как е?

16. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016

Цитат Първоначално публикувано от sasho1bs Виж публикацията
    Бихте ли ми пратили линк, да проверя при мен дали не вижда такъв тип формат, BDMV. До сега не съм попадал на филм или сериал който да не ми е тръгвал през плекса, но процесора и видео картата ми не са лоши.
    SHAZAM Shazam!.2019.1080p.CEE.Blu-ray.AVC.TrueHD.7.1-BLUEBIRD
    https://zamunda.ch/banan?id=571752&t=movie

PPlex не поддържа използването на ISO, IMG, Video_TS, BDMV или други формати на „образ на диск“. Ако искате да ги използвате с Plex, трябва да ги конвертирате в съвместим формат.
    https://support.plex.tv/articles/201...image-formats/
    Този пост е редактиран от sony 1; 26-11-23 в 09:49.
    sasho1bs одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Проблем с USB флаш памет
    От wdwdwd във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 22-02-21, 22:33
  2. Отговори: 4
    Последно: 02-02-13, 21:31
  3. проблем с флаш памет
    От bilian във форум Общ - софтуер
    Отговори: 6
    Последно: 05-01-11, 16:41
  4. Проблем с флаш памет
    От lacoolman във форум Общ - хардуер
    Отговори: 5
    Последно: 16-04-09, 12:59
  5. Проблем с USB флаш памет
    От Julian във форум Общ - хардуер
    Отговори: 9
    Последно: 28-01-06, 19:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе