Резултати от 1 до 2 от общо 2

как да подкарам Sharp 26AD5 през VGA като хората

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    17
    #1

    как да подкарам Sharp 26AD5 през VGA като хората

    Здрасти,
    взех си миналата седмица един Sharp 26AD5 по препоръките на форумците тук, но нещо голямо дърво ям с връзката към ПЦ-то през VGA (и двата ми лаптопа).

    ПЪРВО - със стандартен VGA кабел не става на повече от 1024х768. Убих се от зор и накрая открих разковничето - за Шарповете трябва по-специален VGA кабел, добре че беше ikarus, който ме светна и си купих кабел без липсващи крачета след 5 дни търсене успях да намеря такъв и то някъв фалшак за 3 лева. Долу съм пейстнал постинга на ikarus за справка на който има същият проблем. Иначе не е от лаптопите ми или видео картите, защото на един приятел на самсунга 26" ЛЦД ТВ си работят с нормален VGA кабел в 1360х768 без никви задръжки.

    ВТОРО - като сложих този кабел с 15-те крачета видеокартите веднагически разпознаха резолюцията и сега си работи. Но остава един УЖАСЕН проблем, а именно че нещо не е чиста картината. Предполагам знаете как като се вгледаш отблизо в буквите и си личи, как заемат не 1 пиксел, а 1.5 например. Появяват се едни сенки и става една замазана картина, много дразни. На този въпросният Самсунг го нямаше това, като успеех да уцеля точната резолюция и си даваше кристално качество, без такива мазаници, все едни си гледам монитора на лаптопа. Пробвах какво ли не, мъчих телевизора, компютъра, инсталирах powerstrip, играх си, дори и резнах 5-тият пин на VGA кабела, за да стане и моят точно като описаният от ikarus и не иска и не иска.

    Някой има ли опит с подобна глупост, поне ме насочете къде да търся, pixel shading ли се нарича този проблем и как се бори???? Има ли надежда нещо да се получи ако си купя VGA-DVI преходник и DVI-HDMI кабел (нямам DVI портове нито на ПЦтата нито на ТВто). Има ли надежда да си купя едно настолно ПЦ със ХДМИ видео карта и да го закача за монитора и така да си го ползвам. Купих си 26" вместо 32" само заради опцията да бъде и монитор за ПЦто и ако не стане ще си изям ушите.

    ПОМОЩ!!!

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    17
    #2

    Re: как да подкарам Sharp 26AD5 през VGA като хората

    Ето и безценната помощ от ikarus, която я има в една друга тема тук:
    Цитат на: ikarus в 2.12.2007, 00:40
    В четвъртък се сдобих със SHARP LC-32WT1E - отне ми цяла седмица гледане по магазините в Бургас и четене по форуми.
    В магазина /Зора - там беше на промоция за 1439 лв/ пробвах с лаптопа си връзка през VGA изхода с техен кабел и там ми изкара без проблем 1360х760, но сега в къщи не може да вдигне повече от 1024х768, при това вече втори кабел купувам - веднъж от приятел от компютърен магазин, втори път кабел от Технополис.
    Видеокартата ми е ATI Х1600 и определено не мога да открия проблема.
    Първоначално си променям разделителната способност на екрана на 1360х768, после си пускам Clone и ми вади на екрана на телевизора Unsupported Format!
    Моля, ако някой се е сблъсквал с проблема да сподели какво е решението.

    Блягодяря!

    Тъй като никой не можа да ми отговори на въпроса за кабела - аз сам стигнах до отговора.

    Това което окрих е следното и вярвам, че важи за всички собственици на Sharp поне от последното поколение LCD телевизори.
    Проблемът с VGA кабелът е, че първите два кабела, които съм купил са били стандартни кабели за връзка с кинескопен монитор - от там поради неопределена причина телевизора качва само до 1024*768.
    След пълна обиколка по всички магазини и връщане до Зора установих, че кабелът с който съм тествал връзката между лаптопа ми и телевизора е кабел от течно кристален монитор, а не кабел от типа на Roldex и други, които продават във всичките възможни магазини за техника.
    Търсете само кабел за връзка със LCD монитор - ще ви гледат тъпо по магазините, така че уточнете точно за какъв кабел става въпрос и къде се намира липсващия контакт на кабела, както съм описал по долу. Когато купувате Sharp e желателно да се сдобиете с такъв кабел - с мъжки изходи и от двете страни.
    При кабелите за LCD екрани липсва едното контактче в горния десен ъгъл, а при тези които се продават в Техномаркет, Технополис, Зора и по компютърните магазини контакта, който липсва, е на втория ред, предпоследен от ляво на дясно.
    Не мога да приложа снимка - форума нещо се бъгва!
    Ако някой желае такава, да ми пусне лично съобщение.

    Поздрави на всички участници във форума и да си ползвате телевизорите със здраве!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Проблем със звука през HDMI Sharp Aquos LC-46X20E
    От dunkov във форум Sharp телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 13-11-12, 22:46
  2. Как да подкарам през рутер DC++
    От meho във форум Мрежи
    Отговори: 6
    Последно: 26-02-10, 09:22
  3. Въпрос към хората с IP камери
    От FearMe във форум Общ - софтуер
    Отговори: 3
    Последно: 23-10-09, 00:25
  4. Хората от власта и техните имоти
    От DoRa във форум Коментирай новина
    Отговори: 5
    Последно: 21-11-06, 14:02
  5. Държавата срещу хората
    От BerkStock във форум Коментирай новина
    Отговори: 26
    Последно: 13-07-05, 22:36

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе