Здрасти,
взех си миналата седмица един Sharp 26AD5 по препоръките на форумците тук, но нещо голямо дърво ям с връзката към ПЦ-то през VGA (и двата ми лаптопа).
ПЪРВО - със стандартен VGA кабел не става на повече от 1024х768. Убих се от зор и накрая открих разковничето - за Шарповете трябва по-специален VGA кабел, добре че беше ikarus, който ме светна и си купих кабел без липсващи крачета след 5 дни търсене успях да намеря такъв и то някъв фалшак за 3 лева. Долу съм пейстнал постинга на ikarus за справка на който има същият проблем. Иначе не е от лаптопите ми или видео картите, защото на един приятел на самсунга 26" ЛЦД ТВ си работят с нормален VGA кабел в 1360х768 без никви задръжки.
ВТОРО - като сложих този кабел с 15-те крачета видеокартите веднагически разпознаха резолюцията и сега си работи. Но остава един УЖАСЕН проблем, а именно че нещо не е чиста картината. Предполагам знаете как като се вгледаш отблизо в буквите и си личи, как заемат не 1 пиксел, а 1.5 например. Появяват се едни сенки и става една замазана картина, много дразни. На този въпросният Самсунг го нямаше това, като успеех да уцеля точната резолюция и си даваше кристално качество, без такива мазаници, все едни си гледам монитора на лаптопа. Пробвах какво ли не, мъчих телевизора, компютъра, инсталирах powerstrip, играх си, дори и резнах 5-тият пин на VGA кабела, за да стане и моят точно като описаният от ikarus и не иска и не иска.
Някой има ли опит с подобна глупост, поне ме насочете къде да търся, pixel shading ли се нарича този проблем и как се бори???? Има ли надежда нещо да се получи ако си купя VGA-DVI преходник и DVI-HDMI кабел (нямам DVI портове нито на ПЦтата нито на ТВто). Има ли надежда да си купя едно настолно ПЦ със ХДМИ видео карта и да го закача за монитора и така да си го ползвам. Купих си 26" вместо 32" само заради опцията да бъде и монитор за ПЦто и ако не стане ще си изям ушите.
ПОМОЩ!!!