Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 27

Държавата срещу хората

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,687
    #1

    Държавата срещу хората

    http://bulgaria.indymedia.org/newswi...4011/index.php



    Засега ще се въздържа от коментар...

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    256
    #2

    Държавата срещу хората

    Мдам... Софиянски направи простотията и поредната мизерия, след което избега в парламента да гледа на спокойствие какво ще излезе като резултат от неговия "тежък труд" като кмет [!]

  4. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    771
    #3

    Държавата срещу хората

    С риск да изнервирам много хора тук - отново държавата беше непоносимо толерантна - тая работа трябваше да я свършат преди дни, а не да си играят със здравето на милион и нещо хора за сметка на стотина безработни...според мен държава значи ред ...във всяка една от европейските демокрации да са ги изритали още на втория ден....Начините са ясни: наемат се адвокати и се съди когото трябва...друго си е обаче да се правим на интересни безплатно...a аз самия лично съм изненадан, че не се намериха 100-на софиянци да идат до суходол и да им счупят главите на тези...



    добавено // страхотна картина на Берк----кой би се гордял с това??!!



    Джулиан - никой не може да бъде осъден за несправяне с проблем - аз поне не съм чул за осъден поради некадърност...най много да бъде уволнен...е той се самоуволни...що не си доволен? Ако не беше станал депутат, едва ли щеше да е в бюрото за безработни - вероятно щеше да оглави някоя партийна фирма...

  5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #4

    Държавата срещу хората

    Софиянски трябва да бъде съден за нерешаването на проблема с боклука. То ясно защо стана депутат, но трябва да му се отнеме имунитета и да бъде вкаран в затвора.

  6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,687
    #5

    Държавата срещу хората

    И пак - не коментирам...




  7. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #6

    Държавата срещу хората

    "прекрасна" картинка. искате ли едно лесно и типично българско решение?



    уволняват се 1/2 от работещите софиянци, които стават клошари и разчистват горепоказаното за точно един ден. за допълнителна помощ се обръщаме към природозащитниците, които събират де що има бездомно куче и от всичко ще остане само спомен.



    хора, не ви ли ПИСНА да се борим със симптомите, а не с причинителите на болестта?!



    причината софия да e зарита с боклук не са 100-те протестиращи, а недалновидността и крадливостта на властимащите! вижте си данъците върху недвижимите имоти и вижте каква голяма част е такса смет. къде е? да не би да са я взели суходолци?



    не смятам да се оправдавам, че съм варненец, и че ако на мен боклука ми стоял пред вратата сигурно съм щял и аз да съм недоволен. да, щях да съм. но някой да е избил железничарите във франция, които са едно от най-стачкуващото съсловие на планетата? щети от милиони и милиони евро, но никой не ги бие. защото ТЕ СА СИ В ПРАВОТО ДА ПРОТЕСТИРАТ! право, което ние имаме до момента, в който решим да го упражним. но понеже на държавата или по-точно, властимащите, не им отърва - хоп, със задна дата си губим правата.



    в заключение ще дам решение в стила "бой по виновните суходолци", само че на друг проблем - ниските доходи:



    избиват се всички 2 000 000 + пенсионери (да - бащите, майките, бябите и дядовците ви), които получават пенсии, спестяват се едни пари и се вдигат заплатите.

    няма нужда да търсим нови източници на приходи (=построете нови сметища), а намалете разходите (=преексплоатирайте съществуващите, а със спестените пари нека 10 човека общинари имат китно имотче на ривиерата)



    I rest my case

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    771
    #7

    Държавата срещу хората

    Всеки има правото да отстоява своето, да има претенции, да изразява гражданско неподчинение и т.н. но не за сметка на друга група хора. Щото редовия софиянец определено не е виновен за състоянието и проблема..Когато действията на правоимащите застрашат живота или здравето на други хора, в случая само 10-на хиляди пъти повече това вече не е демокрация и човешки права а РЕКЕТ, ИЗНУДВАНЕ...а от тук до АНАРХИЯ има само една крачка...



    имаше един подобен стар виц:

    "Ден първи - превзехме гората и изтласкахме немците.

    Ден втори - немците превзеха гората и ни изтласкаха от нея.

    Ден трети - превзехме гората и изтласкахме немците от нея.

    Ден четвърти - немците превзеха гората и ни изтласкаха от нея.

    Ден пети - на горския му писна и ни изгони всичките....:- ))))"

  10. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #8

    Държавата срещу хората

    Офтопик

    Berkstock, откъде идва прякора ти? Има ли нещо общо с фестивала другата седмица?

    /Офтопик



    По темата - изказаното от skynet се припокрива с мнението ми, така че няма да повтарям.

  11. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #9

    Държавата срещу хората

    Така погледнати нещата - кой е по-прав - софиянци или суходолци, задачата няма отговор. Едните са прави да отстояват правото си да не бъдат лъгани повече, другите - като си плащат данък смет, да им се събира и изхвърля боклука. Само че на мен нещо цялата работа ми прилича на една добре режисирана постановка:

    1. В един и същ момент и Суходолци и тия от Кремиковци, Сеславци и Локорско решават твърдо да се заинатят и да не преговарят.

    2. В същия този момент кмета на София се омита, скривайки се зад парламентарния имунитет и оставя за заместник един твърде мек и интелигентен човек, който не е готов да отиде докрай за да се реши възникващия проблем.

    3. Пак в този момент правителство и прокуратура отказват всякаква подкрепа на този човек, изхождайки от доста съмнителната позиция - ами Софиянски каквото си е надробил, да си го сърба.

    4. Екоминистерството решава да си играе на бюрокрация и последователно отхвърля всички предложения за алтернативни площадки и възможни решения на проблема. Екоминистерката и министерката на извънредните ситуации изчезват от хоризонта и отиват да се къдрят неизвестно къде.

    5. Намесата на държавата идва едва тогава, когато положението става наистина нетърпимо и столицата е заплашена или от епидемия или от бунт, а платената ни журналистика се стреми всячески да представи нещата във възможно най-скандална светлина и крещи с пълно гърло: "Помощ!!! Бият Паниковски!"

    Задайте си въпроса: Кому е нужно всичко това? Кой печели от боклука в целия свят? И когато догодина ви поискат двойно по-голяма такса смет се сетете за това, кой кара най-скъпата кола на Балканите? И моля ви, не казвайте че за това е виновна Атака.[:D]

  12. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000
    Мнения
    4,531
    #10

    Държавата срещу хората

    "Държавата срещу хората" ? По-скоро хората срещу държавата.

  13. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    143
    #11

    Държавата срещу хората

    Lupus: <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">И моля ви, не казвайте че за това е виновна Атака.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Е как бе...,гледай еврейската БТВ.Нали Сидеров отиде там и лакеите на евреите питат:"Ами тези от АТАКА не ви ли провокират, не ви ли подтикват към неподчинение..и тн. и тн."



    Ей, на тея евреи пяна им излезе на устата откак спечели АТАКА.

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    256
    #12

    Държавата срещу хората

    Хора стига с тая Атака бре, тея от нищо станаха на всяка манджа мародия []

  16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    1,563
    #13

    Държавата срещу хората

    //офф

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Lupus: <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">И моля ви, не казвайте че за това е виновна Атака.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Е как бе...,гледай еврейската БТВ.Нали Сидеров отиде там и лакеите на евреите питат:"Ами тези от АТАКА не ви ли провокират, не ви ли подтикват към неподчинение..и тн. и тн."



    Ей, на тея евреи пяна им излезе на устата откак спечели АТАКА.



    <div align="right">Originally posted by angel4o - 08/07/2005 : 23:34:43</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Не много малък...може би на години[?]...на акъл виждаме едно дете [:D]

    Евреи...световна конспирация...тече ли мисъл през не много малката ти главица?

    //офф



    По темата: аз лично смятам, че жителите на Суходол са в правата си - беше им обещано нещо и не бе изпълнено. Полицията трябваше да смаже другите "протестиращи"...още преди месец.

  17. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас
    Мнения
    1,137
    #14

    Държавата срещу хората

    Можаха да дадат на Царя половин България, а не успяха да намерят място за боклуци. Няма как да се уреди тази работа, защото от продажбата на тези площи могат да изкарат по някой (вътрешен) лев, а като ги направят сметище - само слава народна.



    Колкото до самия граждански бунт - може би това е вече последна инстанция на хората от Суходол, след като дълго време не са били от никъде чути. Неразумно са постъпили, че не са си преценили правилно мишената. Не софиянци и техния боклук трябва да са им трън в очите, а директно бич за немарливата властническа система.



    Срам и позор. Цял свят ще ни се смее - България потъна в собствената си мръсотия.

  18. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    771
    #15

    Държавата срещу хората

    Из "Новини за смет"

    ------------

    седмична амнистия на глупостта

    ------------

    И нещо общо за всички репортери - нито един от тях във всички телевизии нямаше смелостта да понесе отговора на суходолци и сеславски селяни по основния въпрос - защо не пускате боклука?! Сеславските селяни полудяха да говорят глупости (защото щял да се взриви!), суходолци казаха, че е все едно къде е боклукът - дали в Суходол или в центъра на София - пълно безумие и никой не му противоречеше. Репортерите знаеха, че са в прайм тайм и умно клатеха глави. И на най-простия зрител беше ясно, че суходолци вече фантазират в соса на дълбоката несправедливост към тях, и единствената репортерска реакция трябваше да бъде: "Вижте приятели, вие сте вярно много закъсали хора, обаче мисля, че ми говорите глупости." Суходолските екоексперти цяла седмица сваляха цената на новините, а репортери и водещи търкаляха глупостите им в ефира. Добре, че беше полицията да зададе правилния въпрос - а той беше: "Ако нямаш добра идея, защо стоиш на пътя, би ли мръднал малко, за да не те мръдна аз?" А суходолци бяха мръднали много наистина - това изпуснаха новините тази седмица."




Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Настройка на държавата на LCD Samsug c550
    От boqnkov във форум Samsung телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 19-08-11, 12:15
  2. За пътищата, държавата и нас
    От myrshavija във форум Коментирай новина
    Отговори: 6
    Последно: 04-02-08, 19:57
  3. Държавата купува Windows + офис пакет за 1500 лв
    От Eddie във форум Коментирай новина
    Отговори: 16
    Последно: 19-12-07, 02:35
  4. Срещу 120 млн.лв. от държавата всяко българче ще има лаптоп
    От Black Adder във форум Коментирай новина
    Отговори: 8
    Последно: 02-11-06, 14:52
  5. Отговори: 11
    Последно: 05-09-06, 01:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе