Отговор: Sharp LCD TV / FAQ - на първа страница
Още от самото начало се усъмних че LE650 НЕ Е Vestel защото в сервизното меню не се влиза като на Vestel (MENU 4725 4725) а като на Sharp (MENU 9 9 9 2 2 2) нио както и да е... Въпроса ми е как мога да видя първите два канала в EPG-то? Ако съм на 3-ти канал и дам стрелка нагоре не се скролират до втория канал а прескача в менюто отгоре?!?
Кажете каква му е играта на модела 50LD264E че и му е такава цената?
Ами виж в началото на темата има обяснено къде се произвеждат в зависимост от номера на модела. Това май е някакъв по-нисък клас и затова е по-евтин. Доколкото разбрах 50LE760E е с японски софтуер и някаква матрица, произведена по лиценз на шарп. Много му се навих нещо на този телевизор и не знам защо - нещо не ми хареса картината на другите (освен на Сони).
Цитат:
Първоначално публикувано от
a.petlichkov
Ами виж в началото на темата има обяснено къде се произвеждат в зависимост от номера на модела. Това май е някакъв по-нисък клас и затова е по-евтин. Доколкото разбрах 50LE760E е с японски софтуер и някаква матрица, произведена по лиценз на шарп. Много му се навих нещо на този телевизор и не знам защо - нещо не ми хареса картината на другите (освен на Сони).
купи си го и бързо ще се развиеш...........
Написаното по-горе важи за модели 2013 /LEX5X
Опасявам се, че моделът LE760 не е на Шарп.
Защо?
- Шарп не произвежда модели с пасивно 3Д -причината е че нейните панели са тип VA
- моделът е с 50" IPS матрица, а Шарп използва основно свой панели в собствените си телевизори, не произвежда 50"
Очакваше се в средата на годината да стартира производството на модела 60/70LE767 - с активно 3Д
SHARP LC 60LE767E CENAMI KUPUJ Z NAMI LC 60LE767E CENA
Телевизор Sharp LC-70LE767E, купить в Киеве - цены по Украине - описание в интернет-магазине ALLO.ua | Днепропетровск, Харьков, Запорожье, Одесса, Донецк
Но маркетолозите решиха че няма смисъл.
Sharp prezentuje nowe telewizory na rok 2014. - HDforum
LD 265/264(Direct LED) не е Вестел.LCD панела е на AUO и сглобката не е Вестел ,а Тайван.Те са 42/46/50 инча.Има и лого Aquos отгоре.Даже сам си го написал в таблиците за панела.И телевизори Вестел само сглобяват не правят LCD панели.
Днес го гледах този шарп. Никал не е лош, но не може да му се изключва сапунената опера...
Като сглобка е по-добре от LG и Philips.
Цитат:
destroyerone
LD 265/264(Direct LED) не е Вестел.LCD панела е на AUO и сглобката не е Вестел ,а Тайван.Те са 42/46/50 инча.Има и лого Aquos отгоре.Даже сам си го написал в таблиците за панела.И телевизори Вестел само сглобяват не правят LCD панели.
Знам че част от телевизорите им се произвеждат в Тайван(не знаех че се предлагат на европейският пазар), но ми е чудно кой е подизпълнителя - OEM?
SHARP
Остава, да ми напишеш и моделите на панелите и шаситата...:)
Цитат:
hristoslav2
Знам че част от телевизорите им се произвеждат в Тайван(не знаех че се предлагат на европейският пазар), но ми е чудно кой е подизпълнителя - OEM?
SHARP
Остава, да ми напишеш и моделите на панелите и шаситата...:)
Подробно не мога да ти отговоря в момента ,но кафяви кашони Вестел нямат в техния завод ще погледна ако мога да открия и нещо друго ,но в това съм сигурен.По принцип пишеше преди Тайван на всички с кафяви кашони и Япония.Доколкото знам 50 инча LCD панели правят AUO и Innolux като цяло аз поне не сам видял да има други производители и Sharp работят с AUO от доста време в серии от 1 до 4.
Sharp LC-42LE771E -предстои ми поръчка в интерсервиз. моля за мнения. Помагам на приятел! Благодаря!
Цитат:
sanomanevson
Sharp LC-42LE771E -предстои ми поръчка в интерсервиз. моля за мнения. Помагам на приятел! Благодаря!
Изненада ме с този модел..:)
Втората седмица показва, че е нов модел. 771 / 772
Любопитното е, че модела LE771Е липсва на официалната страница, а дизайна е сходен с този на LE760...
Search - Sharp
намерих го в списъка с гаранционните срокове
Garantieverlängerung - Sharp
P.S.
LC-42LE771EN - LC42LE771EN - LED TV - Sharp
LC-50LE771EN - LC50LE771EN - LED TV - Sharp
Изненада! В добрия смисъл???
Неизвестен за мен модел.
Как да видим заработените часове на тв Sharp?
Нужно е да влезем в сервизното меню набираме на дистанционното - MENU-999222 (без да бързате)
после отиваме на OperatingHours, там има часове и минути. Изход - END или MENU
Цитат:
MENU-999222 (неторопливо) -> ChassisOptions -> SysTimeSource
0 - Auto
1 - Use internal real time clock
2 - Use NTP
3 - Use DVB
0 - авто, 1 - встроенные часы, 2 - интернет, 3 - цифровое вещание
Там стоит "0", нажимаете например "1", затем ОК, затем Return (стрелочка с разворотом назад), потом лучше выключить ТВ с мордочки кнопкой и как лампочка погаснет - включить обратно. Должен использовать встроенные часы, соответственно меню "дата-время" должно работать. Если не поможет - вероятно через полный сброс и повторную настройку только.
Цитат:
hristoslav2
Неизвестен за мен модел.
Как да видим заработените часове на тв Sharp?
Нужно е да влезем в сервизното меню набираме на дистанционното - MENU-999222 (без да бързате)
после отиваме на OperatingHours, там има часове и минути. Изход - END или MENU
продължете с коментарите на 42le771 имам интерес към него и аз.
матрицата е на LG, но само това знам картината като на шарп ли си е или на LG?ч
Черното черно ли е ?
Цитат:
toki4
продължете с коментарите на 42le771 имам интерес към него и аз.
матрицата е на LG, но само това знам картината като на шарп ли си е или на LG?ч
Черното черно ли е ?
Не, но пък ще си с шарп.