Аз също се надявам никой вече да не си купува Шарп.
Все пак, въпреки отрицателните мнения изказани до тук, аз като пълен лаик, искам да попитам за този модел, негативи, позитиви?
Smart LED телевизор Sharp LC-43CFE6131E - Телевизорът Sharp Aquos LC-43CFE6131E от новата серия на Японския лидер и производител Sharp е модел с голям набор от функции на атрактивна цена, но без компромис по отношение на звук и качество на картината.
Внимателно съм изчел темата, не виждам чак толкоз много да са изревали. Моделът за който питам не е 3D, тази функция не ме интересува!
Да не би другите търговци(търгаши) да казват истината? Да не мислиш, че това са само ИСУ? Аз живея в Италия, в момента в една от веригите предлагат Хитачи– японско качество. В другата, аналогична на нашия Технополис, Телефункен–немско качество
и т.н. Това са си рекламни търговски трикове, за този когото хванат. Слушах онзи ден единият от консултантите как зарибяваше едно семейство с Телефункен
. Напълно съм наясно, че телевизора не е направен в Япония, а в Полша. Какво от това, сега гледам един девет годишен Самсунг 32“, който е правен в Словакия, не знам от къде са му чарколяците, а и не ме интересува! За девет години има едно пикселче на екрана черно и отказа DVB/T, не че ме вълнува, аз гледам през сателит на Виваком.
Не е въпроса къде е правен , а какво всъщност е и дали изделието изобщо има нещо общо с надписа , под който ти го пробутват . Тоя Шарп , както и ония Хитачи и Телефункен вече нямат нищо общо с фирмите чиито марки ползват .
На Vestel всичките заводи се намират край град Маниса ,близо до Измир. Няма никаква Полша, никакво немско, японско качество и т.н.
Май нещо не можем да се рзаберем, нали това питам! Какво всъщност е, за тези пари, кими сикинде, къде и с какво е направено?
P.S. За заводите на Vestel имам достатъчно информация къде се намират. Питам конкретно за този телевизор. Ако някой може да ми каже нещо, благодаря! Нямам намерение да ходя в Турция и да търся заводите!
Има Полша...UMC след като взеха правата на Sharp за Европа, купиха и техният завод в Полша.
Strategic Alliance SHARP – UMC | UMC
http://www.sharp-world.com/corporate...pdf/140926.pdf
купиха този завод
Introduction to Sharp Manufacturing Poland Sp. z o. o. (SMPL) | World Topics | Sharp Global
Factories & Research - Sharp
а Sharp се концентрираха в други сектори
https://www.sharpsde.com/
Този пост е редактиран от hristoslav2; 22-11-15 в 22:48.
Колега emil vasilev, Хитачи и Телефункен в горният си пост, давам като пример, как рекламират(мамят) търговците в Италия, а не само у нас и конкретно ИСУ, както мисли колегата DUNDURMA.Като казвам произведен в Полша, имам предвид, телевизора за който се интересувам конкретно аз. Все пак досега никой не отговори нищо на питането ми. Какви са плюсовете и минусите на този модел. Всичко изписано дотук са общи приказки. Това, дали има или няма, нещо общо със японската фирма Sharp, е съвсем друго нещо, пише го в шапката и не знам защо трябва да се обсъжда още и още...
За да ти отговорят на въпроса , някой от форума трябва да го е взел или да има достатъчно наблюдение за качеството на продукта. Явно такива няма ( или не им се говори) и това трябва да те ориентира донякъде.
То всеки си решава сам в крайна сметка - отиваш на място в магазина и тестваш , но последните няколко страници в темата са само с ... да кажем не особено ласкави отзиви, а и след едно примерно такова мнение -
, би трябвало де имаш не едно ами много "на ум" за стоката , към която проявяваш интерес .
Успех !
п.п. Не знам защо , но си мисля , че работата в случая е "аз съм решил , ама да питам все пак , пък после пак ще направя к'вот си бях решил" ...![]()
Най добре да отиде в магазина и да тества на място + да поговори с продавач консултантите за впечатленията им от модела.
http://www.sharp.eu/av/products/
SHARP LC-43CFE6131E - 109 cm (LC43CFE6131E), fiche technique, prix et avis consommateurs