Резултати от 1 до 5 от общо 5

Няма връзка с интернет при кабелен интернет – LC-50EQ3EA

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005

Няма връзка с интернет при кабелен интернет – LC-50EQ3EA

Здравейте,

Днес реших да пробвам да свържа телевизора към интернет по кабел. Купих суич, нов кабел. Включих суича към гнездото в стената, от суича пуснах кабел към кутията на доставчика на телевизия (работи си окей) и друг кабел към телевизора. Откъм суича всичко свети в зелено. Откъм телевизора свети в червено (не знам дали може да свети в друг цвят както при рутерите и суичовете).

На телевизора пробвах дори връщане към фабричните настройки. Не помогна. Показва, че е свързан с етернет, но интернет няма.

Пробвах от рутера да задам статично IP. От телевизора се връзва към статичното IP (там също съм задал IP Settings > Static > 192.168.1.150, Gateway 192.168.1.1, Network prefix length: 24, DNS1 и DNS2 са тези на доставчика ми на интернет (пробвах и с празни полета, и с DNS-ите на Google (8.8.8.8)). Нищо не помага – няма връзка с интернет.

През Wi-Fi всичко е наред.

Идеи как да подкарам интернета?

Прикачени изображения Прикачени изображения

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2024

Отговор: Няма връзка с интернет при кабелен интернет – LC-50EQ3EA

Не разбрах защо в суича имаш 3 кабела

4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2020

Дай повече подробности. Суича от къде е захранен? Опита ли със смяна на портове, какъв е суича?

Щом има телевизия значи до самият суич има интернет. Телевизора по dhcp ли взима адрес?

5. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Май трябва да звъннеш на доставчика да ти 'разреши' тв-то.

6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005

@comset123: В суича влиза кабел от розетката в стената, а излизат два – единият свързва бокса на доставчика ми на телевизия, а другият свързва телевизора.

@Danzki: Да, опитах със смяна на портовете, опитах и със смяна на кабелите (размених го между сет-топ бокса на доставчика на телевизия). Пробвах даже да махна сучиа изцяло и да вържа телевизора директно към розетката в стената – пак няма интернет. В първоначалния си пост съм написал, как телевизорът взема интернет – пробвах както през DHCP, така и през статично IP.

@Rakeem: Доставчикът ми не забранява достъпа на устройства до интернет. Обадих им се, за да ми дадат DNS-ите. Те ми казаха да пробвам и с директна връзка между телевизора и рутера (розетката в стената), като прескоча суича. Не ще.

Пробвах даже и ping от единия компютър до телевизора (до 192.168.1.150) – няма връзка. Най-много да се окаже, че LAN картата е повредена...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Lg LA 620 няма връзка с интернет
    От ilhanbg във форум LG телевизори
    Отговори: 4
    Последно: 03-08-17, 19:43
  2. Отговори: 8
    Последно: 23-06-09, 14:58
  3. Връзка с интернет
    От TopBG във форум Смартфони, телефони
    Последно: 04-04-05, 14:07
  4. Кабелен интернет от ТВ СКАТ????
    От winvault във форум Мрежи
    Отговори: 1
    Последно: 30-12-02, 15:07
  5. Кабелен интернет в Бургас?
    От saint056a във форум Мрежи
    Последно: 15-11-02, 10:15

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе