Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 28 от общо 28

40" LCD SONY с WCG CCFL цветова технология - струва ли си?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2,058
    #16

    Re: 40" LCD SONY с WCG CCFL цветова технология - струва ли си?

    Благодаря на всички за мненията!

    Какво стана вчера - пристъпвах от крак на крак в продължение на 2 часа в Техномаркета в дълбок размисъл докато накрая затвориха! Колебанията ми бяха между споменатият Панасоник и отново 42" плазма на Филипс с амбилайт. Съжалявам че не си записах модела на Филипса да го разнищя сега по нет-а. В сайта на магазина няма Филипс на тази цена - 3999 лв. Разликата по параметри от Панасоника е липсата на HDMI вход (2 бр. при Панасоника), но има DVI. Картина - по-жива и топла от тази на Панасоника, но с повече шумове ако се гледа от 2- 2,5 метра. От над 3 метра е идеална! Панасоника леко насича движенията, иначе неговата картина сякаш е по-контрастна и гладка, почти без шумове. Ето това ме вкара в размисъл. Филипса е с по-добър дизайн, амби лайт и с около 600 лв по-евтин от Панасоника. И двата модела си имат своите предимства.

    Продавача ми подхвърли нещо за Pioneer, че и те били добри, но не ми остана време да ги погледна. Сега в сайта видях, че има модел плазма 43" с отделен тунер за 4999 лв, което все още е в рамките на възможностите ми.

    Е, какво вие бихте избрали - Панасоник, Филипс или Пайъниър? Иначе днес отново отивам, този път по-раничко и без плазма няма да си тръгна! Иска ми се да направя такъв избор, че после да не съжалявам за отхвърлените варианти. Трудна работа

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Jan 2005
    Мнения
    880
    #17

    Re: 40" LCD SONY с WCG CCFL цветова технология - струва ли си?

    на плазмите не им ли се прогаря матрицата (или каквото е там...) в ъгъла, където е логото на тв канала, нали е неподвижно......и остава траен отпечатък?

  4. Member
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    350
    #18

    Re: 40" LCD SONY с WCG CCFL цветова технология - струва ли си?

    Здравей
    Пайнера беше водещ доскоро със свойте 7 милиярда цвята, но панасоник серията PV500 и новите PV600 са по добри със техните 8 милиярда цвята?!!
    Така, не знам как Панасоника е насичал, питай консултантите на какъв сигнал е вързан, при мене съм вързал 50PV600 на HD генератор на Панасоник и няма насичане на картината!
    И аз се чудя кой е този филипс, дай модел ?
    Все пак аз си клоня към Панасоника!
    Успех в избора

    ПП,hihimor да получава се и това . но доста трудно, все пак всяка фирма има технологии които не позволяват това,с местене на пиксели,и тн !!

  5. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,176
    #19

    Re: 40" LCD SONY с WCG CCFL цветова технология - струва ли си?

    hihimor, за да се получи т.н. "ghost" ili "burn in" ефект е нужно: МНого контрастен образ на фона на друг, и да седи поне половин ден постоянно това изображение на екрана. Освен това в новите plasma/lcd поне на техничекото меню има една функция, чрез която се оправя този "лек" дефект. Тя се изразява в бъзата смяна на една бяла лента на черен фон и на верна лента на бял фон, за около минута и по-малко. Това е един вид грубо форсиране на пиксела пак да си мине в нормален режим.
    roumen68, за мен при LCD SHARP са си номер 1. И при сравнение на 37" им модел със едни плазмички които имам на работа, едно мога да кажа СТАРИТЕ МОДЕЛИ SUCKS и като качество на образа и като цяло. Проблема, е че при нас няма мястото и номенклатурата от марки и модели за да имам пълен поглед върху нещата. При новите плазми с по-голяма native разделителна способност(следователно по-малък пиксел), вече е друга работата. Панасоник и Pioneer са двете компании, които бутат технологично плазма дисплеите напред. И следователно са най-добри в бранша. Но лично за мен по-добрата технология е LCD. Поради много фактори. Сони имат и W серия около 8-9 хилки за 40" LCD ако си толкова заклет фен на марката ;-). Шарп само в Метро, Интерсервиза и Интермакет се продава. Поне това знам аз. Плазмата има едно голямо предимство при еднакъв сигнал от нормална телевизия (МСат- демек ЛАЙНА и то от най миризливите) крие част от шума. Докато при LCD и най-малкият дефект се вижда. И затова питам клиентите на какъв сигнал са. Ако каже Булсатком или ITV става и двете да си вземе, но не върви на кабелна да сложиш LCD особенно на нашта варненската . И както ти каза FEAR ME ITV са мошенници и педераси, поне от това което прочетох са намалили бит рейта на сигнала си от 29-30 000 на 12 500 май, докато Булсатком-а все още са на 29 000 бита. Не че им правя реклама, но това са фактите, ако потърсиш чрез търсене ще намериш темата.

  6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2,058
    #20

    Re: 40" LCD SONY с WCG CCFL цветова технология - струва ли си?

    Ludia,
    Благодаря ти за мнението! Вчера даже попитах за теб в Метро преди да отида в Техномаркета, но колегата ти - оня с обицата каза, че не си на смяна. Иначе аз вече съм готов! Купих го! Край с мъките по избора!

    Мiro_vampiro,
    Звъннах в магазина да попитам за модела на Филипса. Оказа се 42PF9966. Но в сайта цената беше към 5600 лв. Било грешка, това била цената доскоро, но тъй като вече е старичък модел - отскоро го намалили на 3999 лв. Не били опреснили цената в сайта. Интересно е, че навсякъде в онлайн магазините в БГ цената си е още 5600 лв. Например в Електрон.бг. Както и да е - отидох в магазина и пак започнах да сравнявам Панасоника и този Филипс. Според мен Панасоника предава малко по-вярна и точна картина. Черното си е наистина черно. Хубав контраст. Но някак си без емоция, студено и безлично. А Филипса отново ме впечатли с по-топла и жива картина. Детайлите са на ниво и движението е някак си по-естествено. Гледах, мислих, преценявах и отсъдих в полза на Филипса. Най вече по 3 причини - за картината, за това че е все пак Филипс, бъкан с разни технологии като Pixel plus 2 и намален на поносима цена като остарял модел, макар че е производство декември м.г. и заради амби лайт-а.

    Та искам да кажа, че от снощи съм вече горд собственик на Филипса и никак не съжалявам за избора, както се опасявах. Ама доста си грее тая плазма! И не само отзад, а и самият дисплей. Явно лятото ще се гледа при пуснат климатик / вентилатор, а зимата - без печка И в магазина 42 та инча не изглеждат толкова големи, колкото се оказва в един малък хол. ТВ-то е направо зверски голямо, поставено на мястото на старото 29". Втората по големина вещ след библиотеката! Все още като вляза в стаята и се стряскам от размера!

    А амби лайта си го има ефекта - екрана сякаш прелива в стената отзад и това прави картината някак си по-голяма, добавя някакъв ефект на присъствие в действието на екрана. Гледах "Посейдон" от двд-то - ами все едно бях на кино! То добре че не се поблазних за 50", щото тогава щях да има да си въртя главата за да изчитам субтитрите!

    Нямам HDMI вход, а само DVI, но аз и нямам устройства с HDMI изходи, а когато се наложи - разбрах, че имало HDMI/DVI адаптори за 30-тина лева. Пускам RGB сигнал от DVD-то и от сат приемника по скарт. Като качество - телевизията се вижда тук много по-добре отколкото в магазина.
    Това е за сега, пожелавам всекиму такава радост!

  7. Member
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    350
    #21

    Re: 40" LCD SONY с WCG CCFL цветова технология - струва ли си?

    Здравей
    от това което чета за филипса и на мене ми харесва, след като ти е харесал повече от 42PV600 радвам се !
    Все пак е с добра резолюция и тн! Заслужава си ! Да си го ползваш със здраве ! (все пак и аз съм с филипс, е 29 ка но все пак !)

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2,058
    #22

    Re: 40" LCD SONY с WCG CCFL цветова технология - струва ли си?

    miro_vampiro,
    Благодаря ти! Аз съм привърженик на 2 марки - Сони и Филипс. Щом Сони нещо напоследък са поразвалили телевизорите си, или поне не са това, което са били - остава ми Филипс. Може би това също беше причина да избера него. Филипс като Сони има политика на високи цени. Просто в случая имах късмета да попадна на преоценен модел с все още добри показатели и най-важното - добра за мен картина.

    Виж, преди да го взема го сложиха до другите нови модели на Филипс за да му пуснат HD сигнал. Безспорно другите имаха по-добри картини - такъв детайл и чистота, все едно гледаш през стъкло навън! Докато при моят - това за ефекта със стъклото го нямаше - или поне не в същата внушителна степен. Знаеш си че си гледаш телевизор, макар и с отлична картина. Но пък и цените на другите бяха кажи-речи 2 пъти по-големи! А в момента даже и да имах свободни 9 бона - пак не бих ги дал за всичките за какъвто и да е ТВ. Така че съм си доволен от избора.

    Ами пожелавам ти скоро и ти да преминеш от 29" за 42"!

  10. Junior Member
    Тук е от
    May 2006
    Мнения
    114
    #23

    Re: 40" LCD SONY с WCG CCFL цветова технология - струва ли си?

    Честито roumen68 !
    Според мен трябваше да поизчакаш още малко. Цените на този род продукти много скоро ще паднат главоломно. Нещата вече не се движат със скоростта на костенурки, а в последно време като развитие на технологията и крайната цена е направо фастастично бързо. Все пак кефи се щом си бил готов и нетърпелив. Жалко, че точно преди старта на ниските цени и новата технология, която влиза в сила от тази есен и ред други причини си се набутал.
    Приятно гледане!

  11. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,176
    #24

    Re: 40" LCD SONY с WCG CCFL цветова технология - струва ли си?

    moderator_S, за коя нова технология става дума - SED или OLED? Защото ако говорим за SED по-рано то 2008, лятото забрави!!!
    "Bad news, new technologies of monitor will all be delayed. LED backlight monitor awaited for this summer will only be released in October. OLED monitors to be released in October will be postponed until a future unknown date.

    Finally, and we already knew that, Canon and Toshiba SED panels (only reserved to TVs) won’t be release end of 2006 or early 2007. The manufacturers think now that they will release them just before the Olympic Games in China that will take place in August 2008."
    Така че, чаканато главоломно падане на цените няма да е толкова главоломно. В момента понижението на цените е заради намалените производства на CRT телевизори за сметка на PLASMA/LCD и по-големият интерес на хората към по-големи екрани с малки размери. Цените ще паднат допълнително, щом братята китайци докопат евтини линии за производство на големите LCD плаки, отделно от големите компании, които в момента държат пазара. И като почнат да бълват тогава ще има падане реално с големи скорости на цените. Но пак зависи и от качеството на панелите им. Поне за момента в БГ има 3 марки които искараха LCD с по-големи размери до 32", но качеството на картината лично за мен не става. Не може да има разлика от 500-1000 лева и да няма разлика поне във нещо. Лично при мен имам CROWN и ELITE, ами CROWN е доста по-добре от ELITE, но пред марковите LCD ТВ издишат като спукан балон. От към PLASMA панели работата е ОЩЕ ПО-ЗЛЕ, тука вече говорим за фрапиращи разлики в качеството на картината, най-вече за разлика в цветовете. Няма да казвам, че има и маркови модели които също не стават, но при тази технология е много важно какви слоеве за филтри ще се ползват.

  12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2,058
    #25

    Re: 40" LCD SONY с WCG CCFL цветова технология - струва ли си?

    Moderator_S,

    Благодаря ти за пожеланието! Прав си, но по тази логика не се купува техника Нали цената на всякаква техника постоянно си пада - къде по бързо, къде по бавно. Това значи винаги да си гризеш ноктите от яд когато си купил нещо и след седмица е вече по евтино Но пък нали и за тази една седмица вече е излязло нещо принципно ново, което е накарало твоята покупка да поевтинее и морално да остарее.

    Аз като страстен почитател на всякаква техника - вече имам един куп непотребни или дублирани с по-нови модели неща, които се чудя какво да ги правя, а са ми стрували навремето много пари! Та това ми е проблема - да намеря пазар на старите си техники. Усилватели, видеокамери, ТВ-та и какво ли не още. Ако имаше добре развит пазар на стара техника, или обратно изкупуване от магазините както при колите - тази плазма щях да си я ползвам година да кажем и после - най-новото.

  13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,826
    #26

    Re: 40" LCD SONY с WCG CCFL цветова технология - струва ли си?

    Цитат Първоначално публикувано от hihimor
    на плазмите не им ли се прогаря матрицата (или каквото е там...) в ъгъла, където е логото на тв канала, нали е неподвижно......и остава траен отпечатък?
    Ако гледаш 1 година само един канал може и да стане. Имайте предвид, че вече никой не прави "вечни" неща. Няма ги онези телевизори, които работят перфектно по 15 години. Нашите имат едно Сони, 21" което е на 15 години и никога не е ремонтирано, има перфектна картина. Просто производителите са разбрали, че хората си сменят техниката на определени години и се съобразяват с това.
    Аз лично все още съм за CRT телевизорите. Единствения им недостатък беше,че заемаха повече място. Наскоро правих ъпгрейд на домашното кино и поразгледах и телевизаорите и определено плоските телевизори са постигнали голям напредък. Гледах една 50" плазма Panasonic и определено бях впечатлен. В момента съм с 36" CRT Панасоник и съм супер доволен, но до една година и аз мисля да мина по вашия път на тежкия избор. Определено по това, което чета напоследък, плазмата има малко повече предимства, особено ако се позлва за гледане на телевизия или двд. Ако става дума за включване към компютър, ЛСД-то има по-висока резолюция.
    За HDTV не се притеснявайте, плазмите си поддържат всички стандарти /1080i, 780p......

    Единствения ми съвет при покупка на такъв тип техника е избирайте хубави марки. Избягвайте NEO, ELITE, BEKO, CROWN и други подобни. Те сстават само за стари, наложени технологии, като 14-21" тв-та, обикновени двд плеърчета и тн.

  14.  
     
  15. ATC
    ATC е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    12
    #27

    Re: 40" LCD SONY с WCG CCFL цветова технология - струва ли си?

    Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    И аз доста дълго (повече от година) избирах телевизор и сравнявах предимствата и недостатъците на двете технологии (LCD - Plasma). Гледах и сравнявах как се представят различните марки и модели на различен сигнал, сравнявах цените и накрая се спрях на плазмен телевизор LG 42PC1RR. Ето тук параметрите, а цената в Технополис беше около 4200лв.
    http://www.nestor.minsk.by/kg/news/2006/04/1302.html
    До сега нямам абсолютно никакви забележки към качеството на картината и възможностите му. Няма да трупам суперлативи за да не излезе като реклама, но го тествах с всички Промо дискове, с които работи и Лудия (Огромни благодарности за което! ), включително и този на Philips, за който говори Fear Me. Няма такива ефекти! Голямо предимство се оказа вградения хард диск!
    още един глас за LG 42PC1RR

  16. Member
    Тук е от
    Feb 2006
    Мнения
    598
    #28

    Re: 40" LCD SONY с WCG CCFL цветова технология - струва ли си?


Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

  1. Защо 60" LG струва толкова малко?!
    От FearMe във форум LG телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 02-03-14, 10:57
  2. Колко струва "фейса"? :)
    От FearMe във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 15
    Последно: 20-09-12, 12:42
  3. Струва ли си тази система SONY BDV-E370?
    От brabusbg във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 6
    Последно: 07-04-12, 13:25
  4. "denon avr1509" срещу "sony str-dh500"
    От tottenham във форум Аудиотехника
    Отговори: 3
    Последно: 06-09-09, 11:19
  5. 22" LCD ТFT Monitor V7: CCFL за матрица Chi Mei ?
    От AlexPPC във форум Телевизори
    Отговори: 8
    Последно: 14-08-09, 10:28

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе