Здравейте!
Досега мирно и кротко си гледах 6 годишно 29" Сони и то 50 Hz. С падането на цените на LCD-тата обаче, а и със спестяването на някой и друг лев изведнъж ме обзе желанието за нещо ново и хубаво. Отдавна съм фен на Сони въпреки по-високите цени и приказките, че само селяндурите и ромите останали фенове на тази марка. Така че се замислям за 40" LCD от V серията на Сони - KDL-40V2000 с цена 5,599.00 лв. в Техномаркет. Доста по евтин е модела от S серията KDL-40S2010 - 3,999.00 лв. Отново Bravia, същата резолюция, размер и опции. Разликата е, че при V серията имало някаква си "спираща дъха" технология за по добри цветове - WCG CCFL.
Ето краткото описание на V серията:
-40" LCD ТЕЛЕВИЗОР BRAVIA ENGINE
-ФОРМАТ 16:9
-ЦИФРОВ ТУНЕР ( DVB-T )
-HDTV READY
-WCG CCFL ( УСЪВЪРШЕНСТВАНА СИСТЕМА
ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ЦВЕТОВЕТЕ )
-РЕЗОЛЮЦИЯ НА ДИСПЛЕЯ 1366 X 768
-РЕЗОЛЮЦИЯ ПРИ ПЦ 1366 X 768 60 HZ
-HDMI ВХОД ( 1080 I/ 720 P/576 P/480 P/480 I )
-КОМПОНЕНТЕН ВХОД ( 1080 I/720 P/576 P/480 P/480 I )
-RCA ВХОД
-КОНТРАСТ 1300 : 1
-БЪРЗА РЕАКЦИЯ НА ЕКРАН 8 М СЕК
-BBE ЦИФРОВА ОБРАБОТКА НА ЗВУКА
-SRS TRUSURROUND XT ЗВУКОВА СИСТЕМА
-МОЩНОСТ 2 X 10 W
Струва ли си заради WCG CCFL да дам 1600 лв отгоре? Бихте ли ми препоръчали нещо друго? Какво мислите за Philips с това задно осветяване ambi light? Благодаря предварително.

, а точно от обратното. рекламният им диск върви прекрасно - ама то цветенца, ама то поляни, какво ли не. да, обаче като пуснахме рекламния на philips (philips май, не съм сигурен), на който една мадама на клатеща се яхта си вее косата, един самолет прави лупинг и т.н., нещата се промениха коренно. яхтата вече имаше 4-5 мачти, самолетът изведнъж стана с 3-4 остатъчни образа след себе си от бързото движение... изобщо - "красота". точно в този момент аз окончателно приключих с адмирациите си към sony (то не че бяха останали много след като няколко години съм внасял аудио-видео техника де