-
Re:Sony - LCD / Faq, обсъждане, мнения
Цитат:
Първоначално публикувано от proroka
Щом казваш, че EX700 са наследници на W серията, то значи W серията е с нещо по-добра от EX500. С какво W е по-добра от EX500 ? Иnтересно ми е защото си взех EX500. Днес сложиха узилвател към цифровата кабелна и картината се подобри, но забелязвам, че в изображението на по-далечни предмети или лица на хора има размазване. Когато примерно гледам новини и водещите са в близък кадър, всичко е ОК, но ако гледам репортаж с по далечни образи, положението става зле. Дали може да се коригира от настройките ?
Нали се сещаш, че при тази ниска резолюция на сигнала, разпъната на толкова голям екран, далечните обекти са съставени от няколко реални точки с информация. Нали не очакваш да видиш всяка бемка и пъпка на случаен човек от публиката в отсрещната трибуна. Ако ще 10 усилвателя да сложат това няма как да компенсира ниската резолюция и орязания битрейт на сигнала.
Все пак точните настройки биха могли да подобрят донякъде нещата.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Нали се сещаш, че при тази ниска резолюция на сигнала, разпъната на толкова голям екран, далечните обекти са съставени от няколко реални точки с информация. Нали не очакваш да видиш всяка бемка и пъпка на случаен човек от публиката в отсрещната трибуна. Ако ще 10 усилвателя да сложат това няма как да компенсира ниската резолюция и орязания битрейт на сигнала.
Страхотен отговор, точно и ясно обяснено и то от един от най-компетентните професионалисти!
-
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
С други думи, така нашумелите ЛСД-та са подходящи само за HD и игри ?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от proroka
С други думи, така нашумелите ЛСД-та са подходящи само за HD и игри ?
Не, просто не трябва да очакваш чудеса на гаден сигнал.
-
Сигналът, че е гаден, спор няма. Тъпото е, че на много от българските канали, качеството е още по-гадно. С просто око си личи разликата в качеството на картината при BTV и PRO BG. Ако всички канали бяха с качеството на BTV или Нова телевизия на SD сигнал, щях да съм повече от доволен. Правих сравнение и при едновременното излъчване на мач пo Diema и PRO BG. Разликата е толкова очевадна, че скоро по PRO BG няма да гледам мач. Евала на Diema за доброто качество на излъчваните мачове. Телевизорът со го обработва много добре SD сигнала, ама когато е с добро качество, когато не е, всичко е мазня. Направете го това сравнение и ще видите, че съм прав.
-
Pro.BG е с перфектна картина, стига операторът ти да го взема от Thor 6, а не от ITV Partner. Или стига ти да не си клиент на последните, че при тях Pro.BG е под всякаква критика.
-
Операторът ми е Булсатком. Предполагам, че го взема от Thor, но има какво да се желае още, особено при футболните срещи.
-
Вземат го по оптика. По принцип при тях Про.БГ е ОК. Е, на Thor е малко по-добре...
-
Re: KDL 55EX500
Здравейте,
Четох доста във форума и това много ми помогна да разбера много детайли за LCD телевизорите, но все пак след като си избрах Sony KDL 55EX500 ми се иска да попитам конкретно за някакви мнения за този модел от хора, които имат опит с него. Интересува ме струва ли си парите, как се справя с SD сигнал и въобще плюсове и минуси за модела, защото не ми се доверява много, много на "консултантите" в магазина. Ще гледам много цифрова телевизия от Мегалан на него, както и филми от компютър. Разстоянието ми е малко над 3 метра.
Благодаря предварително!
P.S. Страхотен форум между другото :)
-
Само да вметна в темата, че според официално становище на Сони България, EX500 и EX700 са наследници на W5500.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от Neverwhere
Здравейте,
Четох доста във форума и това много ми помогна да разбера много детайли за LCD телевизорите, но все пак след като си избрах Sony KDL 55EX500 ми се иска да попитам конкретно за някакви мнения за този модел от хора, които имат опит с него. Интересува ме струва ли си парите, как се справя с SD сигнал и въобще плюсове и минуси за модела, защото не ми се доверява много, много на "консултантите" в магазина. Ще гледам много цифрова телевизия от Мегалан на него, както и филми от компютър. Разстоянието ми е малко над 3 метра.
Благодаря предварително!
P.S. Страхотен форум между другото :)
Не е лош телевизора,голям е, ще го гледаш приблизително от близо.Гледай да му осигуриш приличен сигнал,иаче можеш да останеш разочарован.Зависи какви очаквания имаш.
-
Здравейте колеги.Отскоро съм собственик на Сони 40ЕХ500,и още разучавам екстрите и глезотийките му :).Купих лан кабел,включих го в рутъра си,и телевизора си намери интернет сам.Но само неговите вградени страници.Инсталирах и изпробвах 2 сървара,за да ползвам DLNA/Fuppes ,GMediaServer,но за съжаление телевизора не ги разпознава,пише ми че сърварите не се поддържат.Ще съм благодарен ако ме насочите как да я подкарам тая пуста връзка,че ме гложди :)Ако може по-подробно.Благодаря на отзовалите се
-
Кратко сравнение на Sony KDL 40NX803, KDL 40NX703, KDL 40HX703 на сайта на HDTVtest
http://www.hdtvtest.co.uk/news/sony-...0100326172.htm
-
Цитат:
Първоначално публикувано от tanatos
Здравейте колеги.Отскоро съм собственик на Сони 40ЕХ500,и още разучавам екстрите и глезотийките му :).Купих лан кабел,включих го в рутъра си,и телевизора си намери интернет сам.Но само неговите вградени страници.Инсталирах и изпробвах 2 сървара,за да ползвам DLNA/Fuppes ,GMediaServer,но за съжаление телевизора не ги разпознава,пише ми че сърварите не се поддържат.Ще съм благодарен ако ме насочите как да я подкарам тая пуста връзка,че ме гложди :)Ако може по-подробно.Благодаря на отзовалите се
Здравей колега, честито. И аз съм от скоро с EX500 и относно DLNA - инсталирах този сървър - http://www.homemediaserver.ru/
може да пускаш снимки и музика, относно видеото - за Съжаление Сони не поддържа много формати. Успях да направя с този сървър да конвертира MKV в m2ts и така телевизора го разпознава и чете. Но не мога да се оправя със субтитрите и с другите формати които ги има (все още чета дали има начин лесно да се конвертират в подходяш вид, без много играчка и настройки). В крайна сметка сигурно за тази цел по-нататък ще си купя отделен плейър (WD/Diva и т.н.).
-
Благодаря,изтеглих го,и след работа ще пробвам,надявам се да се справя с евентуалните настройки на сървара