-
Re:Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
@soon
наистина ли мислиш, че ЕХ500 дава по-добра картина и цветове от ЕХ710 ? С него ли си го сравнявал или с ЕХ700 ? Също така какво по-точно имаш предвид под зле ( за SD сигнала от Булсатком имам предвид ) ? Ясно е, че няма да е Full HD, кристална картина, но би трябвало да се гледа нормално и да не дразни очите ?
Също така какво ще кажете за 40NX700 ? По-добър ли е, картината по-добра ли ще е от другите два, за които говорим и като цяло струва ли си и по-високата му цена ?
-
По-високата цена на NX700 е заради дизайна. Наистина е ефектен, но трябва много да се съобразяваш с лъскавия панел - разбирай че не трябва да гледаш през деня.
По-слабото представяне на SD сигнал при Сони е факт заради недотам сполучливата обработка на този сигнал. Напредъка им е огромен спрямо предходни модели, но изостава малко от тази на Samsung/Philips/Toshiba да кажем.
Разликите не са огромни, но ги има. Друг е въпроса, ако нямаш опит дали ще ги хванеш изобщо.
-
аз съм с 40 ЕX500 и мога да ти кажа че телевизора си е супер.гледам го на кабелна и наистина много ми харесва картината.не съм го сравнявал с самсунг но спрямо 32lh5000 гледа според мене доста по добре.а за дизайна да не говорим.специално за прекия конкурент самсунга c650 определено и лично аз не го взех единствено и само заради кривата линия отдолу на телевизора а и някакво стъкълце абе не ми харесва и това е .ако копуваш нещо различно от сони 40 еx500 внимавай за СТАТИЧНИ ОБРАЗИ за да не съжаляваш след това.не че на сонитата няма но поне на моя е трудно забележимо за сметка на някои други широко рекламирани убавци.надявам се този ми поста да не дава поводи за спорове.
-
KDL-40Z5500 (KDL40Z5500) имам такъв, мисля, че е върхов модел и по-добър няма 200 херца е.
Когато го купувах ми подариха още един Сони телевизор 19", което е доста съмнително, никой не прави подаръци безскрупулно.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от Good of War
KDL-40Z5500 (KDL40Z5500) имам такъв, мисля, че е върхов модел и по-добър няма 200 херца е.
Когато го купувах ми подариха още един Сони телевизор 19", което е доста съмнително, никой не прави подаръци безскрупулно.
Цената на подаръка е включена в крайната продажна цена.Няколко месеца след появата на двата продукта им падна цената и по този начин новата им обща цена се равнява на старата цена на по-големият диагонал. После те лъжат ,че по-малкият е подарък....Търговски трик на предтавителствата.
Blazer
по-високият клас са и по-скъпи. Разликата между HX800 и HX700 е само в 3D функцията/не си зеслужава/.
Sony KDL40HX700 - 2299.00 лв.
http://www.lesnumeriques.com/sony-br...3_8420_16.html
-
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Разликата е доста по-съществена.
HX700 е обикновена подсветка, HX800 с EdgeLED, HX700 е със 200Hz със сканираща подсветка, а HX800 със истински 200Hz, дизайна на HX800 е различен и панела е една идея по-матов.
Аз 3D-то изобщо не го отчитам като някаква екстра. Да не говорим, че за да стане 3D, трябва да накупуваш един куп аксесоари за HX800.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Разликата е доста по-съществена.
HX700 е със 200Hz със сканираща подсветка, а HX800 със истински 200Hz
Тук вече грешиш.Тъкмо обратното е.
При Sony видиш ли 200Hz в описанието ,значи е с реални такива постигнати с процесор.
200Hz Pro това е със сканираща подсветка .
-
Значи 200Hz Pro трябва да е с реални 200 + сканираща подсветка. Така ли?
-
Цитат:
Значи 200Hz Pro трябва да е с реални 200 + сканираща подсветка. Така ли?
Реални 100Hz от процесор + сканираща подсветка.
Ако беше така както го описваш щеше да е 400Hz.
-
Малко ми е съмнително да са сложили по-евтината екстра на по-високия клас.
-
Цитат:
Малко ми е съмнително да са сложили по-евтината екстра на по-високия клас.
Моите наблюдения казват друго. Противно на очакванията ,никой производител не поставя всичките си екстри във флагманските модели.
Там винаги има стъпка назад в дадена технология или екстра. Пазят си резерви за развитие за следващата година.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Само искам да допълня отностно разговора ви за ЕХ 700 и ЕХ710.Не ли е точно обратното отностно матриците ,като за :
ЕХ700-S-PVA Samsung
ЕХ710 -UV2A Sharp..
-
hristoslav2 ,
Значи искаш да кажеш, че HX700 е по-добър от EX500, и от EX710, така ли да разбирам ? Стува ли си по-високата му цена, защото в Деком например ми казват, че реално като екстри са еднакви, единствено дето е 200 Hz, т.е. не си струва по-високата му цена ...
Също така NX700 не е ли по-добре от HX700, или ?
-
@Blazer
за тази година най-успешен модел ако може да се каже така в съотношение цена/качество е само EX500. Ако имаш излишни пари можеш да се пробваш с хвърлянето им на вятъра.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от alex_
Само искам да допълня отностно разговора ви за ЕХ 700 и ЕХ710.Не ли е точно обратното отностно матриците ,като за :
ЕХ700-S-PVA Samsung
ЕХ710 -UV2A Sharp..
Не.Правилно съм го изписал.
Първоначално серията беше замислена с матрици UV2A но Sharp имаха някакви проблеми с производството-не смогваха да изпълнят заявените количества. затова Sony пуснаха нови серии 710/810 които са с матрици S-PVA Samsung и променен дизайн.
Цитат:
Първоначално публикувано от Blazer
hristoslav2 ,
Значи искаш да кажеш, че HX700 е по-добър от EX500, и от EX710, така ли да разбирам ? Стува ли си по-високата му цена, защото в Деком например ми казват, че реално като екстри са еднакви, единствено дето е 200 Hz, т.е. не си струва по-високата му цена ...
Също така NX700 не е ли по-добре от HX700, или ?
Да-макар и трудно забележимо е по-добър. Тези 200Hz са важни при гледане на спорт.
За цената ,ти си решаваш дали си струва.
Тези двата NX700 , HX700 не съм ги гледал един до друг и не мога да кажа за сравнение.