-
Отговор: Sony LCD TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 3/
Здравейте,
като стана дума за субтитри имам следния проблем: Наскоро си купих Sony KDL-40EX650. Използвам го често за DivX филмчета през флашка. Чете БГ субтитри, но са много тънки и с дребен шрифт. Доста рових по темата, но не открих нищо. Общо взето това е "запазена марка" на Сони :( В менюто като дам опции на суб. ми излизат само 4-те вида (три от които са на маймуница) и нищо друго. Има ли все пак начин да се увеличат? Например с хакване на фирмуера или нещо от сорта? Ще бъда благодарен за съвет.:rolleyes:
-
Колега след известно тестване установих че за мен добре става с SubtitleEdit изтеглено от тук:https://forum.setcombg.com/dlna-%D0%...%BD%D0%B0.html
Прави буквите само големи с други методи ги удебелявах но нямаше ефект,ТВ-то ми е същото като твоето явно доста хора сме скочили на коледната примоция.:)
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
Pako
Здравейте,
като стана дума за субтитри имам следния проблем: Наскоро си купих Sony KDL-40EX650. Използвам го често за DivX филмчета през флашка. Чете БГ субтитри, но са много тънки и с дребен шрифт. Доста рових по темата, но не открих нищо. Общо взето това е "запазена марка" на Сони :( В менюто като дам опции на суб. ми излизат само 4-те вида (три от които са на маймуница) и нищо друго. Има ли все пак начин да се увеличат? Например с хакване на фирмуера или нещо от сорта? Ще бъда благодарен за съвет.:rolleyes:
колега инсталирай си ps media server. стриймвай от PC на тв, можеш да си регулираш големината на субтитрите ако искаш и на цял екран си ги прави. няма да имаш грижи само ти трябва PC с duo или quad core CPU иначе всичко над 720p ще сече. :cool:
-
Дадох решение за гледане от флашка сървърите са супер но понякога не ми се пуска компа та от там на ТВ-то пък жената натоварила нета през това време и язък за ядрата.ТВ новелите ги пускам през флашката ако ще се гледат повече неща през сървъра а ако ще си правя кефа само ХДМИ кабела ми изпълва душата.
Колега как подкара букви на тоя сървър дето си дал че аз нещо не успях дали защото не по-човърках повече не знам но за 10 минутки нищо не открих,с Руския се оправих но езика ме дразни с БГ или Английски интерфейс като че ли е по добре?
-
Re: Отговор: Sony LCD TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 3/
името на филма и на субтитрите трябва да са едни и същи. аз до компютъра ми не ходя, сървъра си седи включен през цялото време, пускането на филми си става само през телевизора. през usb port-a sony чете субтитри само на 1-2 формата единия беше .avi ако не се лъжа, а ps server-a си поддържа subs на всички формати. тoва usb изобщо не го ползвам за гледане с тоя ограничен sony player даже и размера не можеш да промениш и очила ще ти трябват да ги виждаш.
-
Сравнение по характеристи на модели Sony Bravia 2013
X9000A
Диагонал 65” and 55”
Рeзолюция 4K (3840x2160) | W900A
Диагонал 55”/46”/40” | W802A
Диагонал 55”/47”/42” | W650A
Диагонал 42” and 32” W600A
Диагонал 32”/24” |
4K X-Reality PRO
TRILUMINOS Display
Motion flow XR 800Hz
Passive 3D
Magnetic Fluid Speaker
Clear Phase
S-FORCE Front Surround 3D
One-touch mirroring with NFC
TV SideView
Sony Entertainment Network
Super Multi Format USB Play | X-Reality PRO
TRILUMINOS Display
Motion f low XR 800Hz
Active 3D
Long Duct Speaker
Clear Phase
TV SideView
Super Multi Format USB Play | X-Reality PRO
Motion flow XR 400Hz
Passive 3D
Bass Reflex Box Speaker
Clear Phase
TV SideView
Super Multi Format USB Play | X-Reality P RO
Motionflow XR 200Hz
Bass Reflex Box
Clear Phase Speaker
Screen Mirroring
TV Side View
Super Multi Format USB Play |
-
Super Multi Format USB Play - дали най-накрая влизат в час ?:confused:
-
може би, но по-интересното при Sony e че 2013 започва ерата на поставяне на евтини китайски панели. честито на печелившите. :))голяма криза ги е налегнала явно, няма повече samsung панел но може някой панел на LG да се появи тук тамe.
-
Цитат:
augata
колега инсталирай си
ps media server. стриймвай от PC на тв, можеш да си регулираш големината на субтитрите ако искаш и на цял екран си ги прави. няма да имаш грижи само ти трябва PC с duo или quad core CPU иначе всичко над 720p ще сече. :cool:
ОК, ама я нямам конзолата. Имаш ли представа колко струва? Иначе съм с WiFi, дали ще може безжично да стриймвам. За сега главните букви(както каза другия колега) пооправиха малко нещата :D
-
Той сървъра така се казва - не ти трябва ПС3 , за да го ползваш :D .
augata , поне тия които са с пасивно 3Д би трябвало да са с панели на ЛГ :p - явно 2013 ще е на "изживяване" и може би ще заложат основно на 4К и олед за 2014 .
-
Цитат:
Pako
ОК, ама я нямам конзолата. Имаш ли представа колко струва? Иначе съм с WiFi, дали ще може безжично да стриймвам. За сега главните букви(както каза другия колега) пооправиха малко нещата :D
колега конзола не ти трябва, освен ако не искаш да играеш игри :D. само PC ти е достатъчно. аз съм с dongle стриймвам си без проблем.
Цитат:
svetlio1
augata , поне тия които са с пасивно 3Д би трябвало да са с панели на ЛГ :p - явно 2013 ще е на "изживяване" и може би ще заложат основно на 4К и олед за 2014 .
Sony ми бяха любима марка но явно няма да е така след 2013. те хубаво ще залагат на oled и 4K ама колко хора могат да си позволят да дадат $10,000
-
Re: Sony LCD TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 3/
Здравейте след направена автоматична цифрова настройка на sony kdl-32bx420,менюто за ръчна става неактивно!Как може да бъде избегнато това?
-
Отговор: Re: Отговор: Sony LCD TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 3/
Цитат:
augata
колега конзола не ти трябва, освен ако не искаш да играеш игри :D. само PC ти е достатъчно. аз съм с dongle стриймвам си без проблем.
Sony ми бяха любима марка но явно няма да е така след 2013. те хубаво ще залагат на oled и 4K ама колко хора могат да си позволят да дадат $10,000
............................................................................Преди години,първите LCD TV-ta също не бяха евтини......още си спомням големия билборд на НДК ,където Хр.Стоичков рекламираше JVC 32" за 35 000 лева.....а после каква стана тя?....:yahoo:
-
Цитат:
Pako
Пробвах и пс медия сървър но не подкара филми които с руския сървър тръгнаха без проблем.
Колега трябва ти добър комп с безжичен нет и няма и 5 минутки настройки или флашка като тук вече се ограничаваш с плейваните формати се наслаждаваш на отвратителни букви,винаги ти остава добрия хдми кабел.
-
странно, досега не съм имал проблеми със форматите. Със сигурност чете .avi, mp.4, mkv би трябвало да няма проблем защото ps3 server по принцип ги транскодира когато ги стриймва. Какъв е формата който се опитваш да пуснеш?
Цитат:
iveto
............................................................................Преди години,първите LCD TV-ta също не бяха евтини......още си спомням големия билборд на НДК ,където Хр.Стоичков рекламираше JVC 32" за 35 000 лева.....а после каква стана тя?....:yahoo:
така е те цените ще паднат ама чак след най-малко 2-3 години... да не говорим че сони показаха само прототип на олед и според мен телевизора им е далеч от готов. така че първият им комерсиален вариант най вероятно ще излезе 2014. По скоро панасоник са по напред, те могат и да го пуснат тази година. Видахме ги и Самсунг и ЛГ една година си поспаха зимен сън, а уж бяха готови...