Отговор: Sony LCD TV / FAQ - на първа страница , (САМО ЗА СОБСТВЕНИЦИ) /част 3/
На CES всичките модели ли ще обяват или само флагманите? Не съм ги следял преди и за това и питам. Примерно детайли като това с колко локални блока за затъмнение са, какъв процесор и т.н. предполагам няма да го разберем скоро?
Отговор: Sony LCD TV / FAQ - на първа страница , (САМО ЗА СОБСТВЕНИЦИ) /част 3/
Не мога да ти дам конкретен отговор...вероятно ще ги обявят по серии като диагонали. Имай в предвид, че обявеното на CES 2014 важи за американският пазар. Техните модели като характеристики са близо до европейските такива.
LED TVs: Shop, review and buy the best in Bravia flat screen HDTV technologies - Sony US
Европейските модели ще бъдат обявени месец по-късно.
Sony : : News : Sony Europe Press Centre
Отговор: Sony LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/
Здравейте,
От 2 седмици имам телевизор SONY BRAVIA 40W905a. Като цяло съм много доволен - бих казъл, че надмина всичките ми очаквания.
Имам следното питане:
През първите няколко дена чрез функцията SEN (Sony Entertainment Network) се показваха изключително много приложения(над 50), но от скоро само стандартните(около 5-6), които са в менюто Home\Приложения. Връзката ми с Интернет е чрез WiFi. Браузърът за WWW си работи без проблем, YouTube също и за това не мисля, че там е проблема. Ако някой е запознат на какво може да се дължи моля да сподели своя опит.
Благодаря Ви!
Цитат:
Първоначално публикувано от
unk_expert
Здравейте,
От 2 седмици имам телевизор SONY BRAVIA 40W905a. Като цяло съм много доволен - бих казъл, че надмина всичките ми очаквания.
Имам следното питане:
През първите няколко дена чрез функцията SEN (Sony Entertainment Network) се показваха изключително много приложения(над 50), но от скоро само стандартните(около 5-6), които са в менюто Home\Приложения. Връзката ми с Интернет е чрез WiFi. Браузърът за WWW си работи без проблем, YouTube също и за това не мисля, че там е проблема. Ако някой е запознат на какво може да се дължи моля да сподели своя опит.
Благодаря Ви!
На мен ми се е случвало.
Пробвай със Системни настройки/Общи настройки /Фабрични настройки. Това ще върне фабричните настройки на телевизора.
Ъпдейтвал ли си софтуера?
Цитат:
javorenator
На мен ми се е случвало.
Пробвай със Системни настройки/Общи настройки /Фабрични настройки. Това ще върне фабричните настройки на телевизора.
Ъпдейтвал ли си софтуера?
Софтуера се ъпдейтва сам още през първата седмица, след което забраних тази опция. В момента е с версия PKG4.001EUA.
Да върна фабричните настройки бе първото нещо, което направих, но нещата не се промениха. Нещо повече - понякога натискането на бутона SEN не отваря нищо а изписва "недостъпна", но ако пробвам след 1-2 минути отваря само стандартните приложения, които са от менюто Home\Приложения. В общи линии има доста случайно поведение. Силата на сигнала от WiFi ми е 2-3 деления, но така беше и когато всичко се отваряше.
При Вас как се оправиха нещата?
Цитат:
unk_expert
Здравейте,
Имам следното питане:
Благодаря Ви!
Здравей,
И при мен го имаше този проблем в продължение на няколко дни, въпреки че нямах проблеми с Интернет-а, оправи се от самосебе си. Последно миналата седмица беше така, от 1-2 дена работи. Предполагам, че самият SEN се губи, и проблема не е в твоя телевизор.
Цитат:
unk_expert
Софтуера се ъпдейтва сам още през първата седмица, след което забраних тази опция. В момента е с версия PKG4.001EUA.
Да върна фабричните настройки бе първото нещо, което направих, но нещата не се промениха. Нещо повече - понякога натискането на бутона SEN не отваря нищо а изписва "недостъпна", но ако пробвам след 1-2 минути отваря само стандартните приложения, които са от менюто Home\Приложения. В общи линии има доста случайно поведение. Силата на сигнала от WiFi ми е 2-3 деления, но така беше и когато всичко се отваряше.
При Вас как се оправиха нещата?
Ами аз мисля че е свързано с версията на софтуера, и в една от версиите го имах този проблем, след ъпдейт се оправи.
Цитат:
miroslav.simeonov
Здравей,
И при мен го имаше този проблем в продължение на няколко дни, въпреки че нямах проблеми с Интернет-а, оправи се от самосебе си. Последно миналата седмица беше така, от 1-2 дена работи. Предполагам, че самият SEN се губи, и проблема не е в твоя телевизор.
И аз така предполагам.
А дали е добре софтуера да се обновава автоматично или само ако е необходимо? Аз, както споменах съм забранил автоматичното обновяване по простата причина, че това все пак е рисков момент. Ако в момента на процеса на обновяване тока спре (което при мен се случва често) телевизора може и да не изгрее повече. Вие с коя версия сте?
Цитат:
unk_expert
И аз така предполагам.
А дали е добре софтуера да се обновава автоматично или само ако е необходимо? Аз, както споменах съм забранил автоматичното обновяване по простата причина, че това все пак е рисков момент. Ако в момента на процеса на обновяване тока спре (което при мен се случва често) телевизора може и да не изгрее повече. Вие с коя версия сте?
Хм, аз като гледам PKG4.001EUA е последната версия.
И да, прав си, опасно е да има автоматични ъпдейти ако гасне тока.
Пробвай със Мрежа /Обновяване на интернет съдържанието.
Новите модели на Sony? :)
Sony CES 2014 - The latest televisions and more. - Sony US
Като гледам май Sony са се отказали от IPS? И като възможности ми изглеждат по-скоро като refresh на 2013 моделите. Радващото е, че ще ползват същия процесор от 2013 година и се предполага, че отново ще са game friendly с нисък input lag, но общо взето старите мадами с нови парцалки с надути цени.
Цитат:
aldokalcone
Как разбра какви ще са панелите?
Ами едва ли има причина да са различни спрямо моделите от 2013 г.
Цитат:
javorenator
Ами аз мисля че е свързано с версията на софтуера, и в една от версиите го имах този проблем, след ъпдейт се оправи.
Вие с коя версия на софтуера сте?