Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал e вашият LCD телевизор Sony ?

Гласували
584. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 26" LCD и по-малко

18 3.08%
  • 32" LCD

159 27.23%
  • 37" LCD

33 5.65%
  • 40" LCD

218 37.33%
  • 42" LCD

34 5.82%
  • 46" LCD

70 11.99%
  • 47" LCD

3 0.51%
  • 52" LCD

10 1.71%
  • 55" LCD

34 5.82%
  • 60" LCD

3 0.51%
  • 65" LCD

2 0.34%
Страница 96 от 135 ПърваПърва ... 46869495969798106 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,426 до 1,440 от общо 2015
Like Tree155Одобрявам

Sony LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2014

Отговор: Sony LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/

Здравейте!
    Имам следният проблем. Имам кабелна която захранва 3 телевизора. Два от тях са с устройство декодер "Панда HD", а третият е Сони W805. При устройствата имам един канал (Автомоторспорт ТВ) който е със следните технически х-ки:
    Честота 602MHz; Симв. Скорост 6900К; Мод: 256QAM; Видео PID:7584; PID Звук:7584; PCR PID:7581. Телевизора Сони обаче се изписва само името на канала, а не тръгва картина и звук и в същият момент изписва: "липсва сигнал". Същото се получава и на музикалната VOX. Каква може да е причината?

edit:
    Сигнала до ТВ стига по коаксиалния кабел. Може поради преминаването през два сплитера се губи силата на сигнала. Защото имам пикселизиране и на други HD канали. Обадил съм се в кабелната да дойдат да ми усилят сигнала малко и ще видим резултата.
    Да споделя още нещо интересно. Когато съм пуснал по HDMI кабела сигнал от PC, независимо дали е expand или clone, понеже всички кабели са в един сноп, прибрани в кабелен канал се получават смущения в ТВ сигнала който идва по коаксиалния кабел. За това винаги си спирайте сигнала от PC, ако кабелите са близо един до друг и превключвате насам натам различните входове.
    Този пост е редактиран от hhumpff; 27-03-14 в 11:39. Причина: Добавка...

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2014

MMM интересен въпрос, все пак кажи как минава сигнала до Сонито! За другите два Тв, ясно изпозлваш декодер, а сонито как го използваш!

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Темата е почистена..
    ikrassi, Momchil, iihtiandar, aldokalcone, augata, ivan_parvanov, kras1001, ulf1113, ivan_parvanov
    Тази тема не е за избор на телевизор!! Престанете със спама!
    В случай че някой новобранец зададе въпрос за избор в тази тема, не му обръщайте внимание - оставете го без отговор.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 26-03-14 в 22:32.

5. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Този пост е редактиран от svetlio1; 28-03-14 в 19:25.
    aldokalcone одобрява това.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2013

Здравейте на всички, омръзна ми от доставчика все да прецакват нещата и да трябва нова настроика на програмите, което ще рече че после трябва да си ги редя на ново, а тва е адски смотано със Sony KDL42W805 което имам. Има ли някакъв програм едитор за този модел? В шапката виждам че има таква програма но е масово за ЕХ серията. Някои ще даде ли жокер или ще трябва всеки път да се мъча през менюто на телевизора което точно за тая опция е много смотано измислено. Направили са го да разменя каналите а не да ги размества и тва прави нещата съвсем сложни.

7. Member
    Тук е от
    Oct 2012

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    No banding, no dirty screen effect? Are we sure this is LED?
    И отдолу:
    Your unit must have been sent both for reviewing purposes. My first one had some DSE and banding but second much better although do spot it on football.
    Т.е. за ревютата им пращат подбрани бройки, макар че като цяло отзивите от avforums са, че повечето моделите са с много добро uniformity и минимално до липсващо DSE/banding.

И още един интересен коментар към ревюто
    One thing i noted with my 829 was the large airbags surrounding the tv when i unboxed it? My TV has zero banding and DSE and is almost perfect. Is this Sonys apparently improved quality control or the fact that the airbag protect is present. It would make sense as the polystrene in other tv packaging may push against the screen thus causing pilloring or banding because of the pressure placed on the screen... right? It would make sense?
    Т.е. това също може би е помогнало панела да достигне до крайния потребител в по-добро състояние.

Съобщават също и че този модел имал проблеми с червения цвят.

На втората страница има потребител с оплакване за DSE/Banding, като е постнал и конкретни снимки, линк -> http://www.avforums.com/threads/sony...#post-20517399
    Този пост е редактиран от aldokalcone; 29-03-14 в 01:22.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Цитат Първоначално публикувано от hhumpff Виж публикацията
    Здравейте!
    Имам следният проблем. Имам кабелна която захранва 3 телевизора. Два от тях са с устройство декодер "Панда HD", а третият е Сони W805. При устройствата имам един канал (Автомоторспорт ТВ) който е със следните технически х-ки:
    Честота 602MHz; Симв. Скорост 6900К; Мод: 256QAM; Видео PID:7584; PID Звук:7584; PCR PID:7581. Телевизора Сони обаче се изписва само името на канала, а не тръгва картина и звук и в същият момент изписва: "липсва сигнал". Същото се получава и на музикалната VOX. Каква може да е причината?

edit:
    Сигнала до ТВ стига по коаксиалния кабел. Може поради преминаването през два сплитера се губи силата на сигнала. Защото имам пикселизиране и на други HD канали. Обадил съм се в кабелната да дойдат да ми усилят сигнала малко и ще видим резултата.
    Да споделя още нещо интересно. Когато съм пуснал по HDMI кабела сигнал от PC, независимо дали е expand или clone, понеже всички кабели са в един сноп, прибрани в кабелен канал се получават смущения в ТВ сигнала който идва по коаксиалния кабел. За това винаги си спирайте сигнала от PC, ако кабелите са близо един до друг и превключвате насам натам различните входове.
    Можеби не силата, а качеството на сигнала е лошо. Провери си много внимателно екранировката на антенният кабел и връзките със сплитера.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от Kayso Виж публикацията
    Абе не знам дали е за тука тоя въпрос, ама има ли начин да се декриптне видеото, което записва телевизора върху флашка или хдд. Имате ли някаква идея? Сега, верно пише, че само на тоя телевизор можело да се гледа и тн., но все ме гложди мисълта, че каквото е кодирано, може и да се разкодира
    Имам SONY KDL-32W705B.
    И аз искам да знам това. Моят е kdl-40w905a.

10. Тук е от
    Feb 2006

Цитат Първоначално публикувано от aldokalcone Виж публикацията
    Съобщават също и че този модел имал проблеми с червения цвят.
    Не е точно така. Панелът не показва коректно червения цвят при 100% наситеност. В реална картина не се забелязва. Нещо като да се безпокоим, ако автомобилът ни трябва да вдига 250, а той вдига само 244.

За мен по-голям проблем е синьото, което дава отклонение и при 75%. В hdtvtest са "тракнали" повече точки и се вижда, че почти навсякъде синьото е undersaturated.
    Трябва да се види на живо.

11. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

В EMAG са се появили още два нови модела на Sony:

Sony 42W815

Sony 48W585

42W815 се е изчерпал, но гледам че го има в ТП.
    Този пост е редактиран от Momchil; 29-03-14 в 11:54.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Телевизор Smart LED Sony, 48" (121 см), Full HD, 48W605 - eMAG.bg
    Цената кърти, браво и ако качеството за което говорят е на високо ниво!

13. Member
    Тук е от
    Oct 2012

W829 е по-интересен и в пъти по-добър, а и бягайте далеч от емаг, последно време доста негативи мнения, куца им организацията, при нужда от рекламация ще има да ги търсиш с месеци. Точно за телевизор не са подходящ избор според мен. Виж за някакъв друг вид техника, която се знае, че по-рядко и трудно дефектира - стават, но за телевизори точно ще има да си скубите косите от румънците ако се наложи да правите рекламация или да връщате в законовия срок.

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от pif4o Виж публикацията
    Здравейте на всички, омръзна ми от доставчика все да прецакват нещата и да трябва нова настроика на програмите, което ще рече че после трябва да си ги редя на ново, а тва е адски смотано със Sony KDL42W805 което имам. Има ли някакъв програм едитор за този модел? В шапката виждам че има таква програма но е масово за ЕХ серията. Някои ще даде ли жокер или ще трябва всеки път да се мъча през менюто на телевизора което точно за тая опция е много смотано измислено. Направили са го да разменя каналите а не да ги размества и тва прави нещата съвсем сложни.
    Wolfgang Litzingers SetEditSony

пробвай с този - възможно е да стане и за твоят модел
    Sony : KDL-46HX755 : Bravia Fernseher: SonyEditor

http://sony-eur-eu-en-web--eur.custhelp.com/
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 29-03-14 в 20:45.

16. Member
    Тук е от
    May 2013

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Wolfgang Litzingers SetEditSony

пробвай с този - възможно е да стане и за твоят модел
    Sony : KDL-46HX755 : Bravia Fernseher: SonyEditor

SONY EU | Support - Support Home Page
    Прав е hristoslav2, пробвай с: Sony : KDL-42W805A : Bravia Fernseher: SonyEditor

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Firmware update to PKG4.401EUA - Sony Bravia 2013 (W6-W9,X9,X85) - X-Reality PRO и 4K X- Reality PRO.
    Fixing Problems of YouTube playback
    http://av.watch.impress.co.jp/docs/n...28_641820.html

This update improves the following:
    Screen mirroring functionality
    TV performance while watching Netflix
    SRF satellite reception while using Neotion dual CAM
    Satellite name sorting feature
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 31-03-14 в 21:55.

18. Member
    Тук е от
    Oct 2012

Само това ли оправя? Дали връща motionflow опцията при W6 за която толкова много шум се вдигна и умишлено си орязаха телевизора за да си продават W8?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 608
    Последно: 04-05-15, 23:14
  2. LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 1690
    Последно: 06-01-15, 19:11
  3. Philips LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1539
    Последно: 26-01-14, 17:56
  4. Отговори: 1378
    Последно: 04-05-12, 14:14

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе