Здравейте!
Имам следният проблем. Имам кабелна която захранва 3 телевизора. Два от тях са с устройство декодер "Панда HD", а третият е Сони W805. При устройствата имам един канал (Автомоторспорт ТВ) който е със следните технически х-ки:
Честота 602MHz; Симв. Скорост 6900К; Мод: 256QAM; Видео PID:7584; PID Звук:7584; PCR PID:7581. Телевизора Сони обаче се изписва само името на канала, а не тръгва картина и звук и в същият момент изписва: "липсва сигнал". Същото се получава и на музикалната VOX. Каква може да е причината?
edit:
Сигнала до ТВ стига по коаксиалния кабел. Може поради преминаването през два сплитера се губи силата на сигнала. Защото имам пикселизиране и на други HD канали. Обадил съм се в кабелната да дойдат да ми усилят сигнала малко и ще видим резултата.
Да споделя още нещо интересно. Когато съм пуснал по HDMI кабела сигнал от PC, независимо дали е expand или clone, понеже всички кабели са в един сноп, прибрани в кабелен канал се получават смущения в ТВ сигнала който идва по коаксиалния кабел. За това винаги си спирайте сигнала от PC, ако кабелите са близо един до друг и превключвате насам натам различните входове.