-
Re:Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/
Цитат:
Първоначално публикувано от yanko78
Мога ли да прехвърля интернет от лаптоп ми към телевизор Сони 32ЕХ500. Рутера ми е в другата стая и не ми се разправя да мъкна до там телевизора а пък ми е интересно да видя дали ще се ъпдейтне. Може ли и да ми обясните какво точно се прави с този руски Медиа Сървър, доста изчетох, но така и не разбрах. Споделя файловете от домашния комп ли? Моля да ме извинете, но съм голям лаик.
1. Трябва ти безжичен рутер и USB Dongle Sony UWA-BR100
http://www.sony.bg/product/tpa-other...ries/uwa-br100
http://www.technomarket.bg/products/...y-uwa-br100aep
2. Да - руският Медиа Сървър ти позволява да споделяш файлове от компа /управляваш всичко от дистанционото на телевизора/
-
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Въпроса ми беше дали от лаптопа който е хванал безжично мрежата ми, мога да прехвърля с някакъв кабел ли незнам интернет на телевизора? Не ми се дават толкова пари за този приемник.
-
Цитат:
Въпроса ми беше дали от лаптопа който е хванал безжично мрежата ми, мога да прехвърля с някакъв кабел ли незнам интернет на телевизора? Не ми се дават толкова пари за този приемник.
Доколкото знам-не.
Имаш два варианта:
1- с кабел от рутера до телевизора
2- с Wi-Fi USB Dongle
-
Цитат:
Има вариант да опънеш кабел от лаптопа до друго устройство, но е доста сложен и не е за този форум, а и незнам дали ще тръгне с телевизор. Може да питаш другаде или да потърсиш в интернет как да шернеш интернет връзка с други компютри. Правил съм го, но беше голяма мъка.
-
-
-
Цитат:
Мога ли да прехвърля интернет от лаптоп ми към телевизор Сони 32ЕХ500. Рутера ми е в другата стая и не ми се разправя да мъкна до там телевизора а пък ми е интересно да видя дали ще се ъпдейтне. Може ли и да ми обясните какво точно се прави с този руски Медиа Сървър, доста изчетох, но така и не разбрах. Споделя файловете от домашния комп ли? Моля да ме извинете, но съм голям лаик.
Може да минеш малко по-тънко , с един аксеспоинт .Може да се намери за около 50 лв.Това е най-тънкият безжичен вариант .Добре е обаче да се вземе с опцията да пробваш , да няма някаква несъвместимост .Не би трябвало нооо .....
-
Шерването между лаптопа и телевизора се прави нормално като всяко едно друго устройство.
Шерваш wi-fi връзката си от лаптопа --> Закачаш лан кабел от лан картата на лаптопа към лан порта на телевизора и ако си с win vista или 7, то чакаш малко и операционната система ще зададе ip и mask на лан картата и само евентуално на телевизора. Но така или иначе като видиш какъв тип адрес и маска ти е задал, то въвеждаш идентично ip и същата маска и в настройките на tv-то.
Ако ползваш win xp или която и да било линукс дистрибуция, то трябва да въвеждаш адресите и от двете страни. Тоест и на лаптопа и на телевизора.
-
Здравейте.Имам Sony32EX500. Когато "вържа" ПЦ-то към ТВ-то с HDMI кабел и стерео кабел 3,5, не ми вади звук. В началото като взех телевизора нямах проблем със звука, но когато го пробвах из тея дни, звук нямаше.Съвет ? Да търся ли гаранцията ?
-
По HDMI върви и звук, за какво ти е 3,5 кабел. А проблема най-вероятно е в настройките на компютъра.
-
Здравейте!имам възможност да си купя Sony KDL40Z4500 200Htz 1080p Full HD LCD TV KDL-40Z4500
по интернет от Англия,цената е 550 паунда.искам да попитам,струва ли си модела и риска за тази цена?телевизора е Manufacturer refurbished.Благодаря!
-
Цитат:
Първоначално публикувано от darkwaterbg
По HDMI върви и звук, за какво ти е 3,5 кабел. А проблема най-вероятно е в настройките на компютъра.
Преди си вървеше с HDMI+стерео кабела, а настройките на ПЦ-то не съм ги пипал.За звук през HDMI трябват ли допълнителни драйвери или е достатъчно да задам конкретен режим от BIOS-а ?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от andro77
Здравейте!имам възможност да си купя Sony KDL40Z4500 200Htz 1080p Full HD LCD TV KDL-40Z4500
по интернет от Англия,цената е 550 паунда.искам да попитам,струва ли си модела и риска за тази цена?телевизора е Manufacturer refurbished.Благодаря!
В Англия са на други стандарти. Това е доста стар модел, мисля че дори е с BRAVIA 2. Освен това за тия пари от тук ще си купиш доста по свестен нов модел. Не от толкова висок клас но доста по добре представящ се.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от andro77
Модела е от 2009 година. На тази цена ще си вземеш нов модел със почти същите характеристики.
В Англия са на друг стандарт щепсели - ще трябва да режеш кабела и да го смениш със шуко.
Manufacturer refurbished - означава ,че телевизорът е дал дефект, после е върнат в сервиз където е ремонтиран/*подменена част и пак е върнат за продажба в търговската мрежа.
-
Един въпрос за 40ЕХ500 / 508
Разбрах че няма браузър , но ще могат ли да се гледат клипове от youtube.com и въобще от мрежата ?
и как става избирането